13. okt. 2013

HUSET restaureringen del 11 "la familia støper gulv"


Hver gang du ser et innlegg med overskriften "HUSET restaureringen" kan du lese om vårt arbeid med å bygge opp vårt forfalne hus til opprinnelig tidsenlig stil. Vi fant vårt drømmehus sommeren 2003. Etter to år med hardt arbeid kunne vi flytte inn. Restaureringen pågår ennå.

Les HUSET restaureringen del 10 "gulv og tak" her.
Det var varm og fin sommer i 2004 da vi skulle støpe gulv i huset. Både kjøkkenet og kjelleren på en gang. Men før vi startet ville vi legge ned et nytt sett med vann og kloakkrør ut av huset til fremtidig bruk. Det skulle vise seg veldig lurt og komme i bruk fortere enn forventet. Mer om "Eventyret om den brune flodbølgen" senere...

Trygve gravde rett og slett frem rørene for hånd. Den som har satt i gang et litt større graveprosjekt vet at det alltid er mye mer jobb en det ser ut til. Oh my! 
Det var bare en litt større kjeller enn krypkjeller da vi kjøpte huset. Med leirgulv og tre steinvegger. Den fjerde veggen var rett og slett jord. Vi hadde murt opp vegger med isolerte lekablokker før vi startet med gulvet.
Isolasjon, varmekabler og armering lagt ut på kjellergulvet.
Pumping av sement på gang.
Vi trengte så mye betong at vi måtte bestille en bil og en mann. :)
Vi kjøpte inn utstyr og ba inn hele familien til dugnad.
Her er vi i gang i kjelleren.
Svigermor hadde med vafler og kaffe.
Gulvet på kjøkkenet er grovrettet. Vafler og kaffe i noen timer før gulvet var tørt nok til å gå på og finpusse. Det viste seg at vi hadde undervurdert denne jobben ganske grundig. Det var alt for store flater til at vi rakk å finpusse hele gulvet før det tørket. Og vi jobbet! Både på kjøkkenet og i kjelleren. I vårt ungdommelige overmot valgte vi å gjøre det for hånd med pussebrett. Vi skulle i det aller minste leid et såkalt helikopter som hadde gjort jobben på noen timer. Dette er et av de mest nervepirrende, tunge og stressende jobbene vi har gjort på huset.


Vi måtte bite i det sure eplet og få et firma til å komme og avrette gulvene med avrettingsmasse. Til gjengjeld ble det meget bra og klart for gulv. Her fra kjelleren.
Toalettet i kjelleren.


Gleden var stor da gulvet var helt rett. ;)
Litt rydding og støvsuging og vi skulle endelig begynne med innredningen! 
Etter en lang dag med støping koste hele familien seg hjemme hos svigers med mat og noe godt i glasset. Her far og svigerfar i sommernatten. :)
Les HUSET restaureringen del 12 "oppussingen som gikk rett i dass" her.

Les HUSET restaureringen del 10 "gulv og tak" her.

3 kommentarer:

 1. Ungdomens övermod....måtte le litt da!!

  Men gu vilken jobb ni har gjort o så ul att få bli med behind the scenes!! Du har säkert varit inom It`s a house blogg....lite detsamma slitet som ni varit med om!!

  Klem Anna

  SvarSlett
 2. Jeg har skrevet det før - jeg er imponert over det dere har gjort med huset. Med litt ungdommelig overmot og noen hjelpende hender kommer man langt.

  SvarSlett
 3. Oi, så mye jobb! Men, så flott det har blitt. Supert at du deler deres erfaringer. Vakker antikk lysestake under her! God ny uke :) Klem Gry

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...