23. mai 2014

Äppeltantens trädgårdsbärspaj!


God fredag kveld!

I dag overrasket jeg Bertil med pai til dessert. Han er jo, om mulig, enda mer glad i kaker og paier enn meg. Jeg ble meget populær. ;) Og det beste var jo at paien var sjukt god!!

Den heter Äppeltantens trädgårdsbärspaj, er enkel å lage og er med i Leila Lindholms bok A piece of cake. Jeg legger ved oppskriften i fall du har lyst til å prøve å lage den. Det er gjort på null komma niks!

Du trenger:

Pai:

250 g kaldt smør
1,5 dl råsukker
1,5 dl kokosmasse/revet kokos
2,5 dl hvetemel
1,5 dl havregryn

Bærfyll:

12 dl friske bær
1 dl sukker
1 ss maisstivelse

Sett ovnen på 200 grader.
Del opp smøret i små terninger.
Klem det sammen med råsukker, kokos og hvetemel til det blir en smulete deig.
Bland forsiktig inn havregryn.

Bland sammen bær, sukker og maisstivelse i en bolle.
Legg bærene i en (smurt) form/paiform.
Strø over smuledeigen, evt. kan du ha litt smør på toppen.

Paien er ferdig etter sirka 25 min. i ovnen.

Ha en fin fredagskveld! :)

2 kommentarer:

  1. Takk for oppskrift. Den har blitt kopiert og skal skrives ut. Håper jeg får prøvd meg på den i løpet av helgen men hvis ikke blir det i neste uke. Jeg får nesten vann i munnen bare å lese oppskriften hi-hi Klem

    SvarSlett
    Svar
    1. Så hyggelig Elin! Som skrevet, fantastisk god!! Håper du synes det samme. :)

      Slett