25. mai 2014

Jeg bruker strømpebukser i hagen!
Hei og god søndag!

Nå trodde du kanskje at jeg pleier å være superlekker og pyntet mens jeg vistes blant blomstene under trærne. Slik er det ikke, men strømpebukser er superkjekt når man skal plante blomster i krukker. 

Drenering under jorden lengst ner i pottene er veldig kjekt. Da mår blomstene bra. Jeg har brukt mye småstein siden vi har hatt masse pukk i hagen men krukkene blir så sykt tunge. Så lecakuler er virkelig tingen. Det dumme er at hvis man ikke bruker strømpebukser (eller noe annet) så kaster man ut lecakulene med jorden og sommerblomstene hver høst. Så derfor denne idé.

Planting av sommerblomster (eller noe annet) i potter, med lecakuler i bunn.

Du trenger:

En gammel strømpebukse (helst ikke av den aller tynneste sorten)
En saks
Lecakuler

Klipp for eksempel av beina på strømebuksene og knyt dem. Hvor mye av strømpebuksene du trenger avhenger jo av hvor stor pottebunn du skal fylle. 
Fyll lårene med lecakuler. :) Det ser nesten litt skummelt ut dette. Knyt igjen strømpebuksene i midjen når du har fylt de så mye du trenger.
Press de utover i bunnen på potta du skal plante i. Nå er det bare å fylle på med jord over. Her har jeg fylt på med noen små ekstra bein fra krukker fra i fjor. :) De er superkjekke å bruke igjen og igjen. 

Jeg kjøpte masse strømpebukser på Rema når det var supertilbud. De er så slappe i fasongen at de nå har blitt hageutstyr. Superkjekt. Så ikke kast gamle strømper!

God søndag!

9 kommentarer:

 1. Det var jo virkelig kjempesmart, så takk for tipset!
  Ha en fin søndag
  Jorunn

  SvarSlett
 2. Haha...ser unektelig litt scary ut ja.
  Så smart! Jeg har faktisk brukt strømpebukser selv som et lag mellom leca og jord, men aldri puttet lecaen i buksa. Nå er det jo bare å ta opp hele stasen og klargjøre "låra" for neste sesong ;-)

  SvarSlett
 3. Den var ny, jeg har pleid å legge leca i bunn og så har jeg lagt strømpebukse over som et lokk, men dette var jo smartere. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ok, så det er tydeligvis en greie da. Ja dette er jo så kjekt for man slipper jo å gjøre det samme år etter år etter år…!

   Slett
 4. Tack för ett toppentips, vilken strålande idé :) Alltid lika kul att läsa din blogg.
  Klem

  SvarSlett