4. nov. 2015

Huset restaureringen del 15 "et baderom blir til"

Hver gang du ser et innlegg med overskriften "HUSET restaureringen" kan du lese om vårt arbeid med å bygge opp vårt forfalne hus til opprinnelig tidsenlig stil. Vi fant vårt drømmehus sommeren 2003. Etter to år med hardt arbeid kunne vi flytte inn.

Les HUSET restaureringen del 14 "inngangspartiet som ble større" her.
Mange små rom ble til færre, større rom i vårt hus. Badet vårt i huset er nå akkurat 3 x 3 meter og det må jeg si er en fin størrelse. Jeg har aldri følt at jeg trenger noe mer.

Akkurat her er svigerfar i sving med å få på plass vår vegghengte do. 
Armeringen er lagt på varmereflekterende fiberplater for at varmen skal gå oppover i rommet og ikke nedover i gulvet.
Varmekablene er stripset fast til armeringen. Her ser du plassen for det planlagte badekaret, dusjrommet og resten av gulvet på badet.
Her har Trygve laget sjakt fra badet ned i vaskerommet i kjelleren. Den ideen fikk vi fra svigers. Vi har etter hvert gjort hull i baderomsmøbelet slik at sjakta er inne i skapet. Se og les mer om skittentøysjakten her.
Her er en min meget unge ektemann i gang med gulvet rundt sluket i dusjen. Gulvet i dusjrommet ble støpt separat for å få skikkelig fall til sluket. En dusj med dårlig fall er meget irriterrende men likevel så vanlig! F. eks. på hoteller.
Gulv ferdig støpt. Klart for membran. Et kritisk punkt der man ikke sparer på noen ting. Først et lag med smøremembran. Så et lag til med fiberduk som legges vått i vått. Og til sist to lag til med smøremembran. Veggene fikk samme behandling.
Flisleggingen er i gang. Vi valgte tre forskjellige fliser til badet som harmonerer i farge. Hvite kvadratiske til veggene. Kvadratiske, naturfargede til gulvet og små mosaikkfliser i samme stil til badekaret, gulvet i dusjrommet og i de flislagte hyllene. 

Jeg husker dessverre ikke hva disse flisene heter eller hvor de ble kjøpt men kan i alle fall si at jeg fortsatt er fornøyd og ikke har gått lei etter 10 år. Et tips til deg som skal bygge/pusse opp bad er å velge tidløse fliser. Vær heller vill og gal når det gjelder ting som lettere kan byttes ut eller fjernes. ;)
Trygve bygger inn badekaret. Her settes de små mosaikkflisene på plass rundt kanten.
Vi hadde en grei fordeling da vi flisla veggene på badet. Trygve målte nøye og satte flisene på plass. Deretter fuget jeg som en gal. Fikk inn en fin teknikk etter hvert. :)
Her ser du de små mosaikkflisene vi brukte rundt badekaret, i de innebygde hyllene og på gulvet i dusjen. Mosaikkflisene satt sammen i armert netting på cirka størrelse 30 x 30 cm. 
Her har skapene under den doble vasken kommet på plass. Her ser du også sjaktløsningen under skapet. Vi valgte oss en dobbel vask og den er vi så utrolig fornøyde med. Veldig lett å holde ren og i det hele tatt smidig. 

Vi har malt skapdørene i ettertid. Jeg kommer ikke til å velge trefarge på fronter igjen for det gikk jeg lei. Her kan du se hvordan denne delen av badet ser ut i dag. 
Her ser du et lite glimt av våre innebygde hyller i dusjen. Her har vi fortsatt ikke hatt på silikon i skjøtene i hyllene. Skapene på veggen har blitt byttet ut i ettertid.
Dusjveggene bygget vi opp med impregnert tre og Litexplater. Vi flisla både gulv og vegger på baderommet helt, før vi bygget inn badekaret og satte opp dusjveggene. På den måten kan man i fremtiden fjerne både badekar og dusjvegger og fortsatt ha inntakte vegger og gulv med fliser på badet. 

Her kan du også se inspeksjonsluken til badekaret.

Vi spesialbestilte en grønn dusjdør hos glassmester. Her kan du se bilder av badet slik det ser ut i dag. Les HUSET restaureringen del 14 "inngangspartiet som ble større" her.
Les HUSET restaureringen del 16 "utvendig oppgradering" HER.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...