13. mai 2012

HUSET restaureringen del 9 "bekledning"

Hver gang du ser et innlegg med overskriften "HUSET restaureringen" kan du lese om vårt arbeid med å bygge opp vårt forfalne hus til opprinnelig tidsenlig stil. Vi fant vårt drømmehus sommeren 2003. Etter to år med hardt arbeid kunne vi flytte inn. Restaureringen pågår ennå.

Les HUSET restaureringen del 8 "første spikeren" her.
Nesten like kult som matchende grilldresser. :)

For moro skyld så legger jeg inn et før- og etterbilde.

2004
2012

Litt lunere nå. :)
Året er altså 2004 og det var MYE snø den vinteren vi begynte å kle huset. Varmedresser, luer og tykke støvler var det som gjaldt for oss. Til huset valgte vi faspanel.(Hjemmesnekret stillas. Hvor er arbeidstilsynet når man trenger de?)

Opprinnelig var huset kledd i stående faspanel. Huset var ribbet helt ned og vi hadde alle muligheter. Likevel valgte vi samme panelet igjen. Et stilrent og klassisk panel som passer kjempegodt til huset!
Vi tok ut alle gamle vinduer. Huset var modernisert/ramponert på 70-tallet med husmorvinduer. Vi skiftet de tilbake til tidsriktige sidesvingte vinduer. Finnes det noe koseligere enn et sidesvingt vindu på gløtt i et gammelt hus en sommerdag? Nesten ikke. :)

Vi har kjøpt alle våre vinduer på finn.no. Vi begynte tidlig i byggeprosessen å sanke vinduer. Det er MANGE som bestiller vinduer i feil mål og slik kan man få tak i nye vinduer til en god pris!
Siden vi strippet huset helt ned hadde vi full frihet til å velge størrelse på vinduene.
Stuedelen begynner å bli ferdig og her gyver vi løs på det som skal bli kjøkkenet.
Stuedelen av huset har dere jo sett at vi rev helt ned til grunnmuren. Kjøkkendelen var av nyere dato og der holdt det å ribbe det ned til "skjelettet". Bunnstokken mot grunnmuren derimot var råtten. 

Det løste vi ved å stikke inn motorsagen og kappe ut biter av grunnmuren. Så jekket vi opp en og en vegg med tohundrekroners biljekker fra Biltema og dunket inn nye bjelker. 
Det funket utrolig nok kjempebra! 
Vi lektet ut veggene og isolerte før vi satte opp panelet.
Her var det kun vegg før vi begynte å restaurere huset. Vi satte inn en dobbel terrassedør og etter hvert har det også blitt terrasse her. Den doble døren (type franske dører) var en utstillingsmodell hos Maxbo som vi fikk til under halv pris.

Det går mot vår og vår jobb med huset blir lettere for hver dag. :)

Les HUSET restaureringen del 8 "den første spikeren" her.

Les HUSET restaureringen del 10 "gulv og tak" her.

5 kommentarer:

 1. Litt av en jobb dere har gitt dere i kast med, men når resultatet blir bra, så er det jo mest gøy.

  Klem

  SvarSlett
 2. Mye arbeid dere har lagt ned! Men resultatet er jo blitt veldig flott, i hverfall av det jeg har sett her på bloggen:).
  Klem

  SvarSlett
 3. Dere er bare de flinkeste! Alle andre hadde gitt opp før de var halvveis (kjenner meg selv) Resultatet taler for seg - et solid, vakkert og forseggjort hus! Dere har all grunn til å være stolte! :)

  SvarSlett
 4. Imponert over jobben dere har gjort, selv har jeg kjøpt meg ei lita hytte jeg skal starte på, men den blir enkel i forhold til hva dere har gjort. Jeg er imponert! Fikk et tips her til materialer til tak.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra! :) Tusen takk og lykke til!

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...