27. apr. 2011

Hva står det på det gamle postkortet?Jeg har plutselig oppdaget at huset vårt kanskje har et navn!

Så artig!

Jeg har egentlig alltid ønsket i smug at huset skall hete noe, jeg synes det er så koselig og gammeldags.


 

Dette gamle postkortet fant vi i huset når vi begynte å restaurere. Det er et nydelig "brevkort" som det står på baksiden, og gjør reklame for et middel mot flass. Det ser ut akkurat som nye kort som lages i dag for å se gamle ut! 
Det er skrevet av Dagny og hun har sendt det til Marie som bodde her i huset. Jeg har lest kortet mange ganger men aldri før tenkt på hva slags adresse det står på. Så i morges tittet jeg på kortet og oppdaget helt plutselig at det står et navn på huset vårt der, ikke samme gateadresse som vi bruker i dag.
(At jeg ikke har sett det før er HELT utrolig!)
Dette har Dagny skrevet på kortet:

Kjære bestemor.
Nu skal jeg ut paa ski for nu er det blit sne.
Og nu har vi ogsaa faat gitar. Og jeg har faat ny kaape.
Skal hilse fra mama og papa og Villiam.
Hilsen fra Dagny.
Nå trenger jeg din hjelp til å tyde adressen på kortet! Er det Sandås det står på kortet? 
Er usikker på første bokstaven i det første navnet.

Er du flink på gammel løkkeskrift?...

11 kommentarer:

 1. Kan det være Landaas?? Synes den ligner litt på L-en i Larsen. Ellers ville jeg holdt en knapp på Sandaas. :)

  SvarSlett
 2. Det ser ut som Lindaas. Men bor du på Klommesten her i moss???? rett rundt hjørnet, bokstavelig talt!!!!!! Klemz Grethe som bor på Ørehavna

  SvarSlett
 3. Oi,dette var spennende!Enig med hun over,ser ut som Lindaas.Fin blogg du har,legger meg til som følger.

  Ha en fin dag:)

  SvarSlett
 4. Ligne på Landås synes jeg. Så spennende å finne sånne ting i huset,da.


  Bente

  SvarSlett
 5. Syntes den første bokstaven ligner på en L jeg også... Håper du finner ut av det... Det nærmer seg virkelig slutten på svangerskapet nå, og jeg begynner å bli klar for å møte han. 4 uker igjen nå!!!!! Klem

  SvarSlett
 6. Landaas. :)
  He, he, blir moro å se om du får fasiten.
  Ser vi har litt ulike teorier. ;)
  ha en fin kveld.
  Klem

  SvarSlett
 7. Hvis du sammenligner L`en etternavnet med den i adressen så er det den samme . Det står nok Landaas :)
  Så spennende da. Og Dagny har skrevet kort til bestemor Marie... Du får google litt :)
  Velkommen som følger , forresten. Koselig !
  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
 8. Jeg tror det står Sandaas. L har en løkke nederst, det har ikke S. Jeg lærte løkkeskrift på skola:-) Eva

  SvarSlett
 9. Nydeleg gammalt kort. Eg er overtydd om at det står Sandaas, det er ein typisk gammal lykkjeskrift-S. Den kurven som ligg på linja og viser at det er ein L, manglar. I Larsen er den kurven veldig tydeleg.

  SvarSlett
 10. Jeg er helt enig med de siste. Det står Sandaas. Du vet at Digitalarkivet har scannet de gamle grunnbøkene (tinglysingsregistre og pantebøker)? Jeg sjekket for Østfold, men det ser ut som om de er organisert alfabetisk etter eierens fornavn. Her er de organisert etter matrikkel eller gård-og bruksnummer og det gjør alt mye lettere. Du kan jo starte med å bestille den historiske grunnboka fra Infoland. Det koster 2-300 kr og tar en ukes tid.https://www.infoland.no/portal/infoland/forsiden/sokeiendom?portal:componentId=ed59ddf8-57bc-406a-91f9-b70ca4b621d4&action=setModeToProductList&portal:type=action (ikke nødvendig å oppgi referanse)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...