1. mars 2012

INNREDNINGSOPPDRAG del 1: befaring

Hei hei!

Jeg har en kompis, Rune, som har bedt meg om hjelp til å innrede sin nyinnkjøpte leilighet. Det er en stor leilighet bygget på 60-tallet og som derfor har en del spesielle løsninger. 

Budsjettet er på 5000 kr så her blir det rett og slett til å gjøre det beste ut av situasjonen!
Disse fire rommene er det som jeg skal være med å innrede: stue, TVstue, gang og kjøkken.

Her kommer førbildene!


Stue

Rune har allerede malt vegger, tak og lister i leiligheten men kommer ikke til å rive vegger eller gjøre større inngrep. Når jeg kom med forslaget om å rive ned gardinløsningen fra 70-tallet så var han altså skeptisk. :))
(Kan hende han gjør det, hvis ikke får vi som sagt gjøre det beste ut av situasjonen.) Jeg tror inntrykket av stuen hadde blitt veldig annerledes hvis listingen rundt hele vinduet hadde kommet frem. Det hadde nok blitt høyere under taket.
I dette rommet skal en større sofa (som Rune allerede har) inn og en skjenk i samme serien som TVbenken. (Denne sofaen skal til TVstua.) I tillegg til en spisestue som Rune allerede har kjøpt inn (leveringstid 4 uker!).

Mitt første forslag er å bytte plass på sofaen og den tiltenkte spisestuen. Sofaen ser bortgjemt ut i et hjørne i den store stuen synes jeg. I tillegg så vil man jo se ut av vinduet når man sitter ved middagsbordet. Det synes ikke på bildet men det er fin utsikt med trær og gressmatter utenfor vinduet. Etter litt overtalelse prøvde vi sofaen på motsatt vegg til venstre og Rune synes det ble riktig så bra så den planen kjører vi på. TVn og benken kommer altså til å bli på høyre side bortenfor den lille murveggen.

Spisebordet som Rune har bestilt er dette. Han har kjøpt en lampe over spisebordet som han ikke var sikker på. Jeg er enig i at den er litt anonym og har foreslått to av denne lampen fra Ikea. Det tror jeg kan veie opp mot de hvite litt "feminine" møblene (sorry Rune, fant ikke noe bedre ord!) slik at helhetsinntrykket blir litt tøffere.

Rune har en deilig jobb foran seg med å male noen meter med rekkverk og trapp...

Rune vil ha noe å pynte opp veggene med her i stuen. Jeg har foreslått en bildevegg med bilder av han og barna. Det er din lekse til neste gang Rune, å printe ut bilder! Så skal jeg ordne rammene. (Cirka 10 stykk. :)Kjøkken

Også her har Rune malt veggene og skaplukene. Det har blitt så mye lysere og penere enn det var! Det er mye plastikk i materialvalgene på dette kjøkkenet så her gjelder det å få inn det ekte og sjarmerende på andre måter. Jeg er litt redd for at pynteting på et slikt kjøkken bare vil gjøre vondt verre. Å pynte med bruksting og mat og drikke tror jeg kan gjøre susen!

Rune er kjempeglad i vin og i å lage mat og mitt første forslag er å fylle hele vinduskarmen med forskjellige urter i enkle potter. Tror dere ikke det vil gi et løft?
Vi snakket om en enkel løsning for å få gjort noe med de kjedelige flisene over benken. Rune kommer enten til å  male de eller smelle opp plater foran. Jeg tror det blir lekkert å pynte enkelt her inne, med sitroner og lime i en tøff bolle og litt sånne ting. (NB! Jeg har tatt skikkelig rotete førbilder slik at etterbildene skal bli desto lekrere. :))
Siden kjøkkenet har en hylle på toppen av skapene så snakket vi om å gjøre noe der. Vi skal prøve å få tak i vinstell som ikke gjør så mye ut av seg og rett og slett stappe hele utrymmet fullt av vinflasker. Det blir da lagringsplassen for Runes viner og det blir kanskje litt koseligere på kjøkkenet?
Rune har et ønske om noe som kan pynte opp over kjøkkenbordet. Jeg tenker meg en enkel og kul hylle. (Om jeg ikke finner den riktige får jeg be mannen om å snekre den. :)) Jeg tenker en litt bred og ikke for dyp hylle...
I den kan det for eksempel være masse forskjellige glasskrukker med krydder i. Pasta eller andre bruksting som pynter opp.


Tvstue

Dette rommet tror jeg blir den største utfordringen. Her kommer man rett inn fra yttergangen. Her skal Runes to barn ha sitt lille sofasted. (Sofaen som nå står i hovedstuen skal ned hit.) En TV må de jo ha. Oppbevaringsløsninger til filmer, tv spill mm.
Tenker også på mange koselige puter i en kurv eller noe her. Ideer mottas med takk!
Gangen er så liten at jeg tror kanskje det må til noe oppbevaring til jakker og sko også innenfør døren her. Forslag? Ser ikke helt for meg ennå hva det kan være. Gå rett inn i en stor garderobe er jo ikke særlig hyggelig. 

Det er jo peis her nede også og det hadde jo vært veldig koselig å hatt noe å sitte på foran den! Mer rekkverk for Rune å male...


Gang

Dette flotte møbelet i gangen prøvde Rune å lure i meg at han hadde kjøpt for 1200 kr på Finn. Jeg tror vi fjerner det Rune! :))
Her inne i den lille gangen ser jeg for meg et luftig bord med høye ben. Et pent speil og noen kule knagger. Et par knagger med barnas navn hadde vært fint! Tror ikke man skal fylle på med så mye mer i denne gangen...

Dette blir skikkelig gøy dere! Nå er det bare å begynne å jobbe på flere fronter. Om dere har gode ideer til Rune så bare kom med de, det setter vi pris på! 

Oppdatering kommer etter hvert som prosjektet fortskrider. :)12 kommentarer:

 1. bare det å få bort de fæle gardinborda over vinduene hadde fornyet rommene med maaangen år!! :) kjempe kjekt prosjekt det der :) heldig du som får gjøre sånt hos folk ;)

  Tenker resultatet blir bra... for 5000 kan en få mye utav å vere litt kreativ!
  Og til Rune! Lykke til med trappen... vi har tatt vår... FYSJ! for en jobb... :)

  SvarSlett
 2. Dette må være drømmejobben :)))
  Gurimalla så jeg hadde kost meg om jeg fikk være med på noe som dette :)))
  Masse lykke til, dette klarer du med glans, og jeg gleder meg til resultatet vises frem :))

  Klem Heidi

  SvarSlett
 3. Spennende! Blir morsomt å følge med på forandringen fra veldig anonym og "naken" i dag til en hyggelig og varm leilighet når du er ferdig :-)

  SvarSlett
 4. Det var jo artig å se en av de tre etasjers leilighetene på Ørejordet fra innersiden. Luftig leilighet. Jeg hadde vell dratt inn gamle trekasser, kabeltromler og paller, bare for å litt macho-feeling i leiligheten, he-he. 5000 kr er vell ikke all verden, så det skal vell litt kreativitet for å stæsje leiligheten for det. Du får satse på rullgardiner i stedet for gardiner i stua, he-he. I og med at jeg har gått mye tur i det området, så har jeg også tenkt mye på gardiner i de brede stue vinduene. Litt håpløse vinduer, for man kan fort ende opp med å stenge all lyset ute. Blir spennende å se hva du ender opp med. Hilsen grethe

  SvarSlett
 5. For en drømmejobb.... Tror du klarer denne med glans...

  Men siden du spurte om tilbakemeldinger så kommer jeg med noen ting som falt meg inn sånn med engang.

  Stua:
  Så ned de gardinbretta. Hadde vært tøft med litt maskuline gardiner fra tak til gulv på hver side av vinduene, slik at det ser ut som hele veggen er dekket av vinduer. Er helt enig i tankene om plassering av møblene.
  Hva med å gjort litt ut av muren? Malt den?

  Kjøkken:
  Ang kjøkkenet så ville jeg latt toppen av skapene være... Synes det ser rotete ut med ting på toppen jeg. Urter er kjempe fint.... men ikke spesielt holdbart hos meg i alle fall. Ville kanskje heller brukt litt av ideen med hylla jeg... Hva med masse store flotte norgesglass langs vinduet med frokostblanding, pasta, sukker osv. På den store veggen ved kjøkkenbordet tror jeg at jeg ville hatt litt fargerike bilder jeg... Det blir litt sterilt med hvit og den veggfargen. Hva med å evt tatt to LACK hyller siden av hverandre litt høyt opp og lagt sånne "flaskeholdere" oppå de for oppbevaring av vin om dere vil ha de fremme.

  TV-stua er ikke et enkelt rom nei...
  Ville tatt bort gardinbretta i alle fall og gjort gardinene som oppe.
  Synes det er vanskelig å se en logisk plassering av tv og sofaen... Lykke til... hehe

  Synes forslaget om den lille gangen var veldig fin.

  Masse lykke til med prosjektet (og malingen til Rune)
  klem

  SvarSlett
 6. wow, du har litt av en jobb foran deg:) Syns du er sporty som tar på seg noe slik, du må være en god venn å ha!
  Skal bli spennende å følge prosjektet rom for rom!!

  Klem Veronica

  SvarSlett
 7. Så herlig kult! Dette er jo drømmeoppdraget! men jeg er enig, du skal være ganske så greativ med 5000,- Blir spennende å se hva du finner på! :))
  En ide til vindu/kjøkken: Hyllebrett langs hele vinduet på midten? Fyll opp med urter og matoljer til pynt! Istedet for gardiner:) Liftgardiner er et annet alt.

  Du MÅ overtale Rune til å ta vekk den listen over stuevinduene, om det er jobben selv som er kjedelelig, er det verdt det in the end!;)

  Gleder meg til å følge med på dette altså:))

  Lykke til!
  Klem Janne:)

  SvarSlett
 8. Tusen takk for kjempefine tilbakemeldinger! Jeg tar gjerne imot flere ideer! Trenger det. :))

  SvarSlett
 9. Gerderobe er viktig. Er ellers spent op fortsettelsen.

  Aashild i bestemorshage

  SvarSlett
 10. Juhu, vilken dröm av ett jobb!! Kom o tänka på ngr saker när du visade bilderna:
  *Köket, köpa svarta skärp eller skinn/läder o göra handtag av istället för de som är. Klippa till o skruva in c",)
  *Vinförvaring uppe på skåpen i köket, takpannor (heter det så?).Iaf, supercoolt o lägga vinet på, 4-5 stk, kanske fler som man lägger i varann uppe på skåpet!
  *Såg på Ântligen hemma idag, hon med håret gjorde ett träd av plankor som hon sen skruvade krokar på, först tapetserade hon den (kan ju målas istället). Ev sätta hängare på den o så ha den i hallen. Platt klädhängare till hallen som INTE tar plats! Ikeas skoskåp...suveräna saker! i Plast eller trä.
  Massa lycka till med jobbet. Ska bli skit kul o följa med vidare, Klem Anna

  SvarSlett
 11. Mitt forslag til gardinløsning er: STAUR(som i "Skigardsvisa")festet i hjemmesmidde kroker. Råtøft med enten en kappe eller lyse lette gardiner med knute på nederst. Rullgardiner kan monteres i tillegg under for å skjærme helt. I bladet Familien som kommer 12 mars får du se ett bilde av dette i en artikkel om meg.
  Lykke til med prosjektet ditt!!!
  Klem Tove

  SvarSlett
 12. Hei!

  Innom og smugleser for første gang, og når jeg leser dette innlegget tenker jeg at "han må da ha kjøpt leilighet på Ørejordet....?" Stemmer det at Rune bor i Moss? Jeg har to venninner som hadde og har klin like leiligheter. ;)

  Ha en fin lørdagskveld!

  SvarSlett