1. mai 2011

Grønsakssuppe til lunsjI dag fikk vi plutselig sykdom her i huset.

Mannen våknet opp og var skikkelig dårlig og da blir det grønnsakssuppe til lunsj!Vi spiser alltid suppe når vi er dårlige her i huset. Skikkelig vitaminbombe og godt for halsen.
Fryser man blir man god og varm.
Siden jeg ikke hadde planlagt sykdom...
... fikk jeg mekke en grønnsakssuppe av det vi hadde hjemme. :-)
 Det gikk fint. Poteter, brokkoli, gul løk, stangselleri og timian og gressløk fra hagen.
Vi har masse gressløk, det sprer seg jo så veldig! Det fine med gressløk er jo at jo mer man klipper ned jo mer kommer opp.
For første gang spiste vi suppe ur de flotte franske suppebollene jeg fant i svigermors kjeller.
Man må bruke også det fine man har til hverdags! Livet er for kort til noe annet.
Redskaper i tre er best!
Svigermor kjøpte bollene i en andre sorterings butikk. Mannen husker det fortsatt fast han bare var 5, 6 år. Da bodde familien på Franske Rivieran for en periode.
Suppen ble kjempegod med nystekte baguetter til med masse smør og ost! ;-)

Ha en fin søndag bloggevenner!...

7 kommentarer:

 1. Hørtes godt ut!!!! Jeg har noen planer for urtehagen min her i byen. På campen har jeg en koselig rose- og urtehage. Her i byen er det bare kaos!!!!! Håper Gubben blir frisk og rask veldig fort. Nå er jeg oppe og går igjen, etter å ha vært satt ut i to dager. Fortsatt hyggelig søndag!!! Klemz Grethe

  SvarSlett
 2. Takk for hyggelige kommentarer hos, meg og eg tykkjher synd om deg som har sjukdom i hus! Det såg kjempe lekkert ut med grønnsakssuppe, Du er så flink til å ta bilete;)
  Ha ein kjempe fin sødag!:) klem..

  SvarSlett
 3. Vi har vist dagen for suppe i dag ja=) Det er så utrolig kjekt at man allerede kan plukke og spise fra hagen. Maten blir ekstra god da=) Ha en fortsatt fin søndag du og;)

  SvarSlett
 4. Hei igjen!!!! Vi har campingvogn på Larkollen camping. Gubben er med i komiteen, og jobber mye. Mens jeg kjeder livet av meg. Gubben vil nok helst at vi skal være på campen hele sommerhalvåret, men jeg bestemte meg for i fjor sommer at jeg måtte gjøre noe hjemme, + i hagen= jakte på snegler. + at vi har et lite barnebarn som er på besøk flere dager og netter pr uke. Klemz Grethe

  SvarSlett
 5. Ikke farlig å bli syk når man får slik service - deilig suppe servert i nydelige skåler! :)
  Jeg er veldig glad i supper, men det er dessverre ikke resten av familien.

  Takk for kommentaren! Klart det blir mer helhet når alt gjøres ferdig. Det er bare det at maling er utrolig kjedelig, særlig f.o.m. tredje strøket... ;-)

  SvarSlett
 6. Dn suppen hørtes namnam ut.. Og så flink du er som lager det fra bunn av- her går det i Toro hvis vi har suppe (noe vi sjeldent har, synd for synes det er kjempe godt) God bedring i huset.. Skålene var kjempeflotte.. Klem

  SvarSlett
 7. Nydige bilder og flotte suppeskåler. God bedring til din kjære.

  Klem fra Kari

  PS Hampetauet rundt pakken jeg fikk av deg kom forresten til god nytte, se mitt siste blogginnlegg. :)

  SvarSlett