26. april 2011

Gleden av å gå på dass!


(Beklager om jeg har postet dette innlegget flere ganger hos dere! Har vært dypt inne i Html materien og skjønner ærlig talt ikke så mye. Nå tror jeg mine postingsproblemer er borte... :-)

 

Ja, det er virkelig en glede å gå på utedasset (sv.)
på hytta hos mine foreldre.
Hytta ligger ved en sjø i Värmland og har kun toalett ute.

Gleden består i alle bilder og flotte vitser man kan oppleve.
Om man ikke vil se rett ut i skogen så finnes det første klassens underholdning mens man gjør sitt fornødne.
Denne hyllestplakaten til seriefiguren 91:an er min mann meget imponert av. Han synes den er så "up to date"... Doseter av isopor for varme og komfort, ekstra doruller ved behov, koselige filleryer på gulvet og skogen i direkte nærhet. Det står alltid en bukett med ris eller blomster på utedoen.
Denne gamle plakaten er festet på utedassveggen med stifter. Her kan man drømme seg bort til sin barndoms somre. 
Dassboken henger lett tilgjengelig i et snøre under vinduet. Trenger du litt oppmuntring i din ensomhet på do, les en artig vits!Ja det er en sann glede å gå på utedasset på hytta men dessverre må jeg si at gleden forsvinner med dagslyset. Når det blir bekkmørkt rundt stugknuten er det ikke så koselig å snike seg ut på do.

Det er rart å tenke seg at når min mamma vokste opp (på landet) hadde hun og hennes familie kun utedo. Noen ganger brukte de til og med avispapir til å tørke seg med! Jeg skjønner at hun ønsker seg vanlig do på hytta.

...

5 kommentarer:

 1. He-he, det er minner det!!!!! Jeg bodde med utedo frem til jeg giftet meg. Langt oppi i skauen, og mørkeredd!!!!Helt frem til for snart 6 år siden, så hadde vi provisorisk bad og toalett i kjelleren. Ikke helt optimalt, men det gikk på en måte det også. Jeg brukte å si at jeg hadde bedre bad i campingvogna enn hjemme!!! Det sier nok noe om komforten, he-he. Men hvor er kongefamilien henne???????? Trodde at det var de som skulle henge på utedossen.... Klemz Grethe

  SvarSlett
 2. Sånn skal en ekte utedass være! :)
  Ha en god natt og fin morgen dag.
  Klem

  SvarSlett
 3. Utedoen har sin sjarm, men jeg er glad for at jeg kun må bruke den de få gangene jeg er på hyttetur =)

  SvarSlett
 4. Do, dass, dritar, vannklosett og skitar var en regle vi hadde da jeg var liten. Utedoen her var jo veldig sjarmerende da, må være en luksusutgave.

  Ja vi går i buskene, der glimrer Stomperud med sitt fravær, men vi har sauene som mer eller mindre interesserte tilskuere. ;)

  KLem

  SvarSlett
 5. Ja, dette er vel den flotteste utedoen jeg har sett og jeg har sett noen...
  Vi hadde faktisk utedo da jeg var liten og turen fra do og ned til huset gikk fort i mørket....og innenfor sto gjerne en storebror og holdt på døra så vi ikke kom inn..

  SvarSlett