7. jul. 2011

Flott i innkjørselen året om!


Hei!

I desember hvert år kjøper jeg noen vintergrønne busker og setter i urnene foran garasjen. Jeg synes det er så stilig å ha lys i buskene på hver side av porten.
I år har jeg bestemt meg for å prøve å plante noe som kan vokse i krukkene året om.

Tusen takk Jeanette med bloggen Mi casa es su casa som har hjulpet meg masse med å velge busker!

På grunn av at jeg ikke fant det jeg egentlig var på jakt etter så falt valget til slutt på kinaeiner (juniperus chinensis "stricta"). Håper det var et godt valg Jeanette. :-)

I'm trying to find plants that will survive winter in my pots by the garage.

Jeg hadde sett for meg høye flotte busker helt fra start i disse store krukkene, men det ble alt for dyrt. Spesielt som jeg ikke har god erfaring med at buskene hos meg overlever vinteren i krukker.

I really like to decorate the evergreen plants in the garden with lights during winter. I hope my junipers will grow really fast! :-)Fortsatt byggeplass her men tenk dere høye flotte einer med lys i på hver side av porten en mørk desemberkveld. Det er nesten noe herskapelig over det synes jeg.
Noen som har noen tips for å få busker å vokse FORT? ;-)


Ha en strålende torsdag mine bloggevenner! :-)

10 kommentarer:

 1. Gjødsel!
  Ellers må jeg si at jeg har nok fantasi til å se garasjen med to urener, ingen henger. Tror det blir kjempeflott...og eksklusivt!
  Dere er flinke! :)

  SvarSlett
 2. Heisan, for en flott garasje. vedr. groingav busker, så vil jeg anbefalle kukompost og torv. Det får plantene til å gro, så du hører at de tygger, he-he. Tujaen på campen var ca 60-70 cm høy når vi plantet den får nøyaktig fire år siden. Nå er de to meter høye, og blir stusset ca 15 cm hver år...... klemz Grethe

  SvarSlett
 3. Ser ikke noen henger jeg ;-)
  Ble kjempe fint med litt grønt på begge sider.
  Klem

  SvarSlett
 4. Haha... Ser for meg at du ruller vekk hengeren i 1 minutt for å ta bilde, for så å sette den på plass igjen:-)
  Lekkert med de pottene ved garasjen!
  Klem

  SvarSlett
 5. Neste gang dere skal bade, for dere ta av til Larkollen camping. Der nede har du langstranda og Danmarksstranda. Flotte strender, kommer ann på hvor vinden kommer fra. Og drar du ditt til helga eller fra 18. juli og utover, så finner du meg på campen. Se etter den høyeste Tujaen, he-he. Deler hekk med døgnplassene. Rødt og grått fortelt. Portal med roser. Og en kabeltrommel........... Kukompost får du kjøpt på Dyhre Gartneri. Sikkert på Plantasjen også. Tujaen vår står i fuktig og sur jord. Antar at det er en god greie, for den trives og vokser og gror!!!!! Og sur jord får du vet å bruke torv, kukompost, evt bark. Og fukten kan du få ved å vanne mye, evt automatisk eller selvvanningsbøtter!!!!!! Vi vanner ikke på campen, fordi det er vått nok der. Gammel myr. Og meg kjenner du forresten igjen på fargerike store gevanter i størrelse to-mannstelt!!!!! Og lilla plastklokke!!! Sorte briller, og gråspraglet hår, he-he. Frodig og kreativ, er vell kanskje samlebetegnelsen!!!! Klemz grethe

  SvarSlett
 6. Lekkert med buskene i store potter.
  Flott stenbelagt innkjørsel også. :)
  Ønsker deg en fin kveld. :)

  SvarSlett
 7. Dette blir prikken over i'en foran garasjen deres; kjempeflott!
  Ha en fortsatt fin kveld :o)

  Mona

  SvarSlett
 8. Så fine busker:-)Så flott innkjørsel!:-)

  SvarSlett
 9. Så fint det ble!De vokser seg til de,men de trenger litt tid på seg:)Pass på å gi de litt gjødsel(men la de etablere seg litt først)+nok vann.De har i allefall god plass i pottene til å utvikle seg på.Hvis vinden tar siden på de,flytter du de bare:)Så grei du er,bare hyggelig å hjelpe.Tusen takk for gode ord,så snill du er.Tenkte å legge ett ekstra lodd i gi bort potten til deg,siden du er så grei å linker.Men kanskje du heller vil være med på neste,har blitt sponset av jobben og skal lodde ut gavekort:)

  Ønsker deg en flott start på helgen måtte den bli fin.

  Klem Jeanette

  SvarSlett
 10. Så flott dere har lagt belegningssteinen .
  Dette blir bra! Jeg ser det for meg og har prøvd å få til det samme i inngangspartiet. Vi hadde tuja med lys før jul et år , men tujaen ble så stygg!
  Lykke til !
  Klem fra Ingunn:)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...