24. oktober 2015

Derfor kjøpte vi huset!


God morgen lørdag!

Endelig er denne deilige morgenen her! I dag skal jeg og B ut å kjøpe litt Halloweeneffekter. Jeg synes det er gøy jeg. I går sovnet jeg kl. 20. Våknet kl. 23. Så en film frem til 01.30 og så gikk jeg og la meg igjen. Merkelige greier men det føles veldig bra i dag. :)

Jeg tenkte jeg skulle skrive litt om hvorfor vi har kjøpt et nytt hus og kommer til å flytte etter hvert. Jeg er så utrolig glad i huset (og hagen) vi bor i nå. Det blir man jo fort etter å ha både revet og bygget det opp selv. Man kjenner hver eneste spiker. Men så har jeg faktisk hatt et søk inne på finn.no i lengre tid for å følge med på mulige boliger. Jeg savner alltid naturen. Det er jo veldig landlig i hagen vår og i nærmeste området her vi bor nå men det er nesten midt i byen. Jeg har hatt et ønske om å ha naturen i direkte nærhet.

Jeg så nok for meg at om vi skulle flytte et annet sted så skulle det bli ut på landet, i et større hus. Drømmen har vært en herregård. :) Nå blir det ikke helt sånn. Faktisk vil jeg si at vi gjør det helt motsatte og det blir så bra! Hihi! Livet er rart altså, hva man ser for seg, hva det blir til, hvordan man forandrer seg osv. 

Huset vi har kjøpt ligger i utkanten av et boligområde, helt nære en bondegård, jorder og nærhet til naturen. Før vi bestemte oss for å legge inn et bud så tok jeg flere løpeturer i området og det er så nydelig. Jeg kan løpe rett ut fra huset og ut på landet føles det som. Jeg har hele tiden sagt til Trygve at det eneste som kan få meg til å selge dette huset og forlate utsikten over vannet (ferskvann) er om jeg i stedet kan bo nære havet. Det kommer vi til å gjøre nå, det nye huset ligger nesten på stranda! Det er noen få skritt forbi et par hus og så er vi nede på en koselig familiestrand. For en drøm å kunne ta et bad når som helst for å bare rusle opp til huset igjen.

Huset er egentlig mindre enn det vi har nå, i kvadratmeter men det blir nok et påbygg etter hvert. Det er fra 70-tallet, veggene er rette og det kommer til å bli mye lettere å renovere der enn det har vært her. Barna får en kjempefin vei til skolen fra nye huset og i tillegg sykler de forbi huset til farmor og farfar på veien. Det må jo bli fantastisk for B å kunne stikke innom farmor på vei hjem. Idyll vil jeg si. :)

Så nå ser jeg for meg et enkelt liv etter hvert. Simple living som jeg elsker. Ja det blir jo helt klart en tøff tid nå med to hus og renovering men etter det så håper jeg at roen innfinner seg. Det blir uansett vondt å forlate dette huset med den mest fantastiske utsikten jeg kjenner til. Og kveldssol til den går ned i horisonten nærmere klokka 23... 

Målet nå er et lettstelt hus og hage der det krever nesten null innsats for å komme seg på tur i naturen eller på stranda. Jo mer jeg og Trygve snakker om dette jo mer riktig føles det. Så nå er det bare å brette opp armene (igjen) for å nå målet, hehe!4 kommentarer:

 1. Høres veldig fint ut, og det høres også ut for at dere har gjort det rette:))
  Idyll er herlig :)

  Gleder meg til å følge dere i oppussingsfasen :)
  Blir vel litt mildere enn det dere er vant med, men som regel må man gjøre litt for at det skal bli "DEG" :)

  Ha en flott lørdag, her er det tapas laging til 18 års selskap i morgen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det Line! Ja, jeg tror dette blir bra! Litt mer light oppussing denne gangen ja. Så flink du er som fikser tapas, lykke til! :)

   Slett
 2. Å så spennende, gleder meg virkelig til å følge med på dette. Sjøutsikt er gull, så skjønner dere godt på den. Godt å høre også at det ikke er totalrenovering dere skal i gang med.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så gøy å høre! Om vi står på tå og kikker over hekken så har vi nok litt sjøutsikt men ellers er det jo bare å gå noen skritt nedover veien så er vi der. ;) Et lavt hus med hekk rundt. Og ooops det blir nok en rimelig total renovering likevel... :)))))

   Slett