21. januar 2015

Hva foretrekker du?


Zzzzz…

Nå sitter jeg i mørket, oppe før alle andre. Klarte det nesten, Bertil kom opp med en gang jeg trykket på kaffetrakteren. ;) Men det er helt stille i huset bortsett fra pelletskaminen som surer og går. Bertil sitter på Ipaden så han er i sin egen verden.

Jeg er inne i en periode hvor jeg er meget trøtt om morgenen. Det går greit å stå opp men likevel så er jeg trøtt og det er SÅ mørkt ute oftest. Jeg lader alltid kaffetrakteren om kvelden, i hvert fall nå som jeg er så trøtt. Så går jeg i halvsøvne i sokker og morgenkåpe og trykker i gang både kamin og kaffe. Og før jeg klarer å tenke første tanke så tar jeg en kaffekopp. Den blir med ved benken, bordet, inn på badet og i dusjen før jeg har fått nok koffein for dagen. (Det vil si jeg fortsetter jo utover formiddagen med flere kopper på jobben. ;)

Jeg drikker nesten alltid traktekaffe. Vi har en trakter som jeg er kjempefornøyd med som veier kaffen. Da er det lett å finne frem til mengden man synes blir best. Vi bruker oftest Evergood og i tillegg kjøper jeg med med Zoegas og annen sterk kaffe fra Sverige som jeg trakter innimellom. Trygve liker ikke den svenske kaffen. 

Vi har også en perkulator, som er mye mer vanlig i Sverige enn i Norge. Den koker kaffen og det blir sykt godt. Vi har ikke brukt den på en stund for den er mer knotete å lade og det tar lenger tid å koke kaffe med den. Mamma og pappa har perkulator både hjemme og på hytta så det drikker vi alltid der. Sterk og skikkelig het kaffe blir det i den. Mmmmmm…

Jeg lurer på hva slags kaffemenneske du er? Tre spørsmål.

1. Hva slags kaffe drikker du oftest? Traktekaffe, Evergood.
2. Hva liker du best? Perkulatorkaffe på hytta.
3. Hvilken kaffe liker du ikke? Kald/gammel kaffe!!

Håper du har tid og lyst til å svare på disse tre! Kanskje du foretrekker te! 
Rim på en onsdag, ønsker deg en finfin dag! :)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar