19. juli 2011

Ekte vanilje er best!


Hei!

Jeg og ettåringen har lagd rabarbrapai med vaniljekrem.
Jeg gjorde det meste mens ettåringen styrte bakemaskinen. Wroomwroomwroooom!
Slik har den ikke blitt kjørt tidligere...

Det ble veldig godt. Det var lenge siden jeg lagde rabarbrapai.
Jeg gjorde en enkel variant av pai med frukt i bunn og smuledeig over.
Ikke den "ordentlige" varianten slik som denne. (Matpai).
Og fremfor alt ble jeg veldig imponert over en veldig god og meget lettvint vaniljekrem jeg fant i Leila Lindholms bakbok. Underbara "A piece of cake".

Man visper sammen: *en halv vaniljestang med
                         *en halv dl sukker og
                    *tre eggeplommer

Man visper 3 dl kremfløte og

blander alt sammen.

Klart!

 Ekte vanilje er best! Om du ikke har brukt det før så lover jeg at det er kjempeenkelt: Skjær stangen langs med og brett den åpen, skrap ut de svarte frøene. Hell frøene i blandingen, det er de som brukes. En halv vaniljestang motsvarer cirka 1 teskje vanillinpulver/vaniljesukker.)
Hjemmelaget OG lettvint. I like it!


Ha en strålende fin dag!

8 kommentarer:

 1. Mmmm... Det så godt ut! Kan tenke meg lille mann kjørte kjøkkenmaskinen ja!!! Hehe....
  Jeg kjøpte den boken i Sverige nå(litt rimligere der), og gleder meg til å lage noen av de deilige tingene som finns i den..

  Og jentekvelden må tas snart! Si fra når du er klar...

  SvarSlett
 2. Ekte vanilje er definitivt best, litt rart at ekte vanilje er svarte frø, men vaniljesukker er hvitt. Jeg pleier lage pannacotta med vaniljestang mmmmm. Paien din så deilig ut, rabarbra er jo såååå godt.

  SvarSlett
 3. Wow, så enkelt, og godt ser det ut også! Denne oppskriften skal jeg prøve! Ekte vanilje ja...ingen ting kan sammenlignes. Skallene putter jeg i et glass med sukker, så får jeg mitt eget vaniljesukker etter hvert ;-)

  Tror kanskje jeg må skaffe meg rabarbra i hagen, det har jeg nemlig aldri hatt!

  Koselig at lillemann vil være med å hjelpe mamma :)

  SvarSlett
 4. Det blir jo ikke ekte vaniljesukker da, det bli sukker med vaniljesmak. Jeg dytter bare "skallene" ned i et glass med sukker - et glass med lokk. Tørk av skallene hvis de er fuktige så ikke sukkeret klumper seg. Jeg fyller bare på med sukker og skall etterhvert slik at jeg alltid har et glass fullt. Her i huset er vi glade i vafler, så det går mye der :) Dette tipset har jeg lært av tv-kokker!

  Nå skal vi på harry-tur! :)

  SvarSlett
 5. Dette så veldig godt ut ;-)
  Tror jeg må i min mors hage og plukke litt rabarbra snart..hehe..
  Ønsker deg og dine en flott sommer!
  Klem fra Karianne

  SvarSlett
 6. Wow....for et flott hus dere har,og en kjempe fin blogg. Jeg la meg til som følger og gleder meg å "besøke" deg igjen :-)
  Klem Trude

  SvarSlett
 7. Åh, gurimej! Det där såg SÅ gott ut!
  Måste nog laga det imorgon, söndag.
  Nam-nam...
  =o)

  SvarSlett
 8. Prövade precis receptet...Underbart!!
  Men nästa gång ska jag ha mindre flöte. Tyckte flöte smakem tog över lite.
  Tack för receptet! =o)

  SvarSlett