15. januar 2014

Hvordan vi kuttet ut smokken!


Hei!

Ja, jeg tenkte at det er jo mange småbarnsforeldre der ute som har de samme utfordringene. Bleier, mat, soving osv. Og en av de er smokken. Først sitter man og googler hvordan man skal få babyen til å ta den. Noen år senere lurer man på hvordan i alle dager man skal få treåringen til å slutte. :) 
Så nå tenkte jeg i hvert fall skrive ned hvordan vi gjorde det med smokken rett før jul. Da var Bertil godt og vel 3,5 år og brukte fortsatt smokk om natten.

Jeg hadde en venninne på besøk, som har to barn i samme alder som våre. Hun fortalte at Theo brått hadde sluttet med smokken. Wow tenkte jeg, hvordan gjorde dere det? Hun fortalte at han skulle overnatte hos en venn som var litt eldre. Han brukte ikke smokk og da skulle visst ikke Theo gjøre det heller. Natten borte gikk fint men så ble det visst litt savn da han kom hjem igjen. Hun fortalte meg da at de hadde sendt smokkene til julenissen. 

Ved middagen samme dag fortalte jeg Bertil om dette. Da satt han ganske alvorlig og så sa han, jeg har sluttet med smokken jeg. Jeg var ikke forberedet på den reaksjonen så jeg begynte liksom å si at du må jo ikke det akkurat i dag men en dag snart. Men Bertil var hel klar på at han hadde sluttet han. Etterpå snakket jeg og Trygve sammen og han mente at om Bertil sier han er klar så hiver vi oss på. Vi kastet oss rundt og gjorde det akkurat som venninna mi hadde gjort det.

Slik:

Samme kvelden samlet jeg, Trygve og Bertil sammen alle smokkene vi fant i huset. Vi la de i en konvolutt og skrev til nissen på. Bertil gikk ut til postkassa og la konvolutten der slik at nissen kunne hente den i løpet av natta. Senere på kvelden sa Bertil at han hadde angret seg og at han ville ha tilbake smokkene. Han ville gå ut til postkassa og hente de igjen. Trygve satt på sengekanten hos han og sa at smokkene kanskje allerede var hentet og at det nok var for sent. Han akspeterte til slutt og sovnet. Må si at den første kvelden gikk veldig bra.
Dagen etter var Bertil ivrig etter å løpe ut til postkassa for å sjekke om nissen hadde vært der. Jeg spilte cool og sa at han hadde kanskje ikke hatt tid så det var ikke sikkert. Gleden var stor da det viste seg at han hadde vært der. ;) Vi hadde laget et brev til Bertil som han passet på og viste frem til alle i flere dager etterpå. Men gutten er jo ikke dum. "Men har nissen tegnet seg selv eller?" sa han til meg ved et tilfelle den morgenen. :)
I kanna der vi pleide å ha smokkene, hadde nissen lagt litt godteri som takk til Bertil.
Hadde vi hatt tid så kunne vi ha gjort enda mer ut av det. Men vi tok det vi hadde som vi pleier og det gikk jo kjempefint det også.
Jeg fant frem godteri og laget innpakningen litt julete slik kanskje nissen ville gjort. ;) I tillegg skrev nissen i brevet at Bertil skulle få velge seg noe i lekebutikken på ferien i Florida. Bertil har nevnt smokken et fåtall ganger etter dette ellers har det gått helt problemfritt. Han var helt klar for å slutte, det var kun blitt en vane. Lykke til om du skal i gang med smokkeavvenning hjemme hos deg!

Og tusen takk Victoria for ideen! :))

1 kommentar:

  1. Min datter var enda eldre. Det var en elev med tannregulering som ordnet opp. Hun sa: du må slutte med smokk ellers må du ha regulering som meg.

    SvarSlett