3. mai 2014

Historien om det nydeligste armbåndet


Hei!

Nå må jeg fortelle dere en historie. Når mitt første barn Bertil (4) ble født så fikk jeg et armbånd i gave fra svigermor. Det armbåndet var 100 år gammelt og hadde blitt gitt til kvinnene i slekten opp igjennom. Noen hadde fått det i bryllupsgave og det fleste hadde fått de da de fikk sitt første barn. Det var så nydelig, det syntes at det var gammelt og det var i rødt gull med perler. Det passet perfekt på armen min! :)

Så var vi på ferie på Gran Canaria da jeg var gravid med Lisa. Vi bodde på hotellet Mas Palomas Princess. Jeg hadde tatt med armbåndet for at jeg hadde så lyst til å pynte meg på ferie siden jeg hadde vært så dårlig. Hadde håp om å bli bedre men det skjedde ikke. Jeg fortsatte å være sykt kvalm og orket ikke pynte meg med smykker en eneste dag. Armbåndet ble liggende i sin eske i min toalettmappe. Til det ble stjålet. Tror du jeg var langt nede? Tror du jeg angret på at jeg tok det med? Fy f*n jeg var skuffa! Og den ekle personen som hadde tatt det hadde latt esken være igjen, slik at det tok en liten stund før jeg oppdaget det. Noen har altså rappet til seg gull fra hotellrommet vårt og aner ikke at de tok noe som betyr mye for mange mennesker. Det gjør det hele bare enda værre. 

Dette var sommeren 2013 og samme førjulstid så sa Trygve at han skulle lage en julegave til meg. Han fikk den aldri ferdig i tide så jeg fikk ingen julegave det året. ;) Så kom neste jul og jeg tullet og lurte på om jeg kanskje skulle få gaven min nå men den var fortsatt ikke ferdig. Så for tre dager siden så kom han han med en pakke til meg som det sto julegave på. Jeg åpnet og fant esken til armbåndet og skjønte ingenting. Jeg hadde glemt at jeg hadde esken for den hadde jeg jo ikke sett på et par år. Så åpnet jeg og fant armbåndet du ser på bildet. Nesten helt likt det originale armbåndet som ble stjålet!

For pengene Trygve hadde fått tilbake på forsikringen kjøpte han gull og laget et armbånd i garasjen!!! Er det mulig? Han kjøpte en gullstav som han smelte. Rødt gull akkurat som originalen. Han borret hull til perlene og leverte inn armbåndet till gullsmed for å få hjelp til å lage festene. Gullsmeden satte også i perlene siden det måtte gjøres helt til sist. For en fantastisk gave! Jeg føler det nesten som jeg har fått tilbake armbåndet. Nå har jeg minnet fra da Bertil kom til verden og jeg har også noe å gi videre til kommende generasjoner. Jeg var så rørt at tårene trillet da jeg fikk gaven. Måtte dele, dette var fantastisk. Og til sist må jeg bare si til dere; IKKE la dine fineste ting ligge igjen på hotellrommet. Det utrolige skjer faktisk og det er ikke mulig å bevise noe som helst. 

2 kommentarer:

  1. Wow, for en flott historie, og for et flott armbånd!!
    Heldige du:))

    Ha en fortsatt fin helg ♥

    SvarSlett
  2. Nydelig armbånd og nydelig historie.

    SvarSlett