lørdag 30. april 2011

Det er kaos
...på vår uteplass akkurat nå!

Det er så rotete at jeg ikke tør å vise dere bilder en gang.
Jeg har tatt noen bilder av det peneste hjørnet jeg kunne finne...
Rotet består i leksaker, krukker, lykter, puter, trehjuling, klær, stoler, bord, grill, sten, verktøy, saueskinn, bøtter, skruer, putekasse, vannkanner, bok og kabler i en herlig symfoni!
Grunnen til at det er så rotete er at vi er i gang med planleggingen av vår vinterhage. Vi skal bygge tak og vegger over og rundt terrassegulvet. 

Vi hadde egentlig bestemt oss for hvordan vinterhagen skal se ut, men så ble vi usikre igjen. Vi har så mange ønsker som skal oppfylles på en gang og vi begynte fra begynnelsen med alle mulige ideer.

Jeg og mannen diskuterte frem og tilbake og gestikulerende viste vi hverandre våre ideer. Til og med svigerfar var en tur innom og la inn noen synspunkter.

Jeg er ganske sikker på at naboene tror vi har moret oss med stumteater i ettermiddag.
Når katten blir forvirret når han kommer hjem, da er det rotete!
Nå har vi i alle fall tatt en avgjørelse på hvordan vinterhagen skal se ut.
Det blir spennende å starte byggingen! Mr. T. begynner med første veggen i morgen.

Regner forresten med at det er flere solbrente fjes der ute i Blogglande! Kjenner selv at det er godt og varmt i ansiktet. ;-)

Ha en strålende fin kveld!...

SHARE THIS POST - {PINTEREST}

Velkommen

kjære, pene, robuste pelargoner! Etter en mørk vinter i kjelleren begynner de nå å blomstre for fullt.

Underbart och somrigt!

Jeg har sånn flaks at pelargoner pleier å blomstre langt ut på høsten i akkurat disse kjøkkenvinduene, de trives vel godt på et vis.
I dag blir det en fantastisk utedag!
Klarblå himmel og strålende sol, men vi får holde på hatten tror jeg. Det ser ut som det blåser litt.
Vi blogges vel senere! :-) 
 
...SHARE THIS POST - {PINTEREST}

fredag 29. april 2011

Huset vårt heter Sandaas!
Sandaas

Utrolig morsomt at huset har et navn!

Tusen takk til alle dere som prøvde å hjelpe meg med å tyde det gamle postkortet jeg fant her i huset. (Les mer om det her.)

Det gjorde meg dessverre ikke så mye klokere
siden det var like mange forslag på navn som kommentarer. ;-)

Da gjorde jeg noe jeg har tenkt på å gjøre lenge. Jeg ringte opp barnebarnet til de som bygde huset i 1897 og han har selv hatt det som barndomshjem.

Han bekreftet at huset heter Sandaas!
Mannen i telefonen var superhyggelig og vil gjerne se det gamle postkortet. Han skal selvfølgelig få det, mottakeren av kortet var hans mamma!
Han trodde også at han hadde gamle bilder av huset og historier som han kan fortelle. Vi skal høres av igjen og da skal han ta en tur opp til oss og se hvordan vi har det i huset nå. Så utrolig morsomt!
(Morris på fjellet foran garasjen.)
Dette er ikke Sandaas men garasjen. ;-)
Jeg prøvde å ta noen koselige bilder av Morris i dag men det var helt umulig. Hva jeg enn gjorde snudde han seg vekk fra kameraen. Dette var det beste jeg fikk til...

Nå kjenner jeg at jeg gleder meg VELDIG til jeg skal få vite mer om huset. Jeg har også vært på biblioteket! (måtte tørke støv av bibliotekskortet) en tur og lånt gamle lokalhistoriske bøker for å kanskje få et glimt av huset på et bilde.

Nå er det på med colabunnene og så kan forskningen begynne! (Kanskje ikke akkurat i kveld.) ;-)


Ha en kjempefin fredagsaften!

SHARE THIS POST - {PINTEREST}

torsdag 28. april 2011

Koselig og gammeldagsSiden det mest vesentlige er klart i huset nå etter mange års bygging og oppussing er det uterom som står i fokus for tiden. I fjor la vi stein i innkjørselen og laget steingjerde.

Det ble så koselig og gammeldags!

I år håper jeg at noe av det jeg plantet i bedet i skråningen kommer opp.
(Det gjenstår fortsatt mye arbeid med bedet!)Det ble en litt sånn på tampen plantering i fjor. Vi rasket med oss noen stauder på halv pris og fikk akkurat satt  i jorden før frosten kom. Fikk også en fin plante av naboen som sprer seg fort og dekker i bedet.

I går satte jeg ned en staude jeg fikk av svigermor, fylte på jord og satte vårløk! Jeg er meget spent på hvordan det kommer til å gå med de, som egentlig skal plantes på høsten. Men mannen jeg kjøpte løkene av i Amsterdam mente bestemt at de kan plantes nå og at de vil blomstre i mai... I går tok jeg tak i noen av mine stakkars inneplanter også. De trenger omplantering nå! Flere av plantene delte jeg opp i flere krukker og plantet de om i ny jord. Jeg renset bort gammelt rusk og store rotsystem. Min høne i fil de fer som jeg har eføy i på kjøkkenet fikk seg en omgang også. Ble veldig fresht!
En litt vintersliten eføy fra kjøkkenet ble delt opp i to. Ene søstern ble plantet utenfor døren. :-)
Etterhvert som jeg får oversikt over hva som faktisk kommer opp i bedene skal jeg skrive opp navnet på plantene. Det er morsomt å ha oversikt over synes jeg.
Er veldig spent på om alle lavendelplantene jeg flyttet fra krukker på terrassen til bedet i fjor kommer til å klare seg. Tror lavendel kommer til å trives bra i dette solriket bedet.

Jeg skal vise deg flere bilder av huset og områdene rundt etter hvert!
Vi har mange planer og det er ofte fullt av verktøy, oppussingsprosjekter og krukker spredt rundtomkring i arbeidsfasen. (Som vi alltid er i.)

Vi har laget en koselig sti med skiferplater (fra svigers gamle trapp) inn mot inngangspartiet, vi skal bygge hvitt stakittgjerde, port og levegg så jeg har mye å vise deg etter hvert!
...

SHARE THIS POST - {PINTEREST}

onsdag 27. april 2011

Vi nyter utsiktenLitt kaldt i luften men uansett en helt nydelig stille kveld.

Trygve kjøpte ny grill i uken som gikk og har skrudd og ordnet i garasjen i dag.
Nå nyter vi utsikten og årets første grilling.
 Nå lengter jeg etter de herlige varme sommerkveldene, når man kan sitte ute til gryningen uten å fryse.


Ha en fin kveld så blogges vi igjen i morgen!

...

SHARE THIS POST - {PINTEREST}

Hva står det på det gamle postkortet?Jeg har plutselig oppdaget at huset vårt kanskje har et navn!

Så artig!

Jeg har egentlig alltid ønsket i smug at huset skall hete noe, jeg synes det er så koselig og gammeldags.


 

Dette gamle postkortet fant vi i huset når vi begynte å restaurere. Det er et nydelig "brevkort" som det står på baksiden, og gjør reklame for et middel mot flass. Det ser ut akkurat som nye kort som lages i dag for å se gamle ut! 
Det er skrevet av Dagny og hun har sendt det til Marie som bodde her i huset. Jeg har lest kortet mange ganger men aldri før tenkt på hva slags adresse det står på. Så i morges tittet jeg på kortet og oppdaget helt plutselig at det står et navn på huset vårt der, ikke samme gateadresse som vi bruker i dag.
(At jeg ikke har sett det før er HELT utrolig!)
Dette har Dagny skrevet på kortet:

Kjære bestemor.
Nu skal jeg ut paa ski for nu er det blit sne.
Og nu har vi ogsaa faat gitar. Og jeg har faat ny kaape.
Skal hilse fra mama og papa og Villiam.
Hilsen fra Dagny.
Nå trenger jeg din hjelp til å tyde adressen på kortet! Er det Sandås det står på kortet? 
Er usikker på første bokstaven i det første navnet.

Er du flink på gammel løkkeskrift?...

SHARE THIS POST - {PINTEREST}

tirsdag 26. april 2011

Gleden av å gå på dass!


(Beklager om jeg har postet dette innlegget flere ganger hos dere! Har vært dypt inne i Html materien og skjønner ærlig talt ikke så mye. Nå tror jeg mine postingsproblemer er borte... :-)

 

Ja, det er virkelig en glede å gå på utedasset (sv.)
på hytta hos mine foreldre.
Hytta ligger ved en sjø i Värmland og har kun toalett ute.

Gleden består i alle bilder og flotte vitser man kan oppleve.
Om man ikke vil se rett ut i skogen så finnes det første klassens underholdning mens man gjør sitt fornødne.
Denne hyllestplakaten til seriefiguren 91:an er min mann meget imponert av. Han synes den er så "up to date"... Doseter av isopor for varme og komfort, ekstra doruller ved behov, koselige filleryer på gulvet og skogen i direkte nærhet. Det står alltid en bukett med ris eller blomster på utedoen.
Denne gamle plakaten er festet på utedassveggen med stifter. Her kan man drømme seg bort til sin barndoms somre. 
Dassboken henger lett tilgjengelig i et snøre under vinduet. Trenger du litt oppmuntring i din ensomhet på do, les en artig vits!Ja det er en sann glede å gå på utedasset på hytta men dessverre må jeg si at gleden forsvinner med dagslyset. Når det blir bekkmørkt rundt stugknuten er det ikke så koselig å snike seg ut på do.

Det er rart å tenke seg at når min mamma vokste opp (på landet) hadde hun og hennes familie kun utedo. Noen ganger brukte de til og med avispapir til å tørke seg med! Jeg skjønner at hun ønsker seg vanlig do på hytta.

...

SHARE THIS POST - {PINTEREST}

mandag 25. april 2011

For en overraskelse!
Mannen kom hjem med en kasse jordbær i dag.

Helt uventet og kjempegodt!

Det var veldig fint med jordbær på terrassen i dag. Det er jo varmt og godt ute men ingen farger ennå. En liten herlig rød fargeklatt! :-)


 

Ser nesten ut som om våre egne jordbær er klare for en ny sommer. Trodde ikke de skulle overvintre! Vi har dem i en krukke og i en gammel vask i støpejern under vår bjørk. Er ikke sikker på hva vasken har vært brukt til eller hvor gammel den er...
 

Lurer på om jeg skal prøve jordbær med cottage cheese i kveld. Et sunt alternativ for en sann godtegris? Tror også jeg må prøve å lese ferdig boken jeg holder på med, for akkurat nå er det veldig spennende!
Mens jeg satt her og blogget så oppdaget jeg en nydelig solnedgang utenfor vinduet. Man kanskje skal se opp fra skjermen litt oftere... ;-)

Ha en kjempefin kveld med opplading for i morgen!
...

SHARE THIS POST - {PINTEREST}

Orden i sommersakene!
Tips!

Om du som meg, elsker å ha det pent og ryddig rundt deg, så har jeg et tips.
Det funker spesielt bra nå som sommeren kommer!


Jeg rydder hele tiden. Rydder vekk alle saker som flyter omkring på kjøkkenbenken, kjøkkenøya, kjøkkenbordet, på skjenker, kommoder og på gulvet.

Om sommeren blir det enn verre. Da er det solbriller, solkremer, kepser, små solhatter, bøker, glass, aviser og mye mer som ligger spredt på terrassen og inne i huset.
Jeg har et lite slagbord rett innenfor døren ut til terrassen, der havner mye av tingene nevnt over. Så i fjor kom jeg på ideen som fungerer veldig bra for meg. Jeg har satt en stor blikkboks med lokk på innenfor døren. Når jeg tar en rydderunde for kvelden hiver jeg bare alt oppi der og på med lokket.
Jeg kunne like gjerne ha latt alle tingene ligge åpent på bordet men det funker ikke for meg. Jeg vil ha det pent! Det fungerer heller ikke med en kurv eller lignende. Jeg må ha på et lokk slik at jeg slipper se rotet!

Boksen er jo også veldig fin å se på, den har jeg kjøpt på loppis. Den har jeg hatt fuglemat i i alle år til jeg kom på denne ideen.

Hva tror du, kan dette være noe for deg? :-)
...

SHARE THIS POST - {PINTEREST}

søndag 24. april 2011

Herlig Helg på Hytta!
Herlig Helg Hytta

FOR et fantastisk vær det har vært! Kunne ikke ha vært bedre om det så hadde vært juli.

Hele familien her har vært hos mine foreldre på hytta i påsken. Vi har spist og drukket godt i solen, vi har spilt spill, vært på loppis og jeg fikk på meg joggeskoa og løpte en tur på landsvegen. Herlig!

Jeg hadde tenkt å lage bloggeinnlegg fra hytta men uten mobilt nett ble det tungvint. Er ikke så sikker på om jeg hadde hatt samvittighet til å sitte inne uansett i det fantastiske sommerværet.
Hytta er egentlig flere små hus som ligger tett sammen.
Her er bilder fra kjøkkenet. Døren går ut til terrassen.Jeg tror mamma er på loppis oftere enn meg. Hun har mange slike små blikkbokser. Dette er en av vinduskarmene på kjøkkenet.Bordet ble kjøpt på loppis i sommer og pappa holder på å fikse på det.De spesielle stolene er fra samme loppis. Slagbenken har stått på kjøkkenet siden de kjøpte hytta for 17 år siden.Mamma er ofte lei de trege skyvedørene og skuffene i dette gamle kjøkkenet, men jeg sier at hun ikke får lov til å bytte det ut. Det er jo et så herlig lyseblått 50-talls kjøkken! Det er litt hummer og kanari på hytta og det er virkelig det som gjør sjarmen.


 Jeg har flere bilder fra hytta som jeg skal vise dere en dag men nå er det jammen på tide å ta en tur rundt til dere!

Ha en siste herlig helgdag! :-)

...SHARE THIS POST - {PINTEREST}

onsdag 20. april 2011

Du er en vinner

Kari,


Stort grattis! Laura Ashley lysestakene er dine og kommer i posten. :-)

 
Takk til alle dere som har deltatt!
Oppgaven var å finne igjen morderen fra påskekrimen.
En meget slu type, som hadde gjemt seg blant urtene på kjøkkenbenken.
Neste gang vi blogges så er jeg på hytta.
(Om mamma og pappa har ordnet med mobilt nett der nå! )

Det er en falurød liten stuga vid en av de mange innsjøene i Värmland i Sverige.
Det er kun utedass, men takk og lov varmtvann inne så man kan ta seg en dusj! ;-)
Gleder oss veldig, det blir koselig!
(Pappa pleier å sykle på sykkelen på bildet.) :-)


Ønsker deg en herlig påske!

http://bloggurat.net/minblogg/registrere/94dd6f1cc55dc124eb43ddee9e8a56a2f0789e6f


SHARE THIS POST - {PINTEREST}

Vil du ha disse Laura Ashley lysestakene?


Påskekrim


Da må du løse mordgåten!
Bli med og send svaret til meg på mail før kl. 18 i kveld.
Da trekker jeg en flink etterforsker som får sin velfortjente dusør. :-)

Klikk på bildet under for å kunne løse mordgåten og vinne Laura Ashley lysestakene.

SHARE THIS POST - {PINTEREST}

tirsdag 19. april 2011

Tantig påske?

 Litt påske på plattingen foran huset.

Siste bildene med påskepynt fra meg for i år!


Må bare advare deg, jeg har en tendens til å falle for pynt som er åt "tant" hållet.
Det gjelder i og for seg julpynt også det, og resten av interiøret...
Det er noe med at en "tantig" stil ofte er tidløs, den følger ikke trender og er "hemtrevlig".

(Tant = eldre dame ;-)
Denne høna er etter farmor.
Vi tar en tur til hytta i påsken og jeg gleder meg til å vise dere bilder derfra!
Påskekrim
Løs mordgåten og få Laura Ashley lysestaker.
Klikk på bildet.
SHARE THIS POST - {PINTEREST}

Er det ikke rart?Noen ganger så skjønner man ingenting.
Da tenker jeg spesielt på når det gjelder datorer.

Tidlig i morges tok jeg noen herlige bilder med lyset inn fra vinduene. Jeg gjorde som vanlig for å laste de over til laptopen. Alle andre bilder som lå på kamera kom over uten problemer, men ikke de jeg skulle bruke i dette innlegget.
På veien fra kamera til maskinen forsvant de sporløst, ble de liggende igjen i kabelen da eller...
Noen ganger er det problemer med datamaskiner av en logisk grunn. Noen ganger er det problemer med datamaskiner av INGEN grunn. Man prøver seg på omstart og litt av hvert men noe har bare gått galt. Det er ikke noe å gjøre med det og man får bare akseptere.

Er det ikke rart? Og MEGET irriterende...
Det er tur det er så nydelig vær her i dag. Litt skyer, men lyst og pent. Ingen grunn til å være langsint. :-)
Sitter her nå med en rykende kopp kaffe og gleder meg til en ny dag. Det er som å ha blitt pånyttfødd etter fem måneder med snø. Jeg tenker oftere og oftere på hvor fantastisk det hadde vært å bo utenlands noen måneder hvert år. Sånn fra 1. januar til 31. mars...


Kanskje må jeg etter hvert utlyse enda en krim, for å få hjelp fra dere til å løse gåten med de forsvunne bildene. Men enn så lenge er det mordgåten i påskekrimen som haster mest.
 Vi må få fast synderen!

Siste sjansen å delta i dag, i morgen blir det trekning og en lykkelig etterforsker får Laura Ashley lysestaker.

Trykk på bildet og les mer om du vil delta!


Ha en finfin dag!

...


SHARE THIS POST - {PINTEREST}
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
SITE DESIGN BY DESIGNER BLOGS