29. sep. 2011

HUSET restaureringen del 7 "muring i minus"

Hver gang du ser et innlegg med overskriften "HUSET restaureringen" kan du lese om vårt arbeid med å bygge opp vårt forfalne hus til opprinnelig tidsenlig stil. Vi fant vårt drømmehus sommeren 2003. Etter to år med hardt arbeid kunne vi flytte inn. Restaureringen pågår ennå.

Les HUSET restaureringen del 6 "halve huset er borte" her.

Oktober/November 2003.
Nå var det tid for å begynne å bygge. Fantastisk etter fire måneder med riving!
Etter å ha gravd ut kjelleren fylte vi på med mange, mange kubikk pukk.
Vi bestilte isolerte lecablokker, sekker med sement, armeringsjern og alt vi trengte for å gjøre ferdig grunnmuren. Trodde vi! Det ble mange turer til Byggmakker for å kjøpe sement, Heidi KZ og Antifreeze. (Det siste brukes for at betongen skal stivne til tross for minusgrader.)
 Her er mannen i gang med muringen i sin frekke lue. (Bare vent til du ser min.)
Jeg synes egentlig jobben med å mure var gøy men i minusgrader så blir alt tyngre. Dessuten var vi på huset etter arbeidstid og det ble fort mørkt. Arbeidslamper måtte flyttes rundt med skjøteledninger og pærer måtte byttes ofte på grunn av frost. Vi hadde blant annet en gammel gatelykt som vi rigget til på ulike steder i kjelleren. Den fikk vi låne av svigerfar som mente det var det perfekte arbeidslyset.
 Vi kjørte på og jobbet til sent på kveld og til vi var helt utslitte. Det vi ofte glemte var at når det gjelder muring så er halvparten av jobben å vaske utstyret etterpå. Det ble mange sene kvelder i denne perioden.
 Grunnmuren dere ser mot veien er over en meter tykk! Den besto allerede av kampestener og en støpt innervegg. Vi ønket å isolere veggen så vi fylte på med en vegg av isoporleca. Nasjonale trusler tar vi med knusende ro, vi har eget bomberom! :)
Det var bitende kaldt i denne perioden og det eneste vannet vi hadde i huset var en kran som sto opp av jorden i kjelleren. Vannmåleren sprakk og vannet frøs til is. Løsningen ble at mannen bygget et lite hus av isolasjon med en liten bordlampe på 60 W til å varme opp "huset". Det var nok til å holde vannet flytende.
 Vi leide ikke inn russisk arbeidskraft. Det er meg under luen...


Har du ikke lest HUSET restaureringen del 8 "første spikeren" kan du gjøre det her.

I HUSET restaureringen del 8 får du se hvordan vi bygger reisverket for det som i dag er vår stuedel av huset. Vegger og tak kommer opp. Vi bygger også nytt inngangsparti!

3 kommentarer:

 1. Må igjen bare bøye meg i støvet - tror jeg hadde gitt meg for lenge siden!! Takk for kommentar på bloggen min forresten og godt du fikk et spark bak, for dette er artig lesing!

  SvarSlett
 2. Åh, dette er så imponerende.
  Dere skulle hatt en pris!
  Kanskje dere allerede har fått det ?
  Jeg syns du var riktig så søt under lua, jeg ;)
  Gleder meg til fortsettelsen.....
  Klem:)

  SvarSlett
 3. Ligger flat i støvet her. Imponerende intent mindre enn imponerende!

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...