4. juni 2015

Tips til tre på terrassen!


Hei!

Håper dere har hatt en fin dag. :)
Vi har nesten blåst bort men vi har fått gjort mye i hagen og vært ute så det er deilig. I dag plantet vi både hvit rips og bringebær i et steinbed midt på gården. Det blir koselig for kidsa å plukke etter hvert. Om det kommer noe... ;)

Jeg er også så utrolig fornøyd med treet jeg kjøpte til min fine dollytønne! Er det ikke fint! Og det beste av alt er at det ikke var så dyrt men likevel med bra size. Jeg hadde så lyst på et oliventre igjen men i den størrelsen jeg ville ha så koster de jo fort 700,- og det blir rimelig mye når jeg vet hvor vanskelig det er å overvintre. Dette Salixtreet kjøpte jeg for 345,- på Plantasjen. Det er ok. Også i verste fall om jeg ikke klarer å få det til å overleve vinteren. 

Dette er alså mitt tre på terrassen-tips i sommer! Hele navnet er: Salix Helvetica Stem.
(Håper bare det ikke stendør neste uke da. Hehe.)

Ha en nydelig torsdagskveld, i morgen er det freeedag! 

9 kommentarer:

 1. hehe, slik gjør jeg det og, tenker at hvis det er litt billigere er det litt mer greit om det dør:)
  Dette treet var jo knallfint! Og jeg elsker den krukken det står i, hvor kjøper dere de egentlig? Ser den hos mange:)

  Ha en fin fin kveld!

  Line

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja! Det er jo dyrt i utgangspunktet og så om det dør i tillegg er det jo bare trist. Jeg kjøpte min hos en gartner. Han sa den var antikk, fra Frankrike. Sjekk gartnere som har det lille ekstra hva gjelder pynt/interiør. Kanskje en kul antikkhandler kan ha også? Fin kveld og GOD HELG! :)

   Slett
 2. Jeg kjøpte et slikt tre for mange år siden og det står fint ennå. Det er jo en selje og de er hardføre, pusekatter får det også om våren. Er ikke lite misunnelig på krukken da.....

  Klem fra meg

  SvarSlett
  Svar
  1. Åh er Selje og Salix samme tre? Har du hatt det i tre år i krukke!? I så fall er jo det helt fantastisk! Hva gjør du for at det skal overvintre vinteren? Ja den tønna er så fin, kjempefornøyd! Vil ha en til. ;)

   Slett
  2. Overvintre vinteren der altså... ;)

   Slett
 3. Har hatt det i samme krukken hele tiden, har ikke gjort noe med det hverken sommer eller vinter. Har hatt det minst 3 år, tror jeg etterhvert får sette det i en litt større krukke.

  SvarSlett
 4. Når jeg ser tilbake i bloggen så mener jeg at jeg kjøpte det i 2011 og det har overlevd alle vintrene ute siden det. 😊

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er jo helt fantastisk! Tror ikke jeg har klart å overvintre et eneste tre. Takk for tips! :)

   Slett
 5. Tusen takk for tipset! Må erstatte to oliventrær som har avgått ved døden, så det er jo dette et supert alternativ :-)

  SvarSlett