17. september 2013

Tips til en nybakt mor!


Hei hei!

Ja jeg skriver nybakt mor til tross for at tipset like gjerne kunne ha vært til far. Jeg tror bare at vi jenter liker å gjøre slike ting mer enn hva pappaer gjør. :)
Jeg snakker om å lage en liten bok til den nyfødte. Jeg tok helt enkle skrivebøker som jeg har notert ned alt mulig i. Man kan jo gjøre det så fancy man bare vil men for meg var det viktigst å bare notere ned småting, milepæler og minner for meg selv og til Bertil og Lisa når de en gang vil lese det.
Jeg har skrevet litt om følelser, det må jo være koselig for barna å lese om at mamma er så glad i de! :) Jeg har også skrevet sanningen om hvor lite søvn det blir i begynnelsen og når de snudde seg, krabbet og gikk første gang og alle morsomme ting de sier.
Jeg har ikke satt inn noen bilder i bøkene, men jeg har tatt vare på første brev, første innbydelsen til bursdag og hår fra første klipp.

Det kan rett og slett være vanskelig å finne tid til å skrive ned ting de første månedene. Men så utrolig verdifullt det er å gjøre det. Det er kjempespennende for meg å lese om Bertils (3,5 år) første tid nå samtidig som jeg noterer ned ting om Lisa (4 mnd).


Er det en ting man ikke kan stole på så er det minnet! Bare spør dine foreldre om hva de husker fra din barndom, det er mye rart det!

Så mitt tips til deg som venter barn er å lage en liten bok til den nyfødte. :)

1 kommentar:

  1. Jeg er helt enig. Jeg har noen få notater, mer for nr en enn nr to, men overhodet ikke nok. Terskelen for hvordan man skal skrive bør være lav - noen løse stikkord er bedre enn ingenting. Husk dato.

    Sykdommer og medisiner er viktig å skrive om. Også den vanlig forkjølelsen.

    SvarSlett