13. mar. 2011

På etterspørsel


Etter forrige innlegg fikk jeg spørsmål fra Hjertedamas blogg om hvordan jeg har sydd mine kjellergardiner.

Disse gardinene har jeg sydd om fra et par gamle gardiner fra Ikea som vi har hatt i snart 10 år.(Jeg har ikke glemt bort løkene, jeg har satt de ned i kjelleren slik at de kan blomstre neste år igjen. :))

Det første jeg måtte gjøre var å korte av gardinene på lengden og bredden. De var altfor store for mine små kjellervinduer. Gardinene er sydd i et stort stykke, like stort som vinduet og de har en kanal med en trelist både oppe og nede.

På tre steder er det sydd på et kraftig bånd rundt "høyden" på gardinen. De er kun sydd sammen rett over og under trelisten, ellers henger de fritt på begge sider. Fra begynnelsen var båndene mye lenger med mulighet til å feste gardinen i flere høyder.

I mitt kjellervindu trenger jeg bare å kunne ha gardinene oppe eller nede så jeg kortet av båndene, gjorde knappehull og sydde i vanlige knapper. Siden jeg synes det må være litt morsomheter i interiøret, satte jeg i forkjellige knapper i gardinene.

Øverst er det laget hull til oppheng. Jeg har rett og slett hengt opp gardinene på spikere.

Før vi fikk i orden et gjesterom oppe, har vi hatt mange overnattingsgjester i kjelleren. Da er det kjekt med gardiner som superenkelt kan rulles opp eller ned foran vinduet.

3 kommentarer:

 1. Jeg takker, bukker, nikker og neier!!!!!!! Jeg likte løsningen med disse jutebåndene med knappehull og knapper!!!!! Vi sliter med at sola skinner inn på tv`en om kvelden, når sola står lavt. I dag jar jeg liftgardiner, som vi drar ned, men de blir ikke noe pene når de er nede. Et slikt kontrollert rullgardinopplegg, vil være tingen!!! Jeg skall bestille lystett metervare og jutebånd fra Stoff og stil. Den dagen de er klare for å blogges, så skal jeg henvise til din blogg!!!!! Takker for hjelpen!!!! klemz

  SvarSlett
 2. Så morsomt, gleder meg til å se det ferdige resultatet! Nå vet jeg at det heter jutebånd også, veldig bra, de er kule og kan brukes til mye.

  SvarSlett
 3. Hei
  Kom over bloggen din via en annen blogg, og
  tenkte jeg skulle legge igjen et lite spor...
  Likte bloggen din veldig godt, mange flotte
  innlegg og bilder :) La meg også til som følger
  her hos deg :) Ønsker deg en fin kveld videre.
  Klem fra Mette

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...