1. februar 2015

Farfars hus


Hei!

I sommer gjorde vi i familien noe som jeg og pappa har snakket om i mange år. Vi dro og så på huset som min farfar vokste opp i. Det ligger i Sverige. Vi tok en utflykt fra hytta. 

Pappa ville tilbake å se fordi han ikke har sett det på så mange år og jeg ville se det fordi jeg aldri hadde sett det og så elsker jeg jo gamle hus. Det var en opplevelse. Min pappas fetter fortalte masse gamle historier og hans kone tok med piknikkurv. :) Vi ble vist rundt både inne i huset og rundt på gården blant låvene. Jeg mener det var farfars farfar som bygget huset. Han og farfars farmor møttes på båten tilbake fra Amerika!

Jeg ble virkelig sjarmert av huset. Det er litt sånn amerikansk stil, ser du det? Og inne var det også litt spesielt med en stilig trapp som svingte seg oppover. Det var ikke mye som var gjort inne, det var koselig og med masse potensiale!

Pappas fetter er så utrolig hyggelig. Jeg er en person som lurer på alt og vil vite alle detaljer. Han merket nok det og sa "nå kan du spørre om hva du vil Jessica så skal jeg svare på det jeg kan om Wilmer". (Min farfar hette Wilmer, er det ikke et kult navn? Jeg hadde det som navneforslag til Bertil med T var ikke like keen. ;)

Jeg spurte og fikk vite masse om hvordan farfars mor var, hvordan de hadde hatt det i huset og om hvordan somrene var der. Pappa husker jo hvordan de dro opp til huset for å hjelpe til på gården hver sommer. Jeg fikk også vite at farmor og farfar var der og besøkte huset i senere tid. Det hadde jeg ikke en anelse om. Nå er det pappas fettere med familier som bruker huset som hytte.

Et utrolig fint minne og jeg er så glad at vi endelig tok turen som vi hadde snakket om så lenge. Hvis man er interessert i å vite mer om sin historie så må man spørre før det er for sent. Det finnes så mye spennende å høre om bare man spør! Riktig person og ikke minst de riktige spørsmålene. :)

Ha en fin søndagskveld!
Valentine's SALG

2 kommentarer:

 1. Så koselig det så ut her!
  Nå bor faktisk vi i min farmor og farfars hus.De som kjøpte det for halvannet år siden har lånt det bort til oss mens de er på ferie.
  Det er jo veldig greit å bo 15 meter unna der man bygger ;)
  For meg er det spesielt å kunne få bygge hus, på et sted med så mange gode minner.
  Gode minner og historier er alltid godt å ha med seg videre!
  Fin ny uke til deg :)
  Klem klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Så fint å bygge der man hører hjemme på en måte. Og så fantastisk at dere får låne huset til naboene! Lykke til videre med husbyggingen Mirjam! :)

   Slett