28. april 2011

Koselig og gammeldagsSiden det mest vesentlige er klart i huset nå etter mange års bygging og oppussing er det uterom som står i fokus for tiden. I fjor la vi stein i innkjørselen og laget steingjerde.

Det ble så koselig og gammeldags!

I år håper jeg at noe av det jeg plantet i bedet i skråningen kommer opp.
(Det gjenstår fortsatt mye arbeid med bedet!)Det ble en litt sånn på tampen plantering i fjor. Vi rasket med oss noen stauder på halv pris og fikk akkurat satt  i jorden før frosten kom. Fikk også en fin plante av naboen som sprer seg fort og dekker i bedet.

I går satte jeg ned en staude jeg fikk av svigermor, fylte på jord og satte vårløk! Jeg er meget spent på hvordan det kommer til å gå med de, som egentlig skal plantes på høsten. Men mannen jeg kjøpte løkene av i Amsterdam mente bestemt at de kan plantes nå og at de vil blomstre i mai... I går tok jeg tak i noen av mine stakkars inneplanter også. De trenger omplantering nå! Flere av plantene delte jeg opp i flere krukker og plantet de om i ny jord. Jeg renset bort gammelt rusk og store rotsystem. Min høne i fil de fer som jeg har eføy i på kjøkkenet fikk seg en omgang også. Ble veldig fresht!
En litt vintersliten eføy fra kjøkkenet ble delt opp i to. Ene søstern ble plantet utenfor døren. :-)
Etterhvert som jeg får oversikt over hva som faktisk kommer opp i bedene skal jeg skrive opp navnet på plantene. Det er morsomt å ha oversikt over synes jeg.
Er veldig spent på om alle lavendelplantene jeg flyttet fra krukker på terrassen til bedet i fjor kommer til å klare seg. Tror lavendel kommer til å trives bra i dette solriket bedet.

Jeg skal vise deg flere bilder av huset og områdene rundt etter hvert!
Vi har mange planer og det er ofte fullt av verktøy, oppussingsprosjekter og krukker spredt rundtomkring i arbeidsfasen. (Som vi alltid er i.)

Vi har laget en koselig sti med skiferplater (fra svigers gamle trapp) inn mot inngangspartiet, vi skal bygge hvitt stakittgjerde, port og levegg så jeg har mye å vise deg etter hvert!
...

8 kommentarer:

 1. Så flott bed dere har laget. Likte veldig godt muren!
  Klem

  SvarSlett
 2. Gleder meg til å se hva som skjer fremover!!!! Måtte ta en tur rundt omkring og forbi, for å sjekke hvor du bor!!!! I en gate jeg aldri har gått opp før!!!! Og sist jeg var på de kanter, så var det stor plen foran og et lysegrønt hus. Må være mange år siden. har alltid hatt lyst på det huset, he-he. Foresten: Headeren din er aldeles nydelig, koselig og gammeldags!!!!! Herlig!!!!! Klemz Grethe

  SvarSlett
 3. Er det ikke deilig med slikt arbeid? Jeg har ikke hage, noen ganger tenker jeg heldigvis jeg ikke har og noen ganger savner jeg det. På dager som i går skulle jeg gjerne hatt hage. Tror bedet ditt blir kjempefint.

  Jeg plantet noen små stemor i en kurv i går, det får bli med det sånn foreløpig. Vi skal så mye ut å reise i sommer så det blir gjerne ikke all verdens blomsterprakt på min altan i år.

  Klem fra meg

  SvarSlett
 4. Glemte forresten å si gratulerer med ny header, den er kjempefin. :)

  SvarSlett
 5. Så flink du er :) jeg er kjempemissunelig på at du kan drive å plante og slikt. Jeg har en kjempestor hage, men ingenting er opparbeidet ennå...og jeg klør i fingra etter å komme igang:)Have a nice day!!
  GB

  SvarSlett
 6. Ja , er det ikke kjekt å se hva vi får til ?
  Da vi kjøpte huset her for litt over to år siden , var det hekk , busker og planter i hytt og pine... Jeg liker at det er litt system i alle fall og det er gøy å se at vi får gjort om dette til vår hage.
  Mesteparten av tomten skal være naturtomt , men litt hage og bed vil jeg ha !
  Jeg gleder meg til å følge med på deres prosjekt også.
  Klem fra Ingunn :)

  SvarSlett
 7. Veldig fint med det stein gjernde :) Som du sier, gammeldags og koselig ble det :) Skulle ønske jeg også hadde en hage å ordne i :(

  Ha en fin helg ;) klem fra Anne-Marthe :)

  SvarSlett
 8. Så heldig som har have,det drømmer jeg om:)
  klemklem

  SvarSlett