20. jul. 2011

HUSET restaureringen del 5 "den forblåste pipa"
Hver gang du ser et innlegg med overskriften "HUSET restaureringen" kan du lese om vårt arbeid med å bygge opp vårt forfalne hus til opprinnelig tidsenlig stil. Vi fant vårt drømmehus sommeren 2003. Etter to år med hardt arbeid kunne vi flytte inn. Restaureringen pågår ennå.

Les HUSET restaureringen del 4 "takstein og rottelik" her.
September 2003


Dette bildet er vel et av de bedre til å vise hvor kritisk vår riving og oppbygging av huset var til tider. Den kvelden vi dro hjem etter å ha jobbet på huset og pipa sto igjen slik så blåste det opp skikkelig. Jeg fortalte mamma om hvordan byggeplassen så ut og hun hadde mareritt om pipa som blåste ned den natten. :-)
Kanskje ikke noe å le av da men i etterkant går det jo fint. :-)
På dette tidspunktet så hadde vi bestemt oss for at hele den eldre delen måtte vike. Det var ikke noe å spare på. Vi tok ned alle vegger. Mannen brukte motorsag til å dele opp tømmeret i biter som passet til ved, jeg kjørte de i trillebår bort til skuret vårt. Naboen fyrte gratis et par år, vi fikk et par vinflasker som takk. Der forsvant noens livsverk opp i røyk...


Det var skikkelig gammel murstein i de to pipene som vi reiv. (Ja vi reiv den andre også etter hvert.) Jeg husker at vi diskuterte om vi skulle prøve å selge de til noen som ville bruke gammel murstein. Det finnes jo også folk som driver med å fjerne murpussen fra gammel stein. Vi hadde hverken tid eller overskudd til å prøve å finne en kjøper mitt i byggeprosessen så det sluttet med at de gikk i en av containerne. Å tenke på det i dag når jeg vet at mange der ute mer enn gjerne ville ha brukt den gamle flotte mursteinen til noe fint er litt vondt.


(Jeg har en film fra da vi river pipa. Vi bandt fast et tau mellom støtfangeren på bilen og rundt pipa og så kjørte vi! En dag når jeg har hentet frem filmen fra vår gamle pc skal jeg legge den her på bloggen. :-)

August 2003
Mannen tok jobben med å pigge opp det støpte baderomsgulvet. (Det var vel i sannhetens navn aldri aktuelt at jeg skulle få den. :-) Han er litt svett på dette bildet...

Jobben med å fjerne betongen ble mye vanskeligere takket være hønsenettingen som var støpt inn i gulvet. Ihvertfall når en amatør med slegge gjør jobben.


 

September 2003


Her er siste rest av gulvet mellom det som i dag er vår stue og kjelleren. Vårt neste mål var å få fjernet hele øvre etasje for å få mulighet til å sjekke hvor mye av grunnmuren som kunne brukes. 
I HUSET restaureringen del 6 skal du få se hvor mye av grunnmuren som var brukbar. Tipper du kan gjette at det ikke var mye. Jeg skal også vise deg bilder fra den ene gangen som jeg virkelig var nære til å gi opp. På de to årene vi holdt på med huset var det den verste opplevelsen for meg.

Les HUSET restaureringen del 6 "halve huset er borte" her.

6 kommentarer:

 1. Wow...for en jobb dere har gjort, huset deres er jo bare nydelig da. Tusen takk for hyggelig kommentar hos meg (søylevasken er ny, og frua er bare sååå fornøyd med den ) Ønsker deg en fortsatt fin kveld :-) Klem Trude

  SvarSlett
 2. Slutter aldri å bli imponert over dere, og er spent på hva som nesten fikk dere til å gi opp.Jeg for min del hadde nok gitt opp for lenge siden iallefall etter hva jeg har sett i de foregående bloggene om huset.

  SvarSlett
 3. Oj - at dere ikke mistet motet.

  Vi vet at hvis ikke onkel (forrige eier) hadde gravd ut siste delen av huset her og jekket det opp - så hadde vi nok ikke kjøpt.

  SvarSlett
 4. Fantastisk! Dette er så imponerende. Jeg synes jeg ser dere når dere river pipa, for ikke å snakke om den "vaiende" pipa... Ja, det er godt lykken er bedre enn forstanden;)
  Gleder meg allrede til neste avsnitt i serien;)
  Sommerklem fra Ingunn:)

  SvarSlett
 5. For et pågangsmot! Alle oppussingsprosjekt f.o.m. nå må føles som rene ferien.

  Dere har også bevist at man aldri skal gi opp sine drømmer! :)

  SvarSlett
 6. SÅ mycket arbete!
  Men kul i slutändan när man genom arbete, svett och tårar, har byggt upp sitt hus och får flytta in. =o)
  kram

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...