11. august 2018

Uteplass mange før- og etterbilder!

FØR

Hei dere og god lørdag! 

Mens jeg er i sving her i huset med ommøblering, vasking, rensing, ja jeg holder på overalt! Så har jeg samlet sammen så mange bilder jeg har klart å finne som viser uteplassen vår før og etter. Håper du koser deg med bildene, selv elsker jeg å se en jobb bli gjort på sekunder hvis du skjønner hva jeg mener. Når man ser på bildene er jo arbeidet allerede ferdig og det er så tilfredsstillende. :)

Som du ser var det grå murstein over hele veggen i dette hjørnet av uteplassen. Og et hjørne med skifer på bakken.



FØR

Det var også en pyntevegg av grå mur som sto rett ut fra veggen der som det lyse panelet slutter i taket. Den har vi her allerede fjernet på dette bildet. Her ser du hvor skiferen på gulvet sluttet og hvor terrassebordene begynte. Her har vi allerede skiftet ut til ny terrassedør.



ETTER

Etter at dette bildet ble tatt har vi lagt på siste finish på veggene og maskeringsteip er fjernet. Vi får vel likevel lov til å kalle dette ett etterbilde... :) 
Den løse kabelen skal kobles til en utelampe etter hvert. De er bestilt! Kanskje jeg kan få lys utenfor huset vinter! 



FØR

Den gamle panelen og det vakre terrassegulvet - NOT! 
Det var så råttent på slutten at vi tråkket igjennom. Her har altså pynteveggen vært. Ikke mye pynt over den spør du meg, kjentes mest trist. ;)



FØR

Akkurat her ser det ekstra ille ut da Trygve holder på med flisekapping ute. Her ser dere gamle benken som nå er blitt hammock eller hagehuske. Grønn og fin har den blitt også. :)
Jeg synes ikke det var pent eller koselig med vinduer i leveggen ut mot hagen. Trygve har nå satt opp hel vegg med kun et smalt vindu på toppen. Buksbomen bak veggen er også fjernet. Jeg synes jo buksbom er veldig pent. Men denne hadde liksom forvokst seg på en så rar måte og fylte ingen funksjon.



ETTER

Her ser dere den nye veggen. Så fin den har blitt og et så hyggelig sted for noen lykter.



ETTER

Det er så rent og pent med steinhellene og de er varme til langt ut på natt etter at solen har stått på. Den store, tunge terrassedøren har vi fortsatt og jeg gleder meg til den dagen vi bytter den ut til noe pent og praktisk.



FØR

Vår første sommer her i Huset ved stranden. Vi tenkte det skulle være koselig å bevare utepeisen som var her. Jeg så for meg at vi skulle bruke den mye. Så kom sommeren og vi satt i skygge bak peisen. Jeg tuller ikke! Den var ikke veldig stor, men likevel så skygget den hele utegruppen der hvor vi satt. Du ser på bildet hvor utrolig lang skygge den kastet! 

Det endte med at Trygve gikk rett fra middagen en kveld og begynte å rive med slegge så steinene sprutet. Vi andre måtte løpe fra bordet. :)



FØR

Her har jeg gjort det så hyggelig som mulig, til tross for litt kaos rundt omkring. På dette bildet ser du hvor gamle terrassen tok slutt og hvor kjedelig gresset var mot garasjen. Den gressflekken gikk man så mye på at den aldri ble riktig fin. Vi bestemte oss for å lage terrasse av hele plassen.



ETTER

Når hagehortensian på veggen er på sitt største er det grønt her ute altså! Jeg var helt klart på at vi skulle ta vare på buksbommen utenfor terrassen og at den skulle får være en slags romdeler på uteplassen. Trygve la steinhellene kjempefint rundtomkring med lyse stein nærmest busken. 

Tipper det har tatt den busken over 40 år å bli så stor. Den ble nok plantet samtidig som huset ble bygget.


FØR

Dette er et spennende bilde for oss og jeg er så glad vi husket på å ta det. Legg merke til hvor utrolig mye eine- og barnålbusker det er nederst i hagen. Vi ser ikke tårnet på låven en gang! Dette gjorde også at det ble mye skygge i hagen og at solen ble borte fortere på kvelden. Epletreet holdt på å ta kvelden på grunn av et stort tre som hadde fått lov til å vokse innover det.

Det er også en overvokst fontene med noen gamle rosebusker på dette bildet, midt i plenen. Her var det også en støpt runding. Alt er fjernet og vi har sådd gress over.



ETTER

Se så luftig og fint det har blitt. Vi ser tårnet på låven, vi har sol til nærmere halv elleve på det beste og det er så luftig i hagen. I år er det masse epler på treet, det har møtt en ny vår! :)

Vi har jo også laget vår utgang med hageporten mot stranden lengst ned i hagen. Du skimter den bak treene.



FØR

Æsj! Når jeg ser dette bildet så husker jeg hvor fuktig og ufresht det var her til tider. Gulvet på denne plassen besto altså i tre forskjellige deler. Det lille skiferhjørnet, terrassebordene og en gang med denne belegningssteinen. Rotete og gammelt. Her har vi nettopp revet den grå mursteinsveggen.



FØR

Her jobbes det litt overalt. Noen tror nok aldri vi skal bli ferdige når det ser ut så her, men det blir vi. ;)

Legg merke til at halve veggen besto av går murstein og halve av lys panel. Legg også merke til buksbommen som altså tidligere var utenfor plattingen.



ETTER

Her ser dere detaljene rundt buksbommen. Middelhavsfølelse! Gulvet har en farge og materiale og veggen har en farge og materiale. Avslappende. 

Vi har et sluk under utedusjen og Trygve har lagt noen rester av sibirsk lerk over som man kan stå på. Altså det materialet vi har benyttet til våre to endevegger.



FØR

Morris ser ut over eiendommen. ;)

Her ser du hvor utepeisen var, i hjørnet av terrassen. Her hadde vi fortsatt ikke satt opp kjøkkenhagen, men pynteveggen er revet ned.

Morsomt å se at det faktisk er samme planten jeg har i den grå krukka der som jeg har ennå. Fortsatt i samme krukke også. Klarer ikke å huske navnet akkurat nå, du ser den på det nye bildet av hammocken lenger opp. Like fin.




FØR

Dette bildet er morsomt. Det må være tatt i det vi tok over huset eller i alle fall veldig tidlig. Sjekk buskene som vokste over alle kanter av terrassen i tillegg til den litt ekstreme peisen... 

House with potential. ;)



ETTER



ETTER

For en deilig plass å være! Likte du innlegget? Legg gjerne igjen en kommentar.

Vi blogges! 👋

⤗ Følg meg gjerne på Instagram: @ekte_interior 

3 kommentarer:

  1. Visst är det otroligt hur man kan förändra ett hus med hjälp av "lite"arbete! Så kul med för och efterbilder ��

    SvarSlett
    Svar
    1. Så koselig å høre fra deg her inne igjen Anna! Ja, man kan forandre det helt totalt, helt klart. Men man ser det kanskje likevel ikke før etterpå. Man må huske å ta bilder med eller uten blogg! :) /Jessica

      Slett
  2. Så utrolig fint det ble etterpå! Er veldig morsomt å se på før- og etterbilder!

    SvarSlett