5. april 2014

Stuebordet før- og etterbilder

Etterbilde.

Hei sveis! 

Her kommer en liten historie om et gammelt bord som nå fremstår som nytt. ;)

Et gammelt fint slitt bord som jeg kjøpte av en kompis for 200 kroner for noen år siden. Det har fungert som lagringsplass for malingsspann i kjelleren til jeg for et par uker siden kom på at det er passe størrelse for vår stue. Dette måttes testes.
Jeg hadde litt lyst til å vaske bordet for så å bruke det som det var men Trygve vegret. Han syntes de store flekkene var altfor stygge. Han tilbød seg å pusse det ned. Bordet var rimelig slitt og markspist. Vårt gamle stuebord til venstre.Du ser de hvite feltene i bordplata? Det er gangene til marken…

Jeg tok dessverre ingen bilder av bordet da det var pusset ned. Why?! Det var nydelig trefarge men oj så godt man kunne se gangene fra marken i treplata. Litt småkvalmt. Jeg ble usikker på om plata i det hele tatt kunne brukes. Jeg elsker patina med når man kunde følge gangene til marken rundt omkring går grensen for meg kjente jeg.

Jeg tenkte at jeg ikke hadde noe å tape så jeg bestemte meg for å prøve trevoks for møbler fra Liberon. Den skulle bevare en litt lysere trefarge og jeg tenkte den skulle dekke markhullene. Jeg valgte hvit farge. Den ble… HVIT. Treet kom ikke igjennom så mye som jeg ønsket og markgangene kom om mulig enda bedre frem.

Bare så det er skrevet så tror jeg trevoks kan være et kjempefint og spennende produkt til riktig bruk men til dette bordet ble det helt feil, i tillegg til helt feil farge.

Nå kjente jeg at jeg ikke ville ha bordplata i det hele tatt så jeg gjorde et siste forsøk med å pensle litt værbitt beis oppå det hele som jeg fant i kjelleren. Skjønte jo egentlig at dette ikke skulle gå men jeg syntes ikke det var pent uansett. Bordplata og beina hadde farger som skar seg mot hverandre. 

Beiset løsnet opp voksen og bordet så til slutt ut som en forferdelig fake utgave at et slags shabby chic møbel man kan finne i lugubre butikker. :)

Etter at det hadde tørket fikk Trygve æren av å kaste bordplata på hengeren.
Vi hadde lyst til å redde beina på bordet som tross alt bare hadde fin patina og ikke mye besøkt av mark. Vi bestemte oss for å bruke ting vi hadde liggende. Trygve fant frem en gammel bordplate fra et Ikeabord som vi fikk en gang og som sto i garasjen. Han kappet, slipte og skrudde fast plata.

Jeg fant frem restene av malingen som jeg brukte til understellet av vårt forrige stuebord. Fargen Light fra Jotun. Jeg malte tre strøk.
Det mangler en skuff i bordet og jeg håper Trygve orker å lage en, en dag. Det hadde blitt kjempefint. Vanskelig å få til akkurat samme trefarge, men jeg tenkte at man kan bruke fargen fra bordplaten på skuffefronten. Viste mamma bordet på Facetime i går og hun spurte om det var nytt. Moro. :)

2 kommentarer:

  1. Nå fikk jeg enda mer lyst på nytt stuebord! :P Kjempelekkert!

    SvarSlett
    Svar
    1. Bare å finne noe gammelt skrot på en av vårens loppiser og male i vei! Men ikke gjør akkurat som jeg gjorde da. ;)

      Slett