6. juni 2015

Så mange som avslutter sin blogg!


Hei!

Innimellom tar jeg en skikkelig bloggrunde og er innom mange blogger. Da kan jeg havne hos noen som har mange blogger i sin liste nedover på siden. Det har jeg gjort før og det gjorde jeg i kveld og da slo det meg hvor utrolig mange det er som har avsluttet sin blogg. Eller sluttet å blogge er vel mer riktig å si for de som lar den stå igjen åpen. Jeg har også kommet over mange som har slettet sin blogg. Det er rart men jeg blir vemodig av det. 

Da jeg startet opp bloggen i 2011 så åpnet jeg døren til en hel verden jeg ikke ante fantes. Da oppdaget jeg masse blogger og det var virkelig aktivitet rundt omkring. Jeg tror at det var rundt 400 deltakere i den første utfordringen jeg var med på hos Norske Interiørblogger. 400! Når jeg ser tilbake nå så var nok bloggingen på sitt høydepunkt i den perioden. (Må bare presisere at det er interiørblogger jeg skriver om her, det er de jeg kjenner til best.)

Mange av de bloggerne som jeg så på som store og etablerte da jeg startet er borte nå. Jeg lurer på om det er Instagram som har tatt over mye? Og så skjønner jeg jo at livet forandrer seg. Man får kanskje en morsom jobb, barn eller flytter. Det er vel ofte en lignende livshendelse som gjør at man begynner å blogge i utgangspunktet.

Det er uansett noe trist over å se at noen har sluttet å blogge. Først en masse sprudlende innlegg i mange år og sen et siste innlegg hvor grunnen er at inspirasjonen uteblir. Det er også noe vemodig over å komme til en blogg hvor det ligger linker til blogger som ikke har blitt oppdatert på flere år. Eller linker til blogger som er blitt avsluttet. Som et forlatt boligområde. 

Jeg leste om en jente her om dagen som hadde fått nok av Instagram med likes og følgere. Hun hadde nå gått tilbake til bloggen for der kunde hun være seg selv å lage innlegg fra hjertet. Kanskje flere kommer tilbake til bloggene sine etter hvert? 

Jeg må bare presisere at jeg synes det er helt riktig å avslutte sin blogging om man kjenner at man ikke har noe mer å skrive om. Akkurat som man slutter med sykling eller strikking om man ikke synes det er noe gøy lenger. En hobby skal jo være akkurat energigivende og gøy! Man skal følge sitt hjerte og har man ikke lyst lenger så er det på tide å sette stopp. Jeg synes bare det er så trist å se alle de tomme husene.

4 kommentarer:

 1. Jeg forstår deg Jessica. Av og til synes jeg det er morsomt å se på interiørblogger, og da kan jeg sjekke flere. Jeg synes det var utrolig morsom å se oppussingen av huset deres. Sikkert mye pga at jeg bor rett i nabo-laget (som jeg har fortalt deg før :) ) Men for å sitere Forkynneren i Bibelen ; det er tider for alt.
  Tror bloggere er litt lei i perioder, men kommer kanskje tilbake med en ny stil (kjærring-stil) slik som jeg har det.
  Lykke til, jeg ser på det du legger ut med stor glede :)
  vh AnneMarie

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for svar AnneMarie! Ja, du har rett i at det er en tid for alt og ingen kan vel blogge for evig? ;) Nå ble jeg minnet på at jeg må fortsette HUSET restaureringen serien, takk! Jeg har mange bilder igjen og målet er å lage hele serien ferdig. Det var jo hele grunnen til at jeg startet opp. :)

   Slett
 2. Er helt enig; det er litt trist at det har blitt sånn. Tror nok Instagram er hovedårsaken for jeg ser de fleste jeg følger på blogger er fortsatt ganske aktive der. Er nok litt lettere å bare legge inn et bilde uten å måtte ha så mye på hjertet, det merker jeg selv. Likevel prøver jeg å holde fast på bloggen også, ikke minst fordi det er som en loggbok over restaureringen av huset vårt. Merker jo at responsen er mye større på Instagram enn på bloggen for tiden, det har sikkert også med at det er mye lettere å trykke "like" enn å måtte skrive noen ord. Tror kanskje at det vil svinge litt, og at mange vil starte å blogge igjen etterhvert (håper iallefall det). Enn så lenge får "den harde kjerne" prøve å holde liv i blogglandia :-D Ha en fin søndag - håper dere ikke blåser bort sånn som på sørlandet i dag ;-) klem Mona

  SvarSlett
  Svar
  1. Jo vi blåser bort her Mona! :) Du har nok helt rett. Alle vi som liker å legge ut bilder merker at det er både lettere og gir mer respons på IG. Men kanskje man kan tenke at man ikke alltid må legge ut så mye tekst men at et bilde er nok? På bloggen altså? Hadde vært morsomt å høre hva lesere uten blogg mener om dette. Veldig koselig at du fortsatt er her! Fin søndagskveld. :)

   Slett