16. desember 2012

Er du lei av å støvsuge?Det er i hvert fall jeg og mannen her i huset!
Derfor har vi kjøpt oss en Samsung Navibot fra www.whiteaway.no.

Det er egentlig mannen som har snakket om å kjøpe en robotstøvsuger lenge, jeg har vel mer vært inne på vaskehjelp. Nå har vi i hvert fall skaffet oss støvsugerhjelp. :)


Jessica synes:

Og vet du hva? Den fungerer mye bedre enn jeg trodde!
Jeg skjønte ikke hvordan den skulle komme til i hjørner og under skapkanter men den har små børster som sørger for at den får med seg det aller meste av støv og smuler som ligger på gulvet. Den minner om en feiebil som rengjør gatene på våren. :)
Nå har vi testet den i noen uker og den gjør virkelig en jobb for oss. Akkurat mens jeg skriver dette så støvsuger Navibot stua. Det følger med små klosser med infrarøde stråler som man kan plassere ut for å avgrense hvor roboten skal støvsuge. Nå lar jeg den f. eks. ikke støvsuge kjøkkenet for at jeg skal få litt arbeidsro her. :)

Den bråker litt så det er aller best å la den støvsuge mens man er ute av huset, men vi bruker den ofte mens vi er hjemme også. Mannen tar oppvasken, jeg tar toåringen og Navibot tar støvsugingen. :)
Et program som er knallbra med Samsung Navibot er punktstøvsugingen!
Da jeg skulle plukke vekk en bukett med lin som hadde stått en stund så det slik ut på gulvet.
Jeg testet roboten og plasserte den midt oppe på "flekken". 
Når man trykker på programmet for punktstøvsuging starter den med en liten firkant og jobber seg utover. Når den er ferdig stopper den og vil man kan man jo kjøre samme programmet igjen.
Jeg kjørte programmet en gang og slik så det ut etterpå. Seks bittesmå strå lå igjen langs skapkanten etterpå. Det må man være fornøyd med! Hadde jeg mistet noe midt på gulvet hadde de helt sikkert vært borte. Jeg slapp å dra frem støvsugeren og gjorde annet mens Navibot støvsugde.

Alt i alt er jeg veldig fornøyd med roboten. Jeg har støvsuget med vanlig støvsuger en gang siden vi kjøpte den for en måned siden. Her i huset er det hverdagsryddingen og støvsugingen som er den største utfordringen og der funker roboten veldig bra.
Vi bruker den i stort sett hver dag på vårt hvite gulv.

Hvis det er noen menn der ute som leser dette så lar jeg mannen min skrive litt om hva han synes om rotobstøvsugeren fra Samsung. :)


Trygve synes:

Foreløpig veldig godt fornøyd med denne. Har lenge hatt lyst til å prøve en slik, og har sett på flere merker. Fordelen med denne er at den ikke bare surrer rundt uten mål og mening. Den har et kamera på toppen som tar 30 bilder i sekundet og lager et kart av huset slik at den systematisk og effektivt gjør jobben. I tilegg har den en gjeng med sensorer som gjør at den ikke krasjer i vegger eller ramler ned trapper.
Denne dingsen er enkel i bruk. To tastetrykk så setter den i gang. Velg hvilket program og trykk start. Så gjør den jobben og går tilbake til ladestasjonen sin. Det er 5 programmer å velge mellom.:


·  Auto: Som lar Naviboten selv bestemme alt. Den kjører overalt og går tilbake til ladestasjonen. Det er den som blir brukt mest.

·  Spot: Her konsentrerer støvsugeren seg om et dedikert område på 1,5 X 1,5 meter. Har brukt denne en del rundt kjøkkenbenken eller under barnestolen der det blir mye smuler.

·  Max: Her støvsuger også Naviboten automatisk, men den går over gulvet to ganger. Denne har vi brukt mye i gangen der det blir mye sand og grus.

·  Manuell: Lar deg selv styre Naviboten via fjernkontrollen. Dette er vel mest for moro. Kjøre den som en fjernstyrt bil og jage katten med.

·  Edge: Kjører et vanlig program, men tar lengre tid og konsentrerer seg om å kjøre nærmere vegger. Burde vel kanskje være standard.


I tilegg til programmene så kan du programmere slik at den støvsuger på faste tider. Dette har jeg ikke brukt. Liker å ta en titt rundt i huset og se at det ikke ligger ting på gulvet som den ikke får spise.
Med i pakken følger det også med 2 ”fyrtårn”. Disse settes på gulvet og den lager en virtuell vegg som roboten ikke krysser. De har 2 funksjoner. Du kan enten velge at den skal gjøre ferdig et rom før den krysser ”veggen” og fortsetter med neste rom, eller du kan velge at den ikke skal ta neste rom i det hele tatt. Denne har jeg brukt når jeg vil støvsuge stuen og ikke ha den rundt beina når jeg er på kjøkkenet, eller begrense den til kun kjøkkenet når vi ser på TV.
Bråker den? Det var jeg spent på også. I spesifikasjonene står det 72 decibel. Målte 1 meter fra den med decibellmåleren på iphonen. Dette stemmer bra. I praksis betyr det at den bråker mye mindre enn en vanlig støvsuger. Man ser fint på TV mens den jobber i naborommet. Litt irriterende å ha den under beina når man spiser eller ser på TV. Dessuten kan den jo støvsuge mens du er ute av huset.
Batteri? Foreløpig veldig bra. Den tar fint begge etasjene i huset på halve batteriet. Dessuten går den tilbake å lader seg når den er sliten og fortsetter jobben etter en stund. Hvordan batteriet holder seg fremover er ikke godt å si.

Minus:
Den er ikke så glad i tepper. Vi har heldigvis bare ett.
Den klatrer ikke opp i sofaer, løfter på putene og støvsuger under.
Den kommer ikke helt inn i hjørner.
Man må ta en titt rundt først for å passe på at den ikke tar med seg uønskede ting eller løse ledninger.

Pluss:
Den erstatter ikke en vanlig støvsuger helt, men gjør en god hverdagslig jobb.
Den kan gjøre jobben når du er borte.
Den er stillegående.
Den er lett å bruke og lett å tømme.
Den er kul.
Den er morsom å se på i aksjon.

Konklusjon:
Den holder det den lover. Positivt overrasket over den faktisk. Synes stort sett at produsenter lover for mye. Jeg gir den 8 av 10 støvsugerslanger (ihht internasjonal standard).
5 kommentarer:

 1. Datteren og svigersønnen fikk nesten lik (Samsung SR8895) i bryllupsgave og har de samme erfaringene som dere.

  SvarSlett
 2. Dette hadde vært noe :) håper julenissen leser dette :)
  He, he ;)
  Sender deg en solklem fra Thailand.

  SvarSlett
 3. har en slik selv.....den brukes mest på sønnens rom ;-) men den er helt genialt og er veldig nøye....og den svelger alt ;-)

  klem tone

  SvarSlett
 4. Artig og informerande innlegg ;0)
  Vi har og kjøpe ein lignande, men ikkje tatt den i bruk enda, dem skal få komme "ut av buret" når vi flytter i nye huset...
  Virker veldig genialt og lettvindt, gleder meg til å teste ut vår :0)

  Klem

  SvarSlett