9. mai 2011

Min allmogeskjenk er i sommerstemning!

Nå skal det bli godt å få legge beina høyt. Vi har fått gjort en god del i dag.
Mannen har byggd levegg og dør (begynnelsen av vinterhagen) og jeg har malt et par vegger på garasjen. Deilig!
(Det kommer noen bilder i morgen.) Her er min sommerpyntede skjenk.Denne skjenken i allmogestil er cirka 100 år gammel. Kjøpt på min favorittloppis i Sverige for to år siden. Da kjøpte jeg også dette toalettbordet som jeg ennå ikke har begynt å pusse opp...
To svære møbler på en gang! Jeg var nok uberegnelig i gjærningsøyeblikket.
Når jeg malte baksiden av garasjen fant jeg naboens nydelige busk som var i full blomst. (Ikke ofte jeg er bak garasjen tydeligvis.) Jeg må kanskje ta inn enda flere kvister i morgen...

Den artige kvitteringsblokka fikk jeg med når jeg kjøpte skjenken. Begge møblene jeg kjøpte ved det tilfellet hadde blitt funnet i en gammel lanthandel. Blokka hadde blitt brukt som kvittering i den samme butikken.

Den lille blokka ved siden av ble fra gammelt av brukt av Systemaktiebolaget i Karlstad. Den fant vi på samme loppisen i påsken. Jeg er fra Karlstad så det var litt moro.
På forsiden av blokka står det "Uppskjut ej Edra inköp till slutet av veckan!" :-)

Det gamle morsdagskortet og messingstaken (lysestaken er fra før 1825) er også fra loppis. Gjett hvilken! ;-)  

Når jeg tenker etter er kannen også fra samme loppis. Er det mulig?!
Det koselige gamle litermålet og den sjøgrønne glasskrukka har jeg fått av mamma.
Nå ble det sommerlig og luftig i stua! Herlig!

Nei nå har jeg ikke tid til å sitte her lenger å skrive laaaaange tekster, nå skal jeg ta en tur rundt til dere.

Ha en god natt! :-)... 

11 kommentarer:

 1. Så fin farge på skjenken,sommerlig og fin:)

  SvarSlett
 2. Kjempefin skjenk du har!

  SvarSlett
 3. Så NYDELIG skjenk, og herlig blåfarge ღ og mange flotte ting du har… Og mange flotte innlegg siden jeg var innom sist (jeg har dessverre vært i dårlig form, og ikke fått blogget eller lagt igjen noen kommentarer) Ser du skriver litt om bloggtreffet som skal være, jeg skulle ønske jeg kunne :) men jeg bor for langt unna, og det koster litt å både reise og bo – men jeg regner med at det kommer flere slike treff ღ Hadde helt sikkert vært utrolig gøy å møte bloggvenner da ღ Elsker innlegget ditt: reker, vin og kirsebær ღ såååååå koselig og stemningsfullt… herlige bilder :) Ønsker deg en fortsatt fin uke, stor klem fra Mette

  SvarSlett
 4. Takk for super gode kommentarer hos meg:) Allmogeskjenk er et nytt ord for meg:) Nydelig blåfarge og sommerpynt. Jeg elsker loppis også. Jeg har aldri tenkt på at jeg faktisk kan dra på loppis over grensen. Vet du om Sverige har en sånn loppisside på nettet? Du vet vi har www.loppemarked.info? Jeg tror min søster er gal nok til å bli med på loppis til Sverige:)
  Ha en nyydelig dag.
  klem:)

  SvarSlett
 5. Så utrolig fin den er! Forfriskende sommerlig og feminin! Hva slags farve har du brukt? (kunne godt tenke meg å male noe i den samme farven..) Og hva heter det loppemarkedet i Sverige/ hvor ligger det? ;)

  SvarSlett
 6. Nydelig skjenk!! Elsker slike møbler, og den fargen var bare magisk!
  Koselig blogg du har. Takk for titten:)
  Ha en finfin tirsdag!

  Klem:)

  SvarSlett
 7. nydelig!!!!! Jeg må en tur til loppis, for her i byen er det dårlig stelt, med sånt. Og så lurer jeg på da, hvor er det denne loppisen befinner seg? Tanum? Det er liksom noe svenskene er gode på, det med loppis:DDDD Klemz Grethe

  SvarSlett
 8. Ååh, vakkert! Sommerlig og svalt ble det både i farge og pynt. Deilig enkelt med en blomsterkvist som topper det hele! :)

  SvarSlett
 9. Virkelig en flott farge på sjenken! Hva heter den?
  Mange flotte gamle skatter du har ;-)
  Klem fra Karianne

  SvarSlett
 10. For en nydelig blåfarge det er på skjenken din og så koselig du hadde pyntet.
  Jeg har nettopp satt en plante i et sånt litermål. Koselig !
  Så bra at naboen har så fine kvister. De passer jo perfekt ;-)
  Kos deg med malingen. Dere er flinke !
  Klem :-)

  SvarSlett
 11. for en flott skjenk du har.
  og i den fargen, og med de tingene på fikk den et nydelig "uttrykk"

  SvarSlett