27. juni 2019

På årets lengste dag


Hei!

Håper alt er fint med dere, nå begynner sommeren og komme i gang på ordentlig eller hva?

Det var veldig koselig å ta en tur til stugan i Värmland igjen. Midsommar. Årets lengste dag og korteste natt. Finnes ingen finere tid. Tror det må være første besøket i år. Trygve jobbet så jeg tok toget med barna. Feil på signalanlegget på vei dit, selvfølgelig hva ellers? Men det gikk fint, vi kom frem. :)

Første kvelden var det vi i familien som var der, midsommarafton var det mange av mine kusiner og fettere med barn som kom på besøk. Tror vi var 14 på midsommar. Denne dagen (Sankthans) er alltid en fredag i Sverige for øvrig.

Vi ventet som vanlig utenfor hytta sånn litt etter 13, da blir vi med en traktor med høyvogn til feiring. Det er vel en seks traktorer som tar med seg gjester i vognene til "hembygdsgård" og fest. Der er det lodd, "fika", ponniridning, dans rundt "midsommarstången", bmx kjøring og masse folk. :)
Min søster Lina gjorde kranser til barna og ved 16 kom gjestene til hytta. Da spiste vi sill, nypoteter, rører med reker, hvitløk, creme fraiche, gressløk og masse godt. Grillet holoumi, svinefilet, kylling, vegetarsliders, salat med vannmelon og feta. Ja jeg husker ikke alt, familien hadde ordnet masse digg. 

Så var det tipspromenad, quiz, prat, sang og hygge resten av kvelden. Det er en koselig tid altså. Dagene etter selve midsommar er også veldig trivelige. Da er alt roligere og vi sitter lenge og drikker kaffe. Gjester kommer og går fordi da vet de at vi er i stugan. :) 
Lisa og Bertil skåler i rosa bobler med koselige glass.
Vi badet da vi var i stugan også. Det var varmere i Billingen enn i Oslofjorden. En lite sjø. 

Nå i disse dager er vi i gang og ferdigstiller terrassen her hjemme. Spennende tider! Gleder meg til å vise. Nå står alle møbler og greier overalt i hagen. Når alt er ferdig skal vi møblere og (forhåpentlig) lage hyggelige sitteplasser. Gleder meg! 

⤗ Følg meg gjerne på Instagram: @ekte_interior 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar