4. november 2013

Hvit maling er jo nesten en hel vitenskap!


Hei!

Nå er jeg jammen i gang og maler listene på soverommet IGJEN! Og det er ikke fordi jeg liker det så godt men fordi jeg ikke ble helt fornøyd med fargen vi valgte. Vi har brukt hvit base på alt av panel, lister og gerikter i hele huset. Også her på soverommet. For første gang så valgte vi en litt kraftigere veggfarge; blek sand. Den passer ikke sammen med hvit base...

Jeg vet ikke hvor nøye dere er med slike detaljer men jeg synes ikke det er gøy å legge ned så mye jobb som det faktisk er å pusse opp et rom for så å ikke bli helt fornøyd. Mye bedre da og legge ned litt mer jobb og bli helt fornøyd!

Mannen liker kritthvitt listverk og synes ikke det var noe problem. For meg var det noe som skar seg med de to fargene sammen. På bildene er det altså blek sand fra Jotun + hvit base. Stolen er malt i en varmere hvitfarge, ser dere forskjellen i harmoni?
Spesielt i dette bildet synes jeg det kommer til syne hva jeg mener. 
Som tur er så finnes Jotun og Lady inspirasjonsblogg på nett. Tusen takk for det! Der har jeg funnet ut masse om hvite og litt mørkere nyanser som passer sammen. Det er jo jammen en hel vitenskap!

Så i dag tok jeg tak, kjørte ned på malingsbutikken, maskerte og har nå malt lister og gerikter igjen. Denne gang med fargen Letthet som visst skal gå veldig fint sammen med Blek sand. Akkurat nå kan jeg ikke si at jeg synes forskjellen er stor nok men jeg har bare tatt et strøk og det er kveld så jeg har stor tro på dette prosjektet. ;) (Må jo ha det.) 

I tillegg har jeg prøvd noe som jeg aldri har gjørt før, jeg har malt gulvlistene i samme farge som veggen. Er superspent på hvordan det blir når det blir ferdig. Akkurat nå ser det ikke ut!

Fortsettelse følger angående soverommet.
(I natt skal vi sove blant spann og malingslukt i en seng som står litt sånn på skrå midt på gulvet. Trygve begynner å bli svett av dette prosjektet så la oss håpe det blir utrolig lekkert... :)Annonse

1 kommentar:

  1. Javisst er det en hel vitenskap, har vært på Jotun bloggen jeg også og lest om hvitfarger. Veldig lærerikt. Jeg har lyst å male i kalk eller hvit lin når vi flytter i nytt hus, da har jeg fått med meg at ferdigmalte lister og dører ikke passer til. Til de to fargene må det være ren hvit og ikke bomull som produsentene bruker på lister og dører. Det er jo viktig å være 100% fornøyd, så forstår du maler listene om igjen.

    SvarSlett