17. nov. 2015

HUSET restaureringen del 16 "Utvendig oppgradering"

Hver gang du ser et innlegg med overskriften "HUSET restaureringen" kan du lese om vårt arbeid med å bygge opp vårt forfalne hus til opprinnelig tidsenlig stil. Vi fant vårt drømmehus sommeren 2003. Etter to år med hardt arbeid kunne vi flytte inn.

Les HUSET restaureringen del 15 "et baderom blir til" her.


Denne serien om vårt hus begynner å gå mot slutten. Det er mange byggeprosjekter vi ikke har dokumentert med bilder. På den tiden skrev jeg ikke en blogg. Visste nok faktisk ikke hva det var heller. ;) Så nå blir det noen hopp frem i tid for å prøve og favne det meste vi har gjort på huset med hjelp av de siste gamle bildene jeg har.
Etter at vi flyttet inn bygget Trygve en balkong mot utsikten og kveldssolen på "baksiden" av huset. Husker du mannen på kommunen jeg nevnte i et tidligere innlegg i serien? Han som kom med mange råd og tips som vi har hatt god nytte av. Han hjalp oss også med plasseringen av balkongen. Da vi kjøpte huset var den på andre siden. (Det var jo heller ingen innvendig forbindelse mellom etasjene.) Bilde av det gamle kan du se her.

Trygve bygget rekkverket i hele moduler og klarte å miste og knuse en hel side ned fra balkongen før han til slutt fikk bygget det hele opp igjen. Da var han glad....Ikke. 
Da vi tok over huset var det et koselig uthus på tomten. Koselig ja men det var utrolig dårlig. Vi turte ikke å nyse på det en gang. ;) Egentlig hadde jeg et ønske om å bygge opp grisebingen/utedassen/uthuset igjen men det måtte vike for en stor garasje. Trygve skulle ha dobbel garasje med verksteddel og det var ikke plass til begge deler. Det hadde vært koselig med et uthus men med fasit i hånd så er det garasje vi trenger.

På dette bildet står i hvert fall uthuset fortsatt i all sin prakt.
Ojojoj. I'm out of words...
Så var det over og ut for uthuset. Et sted har vi en film av Trygve som har bundet et tau fra bygningen og til bilen. Så gasser han i vei og uthuset raser. :) Håper jeg finner den igjen en dag.
Som du ser så prøver jeg å pynte opp til tross for at tomten fortsatt er en anleggsplass. Det har jeg gjort hele veien. Små gleder du vet. :)
Du som har lest min blogg tidligere har garantert sett et bilde av vår terrasse. Hvis ikke sjekk her. Slik så det ut før vi fikk plattingen på plass. Fin utsikt bak det høye gresset.
Etter at vi satt inn verandadøren fra kjøkkenet, var det naturlig med en platting. Den gamle flaggstangen måtte vike. Noe av det koseligste jeg vet er å ha et tregulv som fortsetter i samme høyde som gulvet inne. På den måten kan man "gå rett ut" om sommeren.
Trygve ordnet opp som vanlig. Det ble veldig koselig å skjære plankene etter fjellets form på høyre side.
Vi støpte stolpene høyere og bytte ut gammelt lavt rekkverk i jern mot nytt stakitt. Dette er utenfor terrassen mot utsikten.I den aller siste delen i denne restaureringsserien blir det før- og etterbilder. 
I HUSET restaureringen del 17 "Før og etter" kan du se bilder av kjøkken, bad, uteplasser, garasje og mye mer. Før og etter altså. Du finner den her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...