17. okt. 2015

Huset restaureringen del 14 "inngangspartiet som ble større"Hver gang du ser et innlegg med overskriften "HUSET restaureringen" kan du lese om vårt arbeid med å bygge opp vårt forfalne hus til opprinnelig tidsenlig stil. Vi fant vårt drømmehus sommeren 2003. Etter to år med hardt arbeid kunne vi flytte inn.

Les HUSET restaureringen del 13 "2 rom og kjøkken" her.Allerede da vi var hos kommunen for å forhøre oss om søknadsprosessen fikk vi innspill på inngangspartiet på huset. Det var en superhyggelig kar i kommunen som kom med flere gode innspill som vi ikke hadde tenkt på. Vi hadde kun planer om å rette opp bygget. 

Han skisserte hvordan vi skulle få inngangspartiet til å harmonere med resten av taket og han kom med ideen om å bygge større. Han sa at om man likevel skal bygge opp noe så koster det ikke mye mer å bygge noen meter større. Sant.

Nå ser detihvertfall ut som om noen har tenkt før de begynte. Sjekk bildet under. :)
Vi skal bare rette opp litt her og der så kan vi flytte inn. ;)
Dette er på kjøkkenet. Her ligger det litt av hvert som skal brukes til blant annet gangen. Sement, avrettingsmasse, fugemasse, fliser, flislim, armeringsjern og annen moro.
Veggene er grunnet og gulvet er avrettet.
Vi valgte store skiferfliser. Litt frustrerende å legge så store fliser. Gulvet var ikke hundre prosent rett og det var mye jobb å få det bra.
Flisene er fuget og vasken gjenstår. Tips: søl så lite fugemasse som mulig. Det er litt av en jobb å få dette rent etterpå. Vi vasket av oss fingeravtrykkene på hendene og hadde vonde sprekker i flere uker etter intens skrubbing!
I ene enden av gangen har vi bygget opp en vegg, en meter fra ytterveggen, og laget et garderoberom. Der har vi også satt opp mellomvegg og delt opp i to garderober. De dobble dørene er fra Ikea.
En deilig sommerdag med høyt gress og nytt hus. :)

Her kan du se hvordan huset og inngangspartiet så ut da vi kjøpte herligheten.
Vi kjøpte døren billig på finn. Da var den hvit. Utelampene kjøpte vi nye.
Etter hvert malte jeg døren blå og nå har vi den nesten sort. Her kan du se inngangspartiet vårt gjennom årene. Farge på døren, nye utelamper, platting og dørhåndtak.


HUSET restaureringen del 15 skal du få se badet bli til, her
Les HUSET restaureringen del 13 "2 rom og kjøkken" her.


2 kommentarer:

  1. Så flott at dere møtte en så interessert, kunnskapsrik og hyggelig mann i kommunen. Resultatet ble supert.

    SvarSlett
  2. Ja helt suverent! Vi på 25 år hadde aldri tenkt på de tingene han påpekte! Rimelig naive. Han hjalp oss med flere saker på huset også. Moro. :)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...