4. mai 2011

HUSET restaureringen del 1 "kjøpet"

Hver gang du ser et innlegg med overskriften "HUSET restaureringen" kan du lese om vårt arbeid med å bygge opp vårt forfalne hus til opprinnelig tidsenlig stil. Vi fant vårt drømmehus sommeren 2003. Etter to år med hardt arbeid kunne vi flytte inn. Restaureringen pågår ennå.

Les HUSET restaureringen del 2 "rivingen" her.

 

(Juli 2003. Vi brukte sommerkvelden til å fjerne det høye ugresset med ljå. Vi fikk ennå ikke begynne inne.)

Mai 2003
Vi var egentlig på jakt etter en ny leilighet. Vi bodde i en leieleilighet og hadde lyst til å kjøpe noe eget. Vi var på flere visninger men fant vel egentlig ingenting som vi virkelig fallt for. På den tiden jobbet jeg med meglerannonser og hadde god kontakt med flere meglere. En av de hadde skjønt hva jeg og mannen min (da samboer) var på jakt etter. Han sendte meg en mail:
"Jessica, jeg har et hus til deg. Renoveringsobjekt, med KVELDSSOL! Du må se det, jeg har ikke hatt visning ennå. Hør av deg så får du nøkler."
Jeg ble selvfølgelig veldig nysjerrig. Kveldssol var av høy prioritet i jakten på bolig og det måtte være et renoveringsprosjekt. Billigere kjøpesum og muligheter for å gjøre mye av oppussingen selv.

Jeg husker fortsatt følelsen da jeg så huset første gang. Vi rotet litt rundt før vi fant frem. Huset ligger i et gammelt område med trange gater og bratte bakker. Når vi kjørte oppover den siste bakken til huset stoppet mitt hjerte litt opp og jeg tenkte dette er mitt drømmehus.


Det jeg så var en smijernsgrind som åpnet seg mot en hage som badet i kveldssol selv om det hadde rukket å bli skumring. Det var en nydelig forsommerkveld med klarblå himmel. Den gamle hagen var totalt igjengrodd og ugresset nådde oss til knærne. De tre bygningene på tomten var på nippet til å ramle sammen, men alt jeg kunne se var idyll. Det skeive gule huset, det falleferdige skuret med utedo og den bittelille garasjen lå på en tomt som var 1500 kvm stor. Foran huset var det en enorm gammel hage med epletrer og peoner og utsikten fra tomten var fantastisk! Jeg var forelsket. Alt jeg kunne si var at dette var drømmehuset.


De følgende ukene brukte vi til å tenke på huset. Frem og tilbake. Skal vi eller skal vi ikke kjøpe huset? Vi var og så på det flere ganger men var fortsatt usikre. Aldri før hadde vi brukt så mye penger på noe. Vi hadde nettopp kjøpt oss en liten bil.  Våre foreldre var med og så på huset og var nok egentlig i sjokk. De skjønte nok hvor mye arbeid det skulle bli, det gjorde ikke vi.


  
 Det fanns på denne tiden ingen innvendig trapp mellom de tre etasjene i huset. Her oppe hadde en gammel mann bodd som fungerte som en slags vaktmester for huset. det er ikke mye som vitner om hans omsorg nå lenger. Han klippet gresset med neglesaks, sies det.


Alt var mer eller mindre falleferdig på huset og en gang i juni hadde vi bestemt oss. Vi kjøper ikke huset. Jeg husker at jeg satt på verandaen til mine foreldres hytte og fortalte om beslutningen. Mamma var så lettet!
Noen uker gikk og siden jeg jobbet med meglerannonser kunne jeg ikke la vær å følge med på hva som skjedde med huset. Megleren begynte å holde visninger og plutselig fikk jeg høre at noen hadde lagt inn et bud. Jeg fikk en vond følelse i magen og ringte min mann.


Vi bestemte oss for å dra opp å se på huset en siste gang. Det gjorde vi, forelskelsen blusset opp på nytt og en uke senere var huset vårt. Mannen min forteller fortsatt om den kraftige hjerteklappen han hadde når han kjørte hjem fra jobb etter at budet var akseptert. Det var ikke hjerteklapp av forelskelse men av uro. Hva hadde vi gjort?
Vil du bli med inn?


HUSET restaureringen del 2 skal du få se hvordan huset så ut inne. Et koselig gammelt hus som så mange andre ble offer for 60-tallets stilskifte. Huset ble solgt som rivningsobjekt og ingen hadde bodd der på flere år. I tillegg hadde huset store vannskader. Vårt livs største jobb hadde startet.


Les HUSET restaureringen del 2 "rivingen" her.

14 kommentarer:

 1. Fantastisk historie Jessica, jeg gleder meg til fortsettelsen og blir gjerne med inn. For en jobb dere har hatt, dere var jammen motige.

  Klem

  SvarSlett
 2. Wow, for en herlig fortalt historie ♥ følte
  nesten det var meg som var å kjøpte huset :)
  Forelskelsen, og hva har vi gjort nå!!! :)
  Gleder meg til å se fortsettelsen ♥ for en
  drøm og så herlige bilder...
  Ønsker deg en fin, fin uke videre... Klem
  fra Mette

  PS! ja la deg og bloggene din til min blogg
  gruppe (Mettes bloggvenner) på Facebook...
  Hvis du vil, så kan du legge en link der når
  du legger ut nye innlegg - da er det lettere
  for både meg og alle de andre 85 bloggvennene
  som jeg har der til å følge meg ;)
  velkommen skal du være, klem fra Mette

  SvarSlett
 3. Hej, tack før koselig kommentar inne hos mig. Jag ær svensk =), har bott i norge i tre år, kærleken førde mig hit.
  Vilken mysig blogg du har, tittar inom hær fler gånger.
  Ha en bra dag, kram maria

  SvarSlett
 4. Så koselig;) Gleder meg til å bli med inn;)

  SvarSlett
 5. Så spennende!

  Meg og min kjære leter etter et gammelt og godt slitt hus nå som vi kan restaurere og pusse opp, men forløpig har vi ikke funnet det...
  Men vi har ikke gitt opp håpet.

  Gleder meg til å lese resten av historien!

  SvarSlett
 6. Jeg skrev en kommentar, men tror den forsvant?

  Det jeg mente å si var i alle fall:
  Så spennende! Dette traff meg veldig akkurat nå siden meg og min kjære er på jakt etter ett nedslitt gammelt hus som vi kan restaurere og gjøre til et hjem - vi leter og leter, men har ikke funnet det ennå..

  Gleder meg til å følge med på husets utvikling!

  SvarSlett
 7. Så spennende historie! kan se at dere har hatt ( og har?) mye jobb. Gleder meg til å lese om proseesen med å skape drømmehuset!
  Klem

  SvarSlett
 8. Så spennende, skjønner godt at du falt pladask.
  Det hørtes så fint ut selv om det ligger masse jobbing foran dere.

  Dette må jeg følge med på, legger meg til som følger.

  En god dag til deg med hilsen fra Mimmi-Leone

  SvarSlett
 9. Gleder meg til å lese mer=) Det er litt av en jobb å totalrenovere hus. Og man lærer ikke hvor mye arbeid det er før man har prøvd! =)

  SvarSlett
 10. Dere var jamen modige !
  Men unge og friske og med stort pågangsmot ser det ut til at dere har fått et drømmehus.
  Veldig koselig å høre historien rundt huskjøpet !
  Jeg gleder meg til mer.....

  SvarSlett
 11. Så flott skrevet! Føler virkelig at jeg er der sammen med deg i opplevelsen... gleder meg til å følge med videre.
  Klem Madelén
  PS: Legg gjerne flere linker på Mettes facebook side.. for det var der jeg fant deg ;)

  SvarSlett
 12. Hei!
  Så spennende og koselig historie :-)For et herlig hus og hage :-) Gleder meg til fortsettelsen, så nå har jeg lagt meg til som følger :-)
  PS! Oppdaget bloggen din hos MissMette på facebook.
  Klem fra Rita

  SvarSlett
 13. For en fantastisk jobb dere har gjort!!! Jeg synes vi har gjort mye, men vi rev aldri noe.... ;)

  Og jeg tror jeg fikk svar på spørsmålet mitt; det er vel Mossehallen jeg ser på det ene bildet?

  SvarSlett
 14. Jeg er ltt misunnelig. Vi har hatt et lignende pågangsmot og gjort masse arbeid i mange år, men det har blitt mer nybygging enn restaurering. Det har ikke vært mye igjen av det gamle. Det blir veldig spennende å følge med, lykke til videre.
  Tone

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...