15. juli 2015

Superenkel forrett eller plukkemat!


Hei!

Nå har vi fått tilbake varmen etter et kveldsbad. Så herlig å kunne sitte å se på solen over vannet, båter og ferjer som kjører forbi og bare nyte av den norske sommeren. Jeg tok med meg Lisa. Hun storkoser seg i vannet og det er så gøy å ta henne med på badetur. :)

I dag spiste hun og jeg den rareste lunsjen. Jeg hadde artisjokk/artiskokk som jeg egentlig hadde tenkt som forrett til middag en dag men ennå ikke fått brukt. (Til det ble det grillet haloumi. Noe av det diggeste som finnes og det skal jeg komme tilbake til en annen gang.) Men tilbake til sjokken. Det var et vennepar i Skåne som laget dette til meg første gangen jeg smakte det og det er så godt at jeg tenkte å tipse om det hvis du ikke har prøvd før. Enklere forrett finnes vel nesten ikke. Eller så kan man bare ha den på bordet sammen med litt oliver, kyllingvinger, skinke, ost eller hva man enn liker som plukkemat. 

Jeg brukte (svenske kokken) Per Morbergs kokemåte som jeg fant her.

Om du skal ha artisjokk til forrett så er det pent (på tallerken) og ganske passe å ha én til hver.

Til f. eks 4 artisjokker trenger du 1 sitron og 2 tsk salt.

Gjør så her:

Knekk vekk stilkene og 
Skyll artisjokkene
Legg dem i en kjele med vann.
Legg i en halv sitron og
2 tsk salt

Du vet at artisjokkene er ferdige når du klarer å nappe ut "bladene".

La de tørke oppned i et dørslag f. eks.

Legg én artisjokk på hver tallerken og sett frem godt (salt og) smør.
Så er det bare å nappe ut et og et blad og dyppe i smøret og spise. Man liksom drar ut innmaten mellom tennene. Må prøves. ;)

Når man har spist opp alle bladene kommer man ned til merkelige hår. En meget fascinerende grønnsak må jeg si! Under det (skjæres eller plukkes vekk) er "hjertet" som også er godt å spise!

Nå sier jeg god kveld og så blogges vi i morgen! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar