2. januar 2021

Et spennende år med noen nye grep


God morgen!

Nå er det altså nytt år. 2. januar. 😀 Så deilig at 1. nyttårsdag ble etterfulgt av helg i år, da kommer ikke hverdagen så brått på. Men på mandag smeller det, da er det skole og jobb igjen.

Det blir helt klart en spennende første del på dette året. Akkurat nå er det en litt usikker tid fremover, til jeg sitter med noen flere svar. Men dette er noe jeg ser positivt på, helt klart! 

Jeg har ikke direkte noen nyttårsforsetter for året, men noen tanker, ideer og grep jeg skal ta.

Fortsette å ha fokus på økonomien. Jeg synes jeg og Trygve har vært flinke i det siste. Fra å ha vært alt for lite bevisste har vi tatt noen grep de siste årene. Vi har gått igjennom priser på forsikringer, vi har forhandlet boliglån og vi har kuttet ut unødvendige kostnader. Ingen uoverkommelige saker i det hele tatt, men noen ganger sitter det langt inne å få gjort slike ting eller hva? Men det er jo så gøy når man merker at man bruker mindre penger på det kjedelige!

Nå skal vi ha fokus på hvor mye penger vi bruker på mat. Vi er helt enige om at sparingen ikke får gå ut over kvaliteten på maten. Usunn mat og halvfabrikat er jo dessverre ofte det billige alternativet. Vi har bestemt oss for å begynne med å spare alle kvitteringer fra matbutikker i løpet av januar. Nå har vi en glimrende mulighet med første handletur i dag og en fresh start. Så får vi se hvordan vi ligger an i februar, om vi trenger å ta noen grep eller om vi har vært greit nok bevisste og handlet rimelig og sunn mat. Utrolig nok kjennes dette riktig så spennende. 😅

Et annet fokus er at matpakkene her i huset må bli litt sunnere. Fra før ønsker barna kun lyst brød med seg til skolen og det har jeg akseptert. De synes dessverre at grovt brød blir for kjedelig i matpakken. Jeg skal prøve meg igjen på å sende med sunnere brød, men oftest kommer boksen tilbake med brødet urørt når jeg gjør det. I stedet pleier vi å riste grovt brød på helgene, det går alltid ned.

Vi har bestemt oss for at vi skal prøve oss på en ny vri med matpakkene fra mandag av. Annenhver sunn, annenhver søt. Jeg tenkte først kalle det for sunn og kos, men det er jo veldig dumt å kalle sukker for kos. Jeg har tenkt så her at mandag, onsdag og fredag må barna ha med grønnsaker eller frukt i tillegg til brødet. Hva slags kan de gjerne velge hvis de vil. Tirsdag og torsdag kan de få ha med müslibar (oftest med sjokolade) eller lignende. 

Kan også nevne at vi kjører mandag til torsdag uten godis og snacks her hjemme. Fredag og lørdag er det lov. 

Ja, det var både noen litt større ukonkrete (enn så lenge) planer og noen helt konkrete grep på detaljnivå. Hva tror du, kan det fungere? Lurer også på hva du tenker om det nye året, hvilke er dine forsetter og grep du vil ta? 

Lurer også på hva du synes om julegaven jeg fikk av Trygve (bildet)? 😆
Ha en fin lørdagskveld, vi blogges!


⤗ Flere ideer, tips og inspirasjon hos meg på Instagram: @ekte_interior 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar