4. mars 2015

Virkelig ufresht på kjøkkenet!


Hei!

Ja jeg snakker om vårt eget kjøkken. I overskriften altså! Flere, flere ganger har jeg tenkt når jeg lager mat at nå må jeg virkelig vaske kjøkkenvifta! Og så glemmer man det når man ikke lager mat og så kommer man på det igjen hver gang man ser den ufreshe viften over komfyren. Og sånn har det holdt på en stund her til i går da jeg ikke hadde noe valg lenger. Fy som kjøkkenvifta så ut! Jeg kjørte både glasset og filteret i oppvaskmaskinen. Vasket og vasket vifta. De første klutene måtte jeg kaste fordi de var så fulle av fett. Forferdelige saker!

I tillegg tok jeg ut alt av krydderskapet, kastet masse og vasket og vasket. Alt var bare så fett! Og ikke i positiv forstand… I tillegg tok jeg et røsk på benken blant alle tingene vi har stående der i en trekasse. At det går an å drøye det så lenge som vi gjør. Det tok ikke lang tid og nå er det så fint igjen. Tipper jeg har fjernet en dl matfett fra kjøkkenet! 

Flere lignende prosjekt venter. Hver gang jeg åpner kjøkkenskuffene så ser jeg at det er flekker og smuler blant tingene vi har der. Og så glemmer jeg det og neste gang jeg åpner skuffen så tenker jeg at det må jeg ta. Og sånn fortsetter det. Må også gå over alle kjøkkenluker, ovnen, åpne hyller. Lurer på om jeg skal en ting av gangen. F. eks. en ting hver dag. Da blir det ikke så overveldende mye på en gang.

Er så fornøyd med at jeg tok vifta og krydderhyllen over komfyren. Kjenner at det er vårrengjøringen som er i gang her. Like greit å ta det før det blir skikkelig finvær for da vil man være ute. 

Krydderhyllen har forresten Trygve spesiallaget slik at den går inn i vifteskapet. :)

Blogges!

4 kommentarer:

 1. Jeg tok gangen og vindfanget i år. Det var på høy tid. Skal fortsette med et rom om gangen, slik at jeg er ferdig før jeg skal starte ute.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det høres bra ut. Skal prøve på noe av det samme selv. Kjenner at det noen dager sitter langt inne men det er så deilig å ha god samvittighet når hagetiden kommer. Og den kommer plutselig også. En vaskeoppgave om dagen er jo overkommelig...

   Slett
 2. jeg mente selvsagt i går..

  SvarSlett