14. april 2018

Nytt inngangsparti, før- og etterbilder!


Hei på en lørdag! :)

I dag må jeg bare vise dere vårt nye inngangsparti. Ja, man kan nok si nytt fordi vi har snart gjort om på alt. Ikke helt ferdige, men for en forskjell! 

Det kommer selvfølgelig flere bilder og info i serien om Huset ved stranden en gang fremover, men jeg må bare vise dere et lite glimt nå. 🛠

Det regnet og blåste inn gjennom den gamle døren så den måtte byttes ut. Vi brukte bare veldig lang tid på å bestemme oss for hvordan ny dør og vindu skulle se ut. Vi ønsket sort dør og landet til slutt på hvite vinduer. 

Det vi brukte mest tid på var hvilke vinduer vi skulle ha. Og om vi skulle ha vindu i døren eller ikke. Man vil jo ha maks lys inn og det handler jo også om hvordan man møblerer på innsiden. På høyre side av gangen har vi den gamle, lyseblå kommoden. Den kan ikke stå på andre siden for der går gangen inn til bad og soverom. 

Etter noen målinger og mange tanker landet vi likevel på å ha to tynnere vinduer på hver side. Det fungerer fortsatt kjempefint med kommoden på høyre side, som står litt lenger inn i gangen. Vi valgte også å snu døren riktig vei, "mot besøkere", da ble det også finere med mellomrom til veggen synes vi. :)

Mye å tenke på, man vil jo ikke bli misfornøyd med noe som brukes så mye som en inngangsdør! Det MÅ være både praktisk og pent. Vi har valgt frostet glass på alle vinduer i inngangspartiet. Til tross for dette slippes mye mer lys inn nå enn gjennom det tidligere vinduet.

En ting jeg virkelig vil anbefale deg som renoverer og bygger, er å tenke helt nytt. Man trenger ikke å gjøre det akkurat slik det var. Altså sette inn en ny dør og et nytt vindu der det gamle satt. Mange ganger kan man finne en mye bedre løsning hvis man begynner helt fra null og tenker "hva ville jeg satt inn her hvis jeg ikke hadde dør, men alle muligheter?" :)
Ikke helt ferdige som du ser, men på god vei! 

Den store inspirasjonen for oss her er dører og inngangspartier i England og USA. De har så mye fint og er flinke til nettopp dette synes jeg. Er du på jakt etter ny dør/inspirasjon så sjekk ut nettopp dette! 

Den siste uken her har vært meget hektisk. Jeg har selvfølgelig jobbet, men vi har også fått på plass en masse ting til huset. Nå har det skjedd mye på én gang! Inspirasjonen kommer over en samtidig med våren og da får man endelig gjort ting som har stått på listen lenge. 

Snart kan du vinne en rålekker, klassisk, sort skinnveske her hos meg. Håper du har lyst til å bli med.

 ⤗ Følg meg gjerne på Instagram: @ekte_interior 

Og jeg ønsker deg en kjempefin lørdag!

8 kommentarer:

 1. Det er morsomt å se før- og etter-bilder av slikt! Er så stor forskjell.

  SvarSlett
 2. Dette var flott . Jeg har symmetri (på hjernen) så dette gikk rett hjem hos meg. Utrolig forskjell. Selv er jeg litt hastig og lystig så det er bra dere bruker litt tid på å gjøre rette valg. Det er dumt å angre etterpå. Ha en flott helg. :-) Maren

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Maren! Har litt symmetri på hjernen selv så skjønner hva du mener. :) Riktig god helg til deg!

   Slett
 3. Det er alltid gøy å se før og etterbilder. Vellykket løsning.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Åshild! Dette tror jeg blir den beste løsningen for oss med det vi har å jobbe med. :) Elsker selv før- og etterbilder! God helg!

   Slett
 4. Så fin dør! Hvor er den kjøpt?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Tonje og tusen takk! Den er kjøpt hos Swedoor. /Jessica

   Slett