4. mars 2012

Oppskrift på supre dupre kjøttboller!


I dag kom jeg meg ut på en løpetur og da gikk det av bare farten da jeg kom hjem igjen. Vaffelsteking, kjøttebollelaging og en potetstappe og litt støvsuging. For en ENERGI man får etter at man har trent. Hadde jeg ikke kommet meg ut i dag så hadde jeg blitt liggende på sofaen i stedet for å få masse gjort på kjøkkenet. :)

Men nok om det, jeg har en kjempebra kjøttbolleoppskrift om du har lyst til å prøve!
Jeg har prøvd meg frem litt hver gang jeg lager kjøttboller og nå har jeg kommet frem til en oppskrift som gir kjempegode og saftige boller. Når jeg lager blir det mer som små karbonader. (Jeg bruker to skjeer til å lage små boller i pannen.)

Om du har lyst til å prøve min kjøttbolleoppskrift så trenger du:

2 pakker med kjøttdeig (800 g) 
2 egg
1,5 dl griljermel (eller en kokt potet)
1 terning kjøttbuljong
1,5 dl vann
1-1,5 dl fløte
salt, pepper og evt. litt grillkrydder

Like greit å lage mange kjøttboller når man likevel er i gang. Perfekt å fryse inn til en kjapp middag senere!

Knekk de to eggene i en stor bolle. Bland i griljermel (det blir kjempegodt å bruke en kokt potet til å blande med også) og fløte. Kok opp vannet med buljongterningen på komfyren. Bland i buljongen og kjøttdeigen i blandningen. 

Ikke vær redd for at kjøttdeigen blir for løs, det skal den være! 
Du kan til og med ta i litt ekstra fløte om du synes den blir for fast.

Salte og peppre og evt. bruk litt grillkrydder i kjøttdeigen.
Bruk to skjeer og lag små minikarbonader i panna. 
Evt. salte og peppre litt når kjøttbollene ligger i panna også. 

Jeg pleier å ha en form med lokk på 50 grader i ovnen og legge kjøttbollene der for å holde de varme mens de andre steker ferdig. Viktig med lokk ellers blir de tørre! I dag serverte jeg litt hjertesalat og potetstappe med persille til kjøttbollene.Håper du har lyst til å prøve! 
Når jeg la ut oppskrift på amerikanske pannekaker fikk jeg tilbakemeldinger fra dere som hadde prøvd. Det var kjempegøy! Så om du prøver mine kjøttboller blir jeg kjempeglad om du skriver til meg hva du synes. :)

Ha en finfin søndagskveld kjære leser! :)

12 kommentarer:

 1. mmm, dette så snadder ut,nam,nam :D
  Får nok prøve disse!

  Solklem

  SvarSlett
 2. Så gode de så ut :) Og for at fint kjøkken du har.
  Ønsker deg en fin søndagskveld videre :)
  tine

  SvarSlett
 3. ... ser fantastisk godt ut
  og ja enig med deg man får
  masse energi av å trene...
  Og jeg også lager litt når
  jeg først er i gang :)
  Veldig kjekt å ha ferdig i
  fryseren :) Ønsker deg en
  fin kveld videre og uke som
  kommer. Klem fra Mette

  SvarSlett
 4. Så fint kjøkken du har,lunt og koselig!:O))
  klem

  SvarSlett
 5. Eg er så glad når eg kan plukke opp gode oppskrifter med gode referansar på bloggar. Det er så greitt! Takk skal du ha!

  SvarSlett
 6. Namnam, de så gode ut:) Hjemmelaget smaker alltid best!

  Ja ikke sant, disse dreide beina er lekre! Klarer ikke la være, hihi!!

  Det var første gangen jeg er her inne hos deg, og her var det veldig koselig! Håper det er greit at jeg legger deg i bloggelisten min , så finner jeg raskt veien inn hit igjen:)

  God søndagskveld!

  SvarSlett
 7. Ja, enig med deg at man får herlig energi av å trene! Kjøtt spiser jeg ikke, så tror jeg hopper over denne oppskriften, hihi.

  SvarSlett
 8. Ja, den paien er nok midt i min gate. Er veldig glad i pai.

  SvarSlett
 9. Takker for oppskrift, denne skal jeg notere meg :)
  Ha en flott ny uke! Klemmer fra Grønsdalskjerringa

  SvarSlett
 10. Tusen takk for tips. Setter pris på det.
  Ser du har panel i taket, det får vi også i stue og på kjøkkenet. LEKKERT i hvitt!

  Ønsker deg en fin ny uke.

  Klem, Lise

  SvarSlett
 11. Så fint kjøkken!

  Takker for oppskrift:)

  Klem fra Margit

  SvarSlett
 12. Âlskar köttbullar!! men mammas är bäst... c",)
  Ett litet tips är o byta ut buljongen med kalv eller oxfond!
  mer kraft o smak på den, tycker jag!

  Klem Anna

  SvarSlett