26. juli 2015

Rydde, kaste og gi bort leker!


Hei og god søndag!

I dag har hele gjengen vært med og ryddet og sortert på barnerommene. Det vil si; noen har jobbet mer enn andre... ;)

Vi har tatt et skikkelig røsk og sortert leker. Nå har det vært så mye som bare har blitt liggende i store kasser at barna rett og slett ikke har hatt oversikt. Mye smått i mange deler som aldri blir brukt. De finner ikke alt tilbehør til en leke når de skal leke med den og det blir mest at de bare drar ut tingene over gulvet synes jeg. Vi har aldri hatt overflod av leker. Jeg blir rett og slett litt dårlig av det, det føles ikke riktig. De trenger virkelig ikke mange tingene og sannheten er at barna mine aldri har lekt med leker i stor grad. Jeg har også lagt merke til at de mister respekten for tingene fordi det blir mye. Noen ganger blir leker bare kastet på gulvet. Slik innbiller jeg meg at det ikke var før da barna ikke hadde så mye. For ikke å snakke om hos de som ikke har noe... Vi har begrenset innkjøp av leker også fra andre enn oss selv. F. eks pleier vi å gå sammen med besteforeldre å kjøpe én større, ordentlig leke til jul og bursdag. 
Jeg har også veldig lyst til å forandre litt på måten vi gjør det når barna går på bursdag hos hverandre.  I steden for å kjøpe en ting som antagelig aldri blir brukt så kunne kanskje alle ha kjøpt med godis. Man kunne ha fyrt opp barna litt med det at ALLE skal ha med godteri og så skal vi lage slik at alle får godteposer fra fiskedamm f. eks. Barn er jo så enkle å engasjere på den måten og de elsker jo godis. Det hadde også blitt mindre stress for foreldre som slipper å løpe til leketøysbutikken. Jeg vet i hvert fall at mine barn ikke hadde brydd seg om de ikke fikk gave. Antagelig hadde de blitt enda lykkeligere om de så at alle hadde med seg snadder. De er jo godtegærne, det er alt de tenker på! 
Nei, summa summarum jeg er ikke mye for fråtsing i ting og tang og kjøpehysteri. Man mår jo mye bedre når det ikke flyter av ting i hjemmet og jeg vil jo at barna skal sette pris på det de har og får. De har jo MER enn nok uansett! Det er hyggelig å gjøre det koselig for de på rommene sine med få, utvalgte ting som ser ordentlige ut og gjerne som betyr noe. :)

Så i dag har vi kastet en del som var ødelagt og dårlig. Vi har samlet sammen mye som skal gis bort og vi har sortert resten. Jeg vet om et par som innimellom kjører ting og mat til østeuropa. Blant annet vet jeg at de har levert til et barnehjem så jeg skal se om vi kan få med lekene våre dit. (Jeg skal også høre om jeg kan kjøpe med mat eller hva ellers de trenger og få det med på lasset.)

Ha en finfin søndag! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar