8. jan. 2014

Om det å være EKTE


Hei!

Etter å ha lest mange innlegg om det samme på forskjellige blogger den siste tiden så har jeg også lyst til å skrive noe. For deg som ikke har fått det med deg så handler debatten om at mange interiørblogger har blitt like og at utfordringene inne hos NIB (samleside for norske interiørblogger) bare viser frem de samme bloggene med det samme interiøret gang på gang. 

Jeg er helt enig i at mange blogger er like og det er jo ikke rart når så mange kjøper de samme tingene. Jeg har store problemer med å vite hvilken blogg jeg leser noen ganger, bortsett fra de som skiller seg ut. Nå har jeg også sett at det er flere bloggere som skriver at de har lyst til å slutte å blogge fordi de synes de har blitt like alle andre og ikke helt vet hvorfor de blogger lenger. Og mange skriver at det er på tide å være EKTE.

Nå er vi inne på selve grunnen til hvorfor jeg i det hele tatt startet med å blogge. Min store interiørinteresse kom da vi kjøpte vårt gamle hus i 2003. Jeg begynte å blogge i 2011, da regjerte shabby chic over det ganske land og mange gamle møbler og ekte materialer ble ødelagt av hvitmaling. Jeg startet opp min blogg som en motvekt til det. Er ikke fan av totale stilbytter som gir masse bruk og kast. Jeg liker det som er ekte og personlig. Om det handler om mat, mennesker eller interiør det er det samme. Når man treffer på det ekte så vet man det. Det må også være flere med meg som faktisk liker det for jeg har flere følgere som jeg også følger tilbake og vi har blogget i mange år. Hver på vår kant om vår stil. 

Når det gjelder NIB så pleier jeg å være med på utfordringene når jeg har mulighet. Man får vist frem bloggen og får flere besøkende i en periode. Det er jo alltid hyggelig. Men det er også det, noe mer legger jeg ikke i det. Jeg er fullstendig klar over at jeg ikke har samme smak som majoriteten på NIB og det er helt ok. Det finnes andre lesere også, norske interiørblogger er ikke hele verden for en blogger!

Når det gjelder interiør så har jeg ikke alle de hotte detaljene som gjelder akkurat nå, men det går helt fint i alle fall! 

Jeg sier ikke at jeg aldri kjøper noe som er trendy, absolutt ikke for det gjør jeg! Jeg sier heller ikke at det ikke er fint å ha et moderne hjem. Det jeg vil si er at livet er for kort til å være så usikker på hva andre synes. Om mange blogger om det samme interiøret og virkelig fra hjertet liker den stilen så er jo det helt topp! Men om man innerst inne vet at man bare gjør som alle andre, ja da blir man vel bare ulykkelig på sikt?

Jeg setter ikke meg selv og bloggen i en bås, om jeg vil vise frem en ny lampe fra Housedoctor så gjør jeg det. Om jeg vil vise frem en lysestake fra svigermors kjeller så gjør jeg det. Det er for meg å være ekte og tro mot meg selv og min smak. Bare det å ha en blogg er jo fortsatt sett litt skjeivt på men jeg slutter ikke av den grunn, dette er det morsomste jeg vet! 

Jeg har blitt flinkere og flinkere til rett og slett og gi litt F både her på bloggen og i livet for øvrig og jeg har aldri hatt det bedre. (Har fortsatt litt å gå på. ;) Om du kjenner igjen deg i noe av dette så vil jeg på det varmeste anbefale deg til å gjøre det samme!

18 kommentarer:

 1. Hei :)

  Så fint innlegg! Livet er i mange faser og hva vi liker forandrer seg gjerne også.
  Som nygift så handlet ingen tin gom hva jeg "ville ha", da var det hva vi kunne få av andre/kjøpe billig.
  Jeg sier altid at vår leilighet som nygifte var "fretex avd Gulset", stedet vi bodde da :)
  Sakte, men sikkert så har jeg fått mye mer min egen stil igjennom gaver til bursdager, jul + å spare og kjøpe etterhvert. Nå er vi i en annen økonomisk situasjon enn da, så hvis jeg faller pladask for noe, så kan jeg ofte kjøpe det. En periode så lurte jeg på om jeg noen gang kom til å bli fornøyd? Men yes, det ble jeg og er jeg! Jeg kjøper veldig lite nå, jeg har det slik jeg liker det :)
  Jeg har aldri brydd meg om merke på ting. Om det kjøpes på Ikea eller hvor som helst spiller ingen rolle for meg, så lenge jeg liker tingen.

  Jeg liker å lese blogger som har personlig preg. Og det har jo de aller fleste! Pluss at jeg syntes det er kjempe gøy å lese på blogger som har helt annen smak en meg :)

  Takk for fint innlegg! Ønsker deg en god uke :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ingvild-Christin, dette var som å lese om oss! SKIKKELIG dårlig råd i leid leilighet, da gjør man det beste ut av det. Bedre råd nå men fortsatt liker jeg man tar hva man har begrepet! Rote rundt i kjellere er kult det! :)

   Slett
 2. helt enig med deg, det er bare å være ekte og tro mot egen stil :)

  Problemet er jo av å til å få til det helt rette, men, med tid og øvelse, så blir det jo bedre

  SvarSlett
  Svar
  1. Jo, enig. Noen gang vet man hvordan man vil ha det men så blir det ikke helt som man har tenkt. :) Sånn sett har jeg faktisk lært meg masse om interiør via bloggen og andre bloggere! Og så er det jo det med foto også da, en egen historie...

   Slett
 3. Godt sagt! :D

  Jeg tenker det samme som deg, jeg må blogge om det JEG liker. Jeg liker ikke blogger som legger ut masse inspirasjonsbilder, jeg vil se ekte hjem, og dermed må jeg jo også blogge sånn selv.

  Jeg har flere av tingene du nevner du ikke har, men jeg har ikke Diner-skilt. *ler* Jeg ser på bloggen din at vi liker en del likt og vi har også veldig forskjellig smak. ;)

  Det er flere som har omtalt min stil som shabby chic, men mine gamle ting er sjelden shabby. Joda, jeg har hvitmalte gamle møbler, men de er ikke pusset, de er malt ordentlig. For jeg liker hvitmalte møbler, men jeg liker det ikke slitt og "ødelagt". Jeg liker det også glatt og striglet, og veldig hvitt, men ikke hos meg selv, det får jeg virkelig ikke til, samme hvor mye jeg ønsker. Jeg har for mye ting, både nytt, gammelt, stort og smått. ;)

  Her er det som Ingvild-Christin sier veldig lite innkjøp til huset for tiden (sett bort fra det nye kjøkkenet), nettopp fordi jeg kjøpte masse da vi bygde om, og nå er jeg "ferdig". I den grad at jeg er glad i de tingene jeg har, jeg vil ikke fjerne de for nye.

  Jaja, jeg er ikke kjent for å fatte meg i korthet, så sånn ble denne kommentaren. Uansett: GODT INNLEGG! :D

  SvarSlett
 4. Tusen takk for fin kommentar Vibeke! Ikke noe mål i å fatte seg i korthet. ;) Kjempefint kjøkken forresten! Så det på utfordringen hos NIB. ;)

  SvarSlett
 5. Applåder....! Mitt siste innlegg ble "Jeg er et blaf". Sånn jeg følte det, fordi...jeg glemte meg selv mitt i gleden over interiør, finne funn i kjellere og loft, loppis og interiørbitikker. Jakten var igang o der datt jeg av.
  Er så enig det går an o bli i det dj skriver, takk for at du skriver det jeg ikke klarte o forklare!!
  Diggar verkligen äktheten i din blogg o og 😃

  SvarSlett
  Svar
  1. Åh vad jag skulle önska att du började blogga igen! Du har en personlig och jättefin stil och man fick läsa lite om ditt och familjens liv där uppe. Så ska det va! Så det var därför du slutade alltså, för att det blev en jakt efter nytt att blogga om hela tiden? Det är ju det jag har sett att flera skriver nu också. Det är ju helt galet, snacka om slit och släng. Och dyrt!!! (Tur att du är på insta! :)

   Slett
 6. pst...meld min kmtresse til o bli mezlem hos nib 3 gang...ikke engang fått svar fra dem..så...!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hahaha!! Meldte min intresse om o bli med hos NIB 3 gang, har enda ikke fått ett svar fra dem :o(

   Slett
 7. Har nok lest de feile bloggene for jeg har ikke fått med meg dette, men det er jo mye sant i det at "alle" har de samme tingene. Påvirkningskraften er stor i blogglandia, snakk om mye gratisreklame for en del merkevarer. Du glemte forresten å nevne fjærlampen som "alle" også har nå. Jeg synes også mange av de tingene du nevner er lekre og hadde ikke hatt noe imot hverken en Tolix stol eller en vinballong, men hodeskaller kommer det overhodet ikke inn i hus her. Nib har eg forresten sluttet å bry meg med, falt vel egentlig ut av medlemslisten der da de skiftet til ny side og har ikke brydd meg med å melde meg inn igjen. Kanskje derfor besøkstallet ar sunket dramatisk også. Og ja Anna i Hjem kjære hjem skulle jeg gjerne hatt tilbake i blogglandia, drit i nib tenk heller på meg og Jessica. :) Og Jess, du har virkelig et ekte interiør, ikke uten grunn din blogg er en av mine favoritter, helt kjemisk fri for interiørklisjeer som den er.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ikke noe tvil om at det er mange som er skuffet over NIB, det har jeg nå sett sort på hvitt mange ganger! Veldig synd at det skal være så... Tusen hjertelig takk for fine ord og det samme tilbake til deg! Kjempemorsomt å se interiøret i leiligheten og nå etter hvert, huset. Ekte og personlig. :))

   Slett
  2. 1000 1000 takk for varmende ord Man tager hva man haver og Ekte Interiør...neeesten så jeg strater oppmed en gang jeg!! Klem Anna

   Slett
 8. Åh du er jo bare så god på å sette ord på det, Jessica! Du er ein av dei bloggane eg gleder meg til å lese neste innlegg hos :)
  Og ja eg sliter nok litt med det at vi har ein liten leieleilighet som eg ikkje får gjort så mye med. Sammenligner meg med andre, og "snakker ned" meg sjøl og det eg har. Digger blandinga di i huset og at du viser så tydelig at du er fornøyd med stilen dere har!
  Men tror (som eg sjøl har skrevet) at tror denne diskusjonen som har oppstått kan være sunn. Og at kanskje mangfoldet der ute kan komme enda meir fram :)

  Gleder meg til å fortsette året mitt med å jobbe med min stil og min overbevisning om at mitt er godt nok!

  Ha ei god uke!
  Gleder meg til neste innlegg fra deg!

  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen hjertelig takk for det Torbjørg! Det varmer. :)))) Du påpeker noe veldig viktig og det er det å sammenligne seg med andre. Det tror jeg vi jenter er veldig bra på og det er bare tull! Ikke noe godt kommer ut av det! Man må øve på å tenke at en selv, smaken og det man liker er bra nok. Men lett, det er det ikke... Spennende å se om denne diskusjonen forandrer noe i bloggeverden. Ha en god uke du også! :)

   Slett
 9. Å jeg liker deg og bloggen din altså! Kjempebra skrevet! Jeg har ikke økonomi til å kjøpe og kjøpe, så det blir mye gjenbruk og gamle ting, men det er nettopp det jeg liker så det gjør ikke noe :) Flotte bilder hos deg, og masse herlig inspirasjon! God helg! Klem Mirjam

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Mirjam! Virkelig. Takk for kommentar, god helg til deg også! :)))

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...