13. desember 2015

Huset ved stranden 1

Vi kjøpte det!
En kveld i september fikk jeg syn på et hus som var til salgs. Det lå nesten helt nede på stranden. Jeg har hele tiden sagt at eneste grunnen til at jeg en gang skulle flytte fra huset vi bor i nå, skulle være om jeg kunne bytte utsikten over vannet mot en strandtomt. Og med dette huset her er vi ikke langt unna.

Selve huset var ikke spennende på noen måte. Merkelig nok, var det likevel noe jeg likte så godt ved huset, beliggenheten og hagen. Jeg viste huset til Trygve som heller ikke helt klarte å slippe det. Vi dro ned og kjørte rundt og tittet på huset og i området rundt flere ganger. Noen få skritt ned til stranden. Stor hage. Få meter til naturen og landlige omgivelser. 

Vi fikk til en privat visning av huset og oppdaget at det i stort sett ikke har vært gjort noe der siden byggeåret 1972. Her var det mye å ta tak i! Det ville ta lang tid og det ville bli kostbart.

Vi tenkte frem og tilbake. Skal vi orke å gå igjennom en renoveringsprosess igjen? Skal vi virkelig flytte fra vårt hus? Hvorfor liker vi det så godt? Er dette riktig?

Huset er egentlig helt motsatt av hva jeg alltid har lengtet etter i et hus. Det har alt på én flate. Det er preget av 70-tallet og det ligger anonymt bak hekken i hagen. 

Dagen for fellesvisning nærmet seg og vi måtte ta en avgjørelse på om vi skulle by på det eller ikke. Jo mer vi tenkte på livet vi kunne skape i huset jo mer riktig føltes det. Vi tenkte på å bo ved vannet. Nyte livet. Ta utfordringen med å gjøre om huset til et sjarmerende strandhus og bruke erfaringene vi har fra å ha gjennomført denne prosessen en gang tidligere. 

Tanken på et nytt prosjekt var allerede godt plantet i oss begge. Planleggingen var i gang. Vi satt frenetisk og tegnet på kveldene før visning for å se om dette virkelig lot seg gjøre slik vi ville ha det. Dagen for visningen kom og gikk. Vi la inn bud på huset og det ble vårt.

Overtagelse, planlegging, hverdag, riving, oppbygging, stilendring, modernisering og innflytting. Bli med på reisen! :)

Her kan du lese "Huset ved stranden 2".


4 kommentarer:

 1. Dette blir spennende. Det er klart at dere har verdifull kompetanse som kommer godt med nå.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra at du synes det Åshild! Ja jeg merker helt klart forskjell på oss nå og da. Nå vet vi hva vi går til og har mer tro på oss selv. Håper og tror dette blir veldig bra! :) (Men har til tider hatt kalde føtter...)

   Slett
 2. Hørtes spennende ut.........gleder meg til fortsettelsen,kjenner jeg !!! Tøffe dere ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det og så gøy at du gleder deg. Setter stor pris på det! :)

   Slett