21. juli 2015

Den nære maten!


God morgen!

Eller ja, morgen og morgen. Klokka er 11 og jeg har nettopp tatt første kaffen. Nyyydelige dager! Det var altså min tur å få sove litt lenger i dag. Vi pleier å kjøre cirka annenhver dag og det er det vel mange småbarnsforeldre som gjør? :)

Det er så fantastisk med kortreis mat. Jeg vet nesten ikke en mer ekte og god følelse enn når man høster egen mat, fisker, baker eller sanker. Det føles så riktig. På hytta er det mye så. Mamma og pappa er så flinke til å plukke sopp, blåbær, tyttebær og de tar virkelig vare på maten. Det blir noe fisking også men sjøen er så liten der så fisken er liten og full av bein. Vi gir fisken til kattene. Kan ikke måle seg med fisk fra havet!

Lisa og Bertil hjalp morfar å ta opp nypoteter til middag. Og etterpå måtte de vaske potetene og så i gryta. De koste seg! Potetene var bittesmå og B skjønte først ikke sammenhengen mellom hva vi hadde på tallerkenen og potetene han hadde tatt opp. "Jeg visste ikke at det var poteter" Surris altså. Men oj som han spiste! Med smør. De bittesmå er jo helt nydelige. Lisa spiste ikke en eneste, ekstremt sær i maten!

Samtidig bakte mamma pizzabrød i stugan. Med ost og masse godt inni. Det er en god genuin følelse med old school ovn og kullgrill selvfølgelig. Liker det veldig godt i forhold til en travel hverdag. 
Håper du også blir inspirert av slike matbilder. Det blir jeg og det er derfor jeg deler! Deilig å kjenne at man blir inspirert til å lage mat. Det må man jo hver dag. Neverending story. 

Vi blogges litt senere, ha en fin tirsdag! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar