4. april 2011

Slik lager du en morsom og detaljrik flyhylle!


Denne flyhyllen har min mann laget til vår sønn. Den henger på veggen i barnerommet som en riktig gledespreder! Lenger ned finner du veiledning for hvordan du lager den.

"Will fly for bananas!"Kaptein Sjimp Hansen sitter komfortabelt i sitt skinnsete. Slik bygde vi flyhyllen:

1. Begynn med vingene. De er laget av to hobbyplater der den øverste er 27 cm dyp, og den nederste er 22 cm dyp. Bredden på vingene er 110 cm. Slip hjørnene og kantene runde. 

2. Kryssene som holder vingene adskilt er også skåret ut av to biter hobbyplate og er 27 cm høye. Bor hull langs krysset med hull i forskjellige størrelser. 

3. Montér vingene og kryssene sammen. Kryssene plasseres 22 cm fra vingetuppene. 

4. Cockpiten: Bygg en kasse. 22 cm høy, 22 cm bred og 25 cm lang. For å få den avrundede nesen foran, må du kle cockpiten med 6 mm finérplater som er lagt i bløt slik at de kan bøyes. Disse må være 10 cm lengre enn kassen slik at de kan bøyes forover mot nesen. Det er også en fordel å kappe spor på baksiden av de slik at de lettere lar seg forme. Smør godt på med lim og stram de sammen med en stropp. Etter at det har tørket kan du slipe til den endelige formen. Kapp så et spor midt på kassen (22 cm dypt) slik at cockpiten kan tres på den nederste vingen. Skjær også ut et hull til setet. 

5. Propellen er kappet ut av finér og spindelen ble dreid på en dreibenk. Hvis du ikke har det, kan både propell og spindel kjøpes i en hobbybutikk som selger modellfly. Platen foran som holder propellen er 2 lag med finér. Det ene laget en tett plate, og det andre kappet ut som en ring og slipt rund. 

6. Anbefaler å male alle delene ferdige før montering. Vi har brukt fargen Duckegg blue på flyet.

7. Finishen: Kapp ut en ring, 2 cm bred av finér som passer rundt hullet til setet. Trekk det med en bit skinn og skru det fast over hullet. Vindskjermen er kappet ut av en bit plexiglass som ble varmet opp med hårføneren og bøyd til. 
8. Så til den dyreste og mest tidkrevende delen: Send en stk. sjimpanse på flyskole. Når han kommer tilbake med flysertifikater ansetter du han.

Lykke til!
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar