30. apr. 2014

Uekte saker!


Hallo!

Jeg har så lyst på noen store trær/busker på hver side av ytterdøren men det er så vanskelig å få til noe som overvintrer. Ikke lett å få de til å overleve vinteren innendørs heller. Og en annen ting er jo at jeg gjerne vil ha de ute under vinteren også til å lyse opp inngangspartiet. På dette bildet er mine laurbærtrær helt nye. Kunne gjerne tenkt meg noen enda større trær også…

Jeg føler det som jeg har prøvet det meste (det er vel ikke helt sant) og lurer på om jeg rett og slett skal investere i et par riktig fine uekte trær. Det er ikke drømmen men hva skal man gjøre i dette landet? Da kan jeg jo ha enda større potter og plante ekte blomster nedenfor treet.

Det blir dyrt å kjøpe nye trær/busker hvert år. Et fint utekte tre kan virkelig koste det også men da har jeg jo med en overlevelsesgaranti. Treet må jo være så fint da at man ikke kan se at det er uekte. Tenk så fint å ha oliventre stående ute om vinteren også uten å være bekymret! Egentlig burde man hatt et par uekte pene trær på terrassen også for å fylle opp det grønne. Så kan man ha ekte blomster i tillegg.

Noen som har noen smarte ideer?

Ha en fin onsdag, vi blogges! 

3 kommentarer:

 1. Bloggen Glassveranda har tips til hvordan man lager isolerte potter egnet til slikt ;-))
  Veldig fine og ganske store...
  Ingun

  SvarSlett
 2. Jeg er veldig enig med deg. Selv uekte planter kan i dag være nydelige. Det er ikke som før at det er glorete plast. Går man på et hagesenter ser man nesten ikke forskjell. Og utvalget er enormt. Jeg går for mye plast/silke i år. (Jeg liker best vintergrønne busker - og de trenger ingen stell gjennom vinteren. Man får jo egne isolerte potter til slikt.) Men jeg har en stor terrasse som skal fylles opp med mange småblomster i potter. Og her blir det ekte kopi! Mvh Renate

  SvarSlett
 3. Tusen takk for tipsene Ingun og Renate! Nå har jeg skjønt noe; det har altså med pottene å gjøre? Det har jeg ikke tenkt på. Trodde veksten frøs ihjel fra bladene også. Nå må jeg nok prøve meg på et par ekte et år til med ordentlige potter. Dette skal sjekkes ut! Tusen takk! :)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...