23. nov. 2015

HUSET restaureringen del 17 "Før og etter"

Hver gang du ser et innlegg med overskriften "HUSET restaureringen" kan du lese om vårt arbeid med å bygge opp vårt forfalne hus til opprinnelig tidsenlig stil. Vi fant vårt drømmehus sommeren 2003. Etter to år med hardt arbeid kunne vi flytte inn. Dette er siste delen i serien.

Les HUSET restaureringen del 16 "Utvendig oppgradering" her.

Start fra begynnelsen av HUSET restaureringen her.


I denne den siste delen i serien blir det før- og etterbilder av huset, rommene i huset og ute i hagen. Først bilder av et byggeprosjekt som ikke har blitt omtalt tidligere. Andre etasje. Vi bodde i huset i fem år før vi tok tak i denne delen. Vi skulle bli tre og trengte mer plass. Jeg var høygravid, kvalm og trøtt. Lå mest på sofaen og spiste potetgull mens Trygve jobbet i andre etasje. Akkurat i tide til julefeiringen 2010 ble rommene oppe klare. Min familie fra Sverige kunne sove der da de kom på besøk. Bertil ble født i mars. :)
Slik så taket ut før Trygve og en snekkerkompis åpnet opp og laget en "hund" for å få bedre plass i andre etasje. Buen skyldes at taket var midlertidlig tettet etter at vi rev pipa som gikk tvers igjennom mønet.
Og slik ble det ferdige resultatet med masse ekstra plass og to vinduer. Flinke karer. :) Jeg har dessverre ikke bilder fra byggeprossessen oppe men her kan du se bilder fra andre etasje fra 2011 og frem til i dag.


Vårt hus da.
Vårt hus nå. :)
Huset da. (Stuedelen).

Underveis. Good bye stue...


Nå.


Slik så kjøkkenet ut da vi tok over huset.


Etter hvert så det slik ut.


Og nå slik.

Før. Stua trengte en oppgradering.

Underveis.


2012.

Badet før.


Badet etter.
Nå blir det bilder fra hagen. Først garasjen da. Usikker på hva slags bil som får plass i denne....
Da. Med sprekk tvers igjennom.
Etter hvert. Borte!
Nå. Garasjen i 2012.
Hagen da.
Og nå.
Hagen da.

Hagen nå.

Nå også med huskestativ uten ben! ;)
Hagen da.
Hagen nå.
En kopp kaffe i solen da.
Og en kopp kaffe på samme hjørne nå.
Terrassen da.
Terrassen nå.

Man kan jo holde på i all evighet med før- og etterbilder. Nå som jeg begynner å se tilbake finnes det mye å ta av! Men jeg stopper her og takker for at du har fulgt med. :)

Utrolig nok har vi gjort det igjen. Vi har kjøpt et hus som må renoveres! (Jeg sa vel aldri igjen, men det sier jo vi damer etter første barnet også. Likevel så er det mange som har søsken. ;)

Nå blir det ny serie om Huset ved stranden. Følg med!

6 kommentarer:

 1. Du store all verden for en forandring!! Og så flott det har blitt da. Forstår at her ligger det maange arbeidstimer og planlegging bak. Takk for titten.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er så sant Edny! Mye jobb! Blir nesten litt forbauset når jeg ser tilbake; hvordan har vi orket? Tusen takk! :)

   Slett
 2. Wonderful 😍!
  Congratulations!
  Monique

  SvarSlett
 3. Hei og takk for en flott og inspirerende blogg! Dere har jammen vært utrolig dyktige med renoveringen - dere har gjort en imponerende jobb og det har blitt så utrolig fint! Jeg gleder meg til å følge deg videre i det nye huset. Hvilke erfaringer tar dere med dere fra forrige gang? Kan jeg spørre om dere har gjort dere noen tanker om hvordan dere skal jobbe med renoveringen nå som dere er en familie? Og har dere laget en plan for renoveringsarbeidet, eller går dere løs på "alt" samtidig? Hvis det blir på siden av det du ellers deler, skjønner jeg det :-) Jeg er selv interessert både i det å høre om andres erfaringer og i det å se hvordan dere jobber med huset, da vi også er i gang med et prosjekt (mye overflate, bad, uteområde +++). Mindre prosjekt enn deres, og vi må nok ha inn fagfolk på en del, men med to små barn krever det likevel planlegging og tid. Ser fram til å følge deg videre! Hilsen Christine

  SvarSlett
  Svar
  1. Så fine tilbakemeldinger å få Christine! Dette skal jeg absolutt skrive mer om. Kjempebra å få vite litt hva som er interessant for den som leser. Jeg kommer tilbake til dette i innlegg fremover! Takk! :)

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...