29. desember 2015

Bedre sent enn aldri - julekalender!


Hei hei!

Ja, jeg må skrive noe om å lage julekalender til tross for at tiden for kalender er passert i år. Det er fint for meg (og kanskje noen flere?) å bli minnet på til kommende år også. :)

I november så tenkte jeg at nei, det blir ikke julekalender i år. Og da tenkte jeg altså på pakkekalender. Jeg så for meg å kjøpe og pakke inn 48 små julegaver. FØR jul! Nei det blir for mye jobb og jeg synes ikke barna setter tilsvarende pris på tingene de får i forhold til innsatsen fra mor.

Så fikk jeg tenkt meg om litt og så kom jeg på at jeg nesten utelukkende har pakket inn godteri tidligere år. DET setter de pris på og hele julekalenderprosessen går så mye lettere. 

Det ble ekstra gøy å kjøpe inn godteri til kalenderen i år siden vi var i Florida! Jeg kjøpte blant annet inn en pose med små innpakkede sjokoladebiter som jeg brukte i mange av pakkene i kalenderen. Noen ganger sammen med en liten godisbit til.

I år som alle tidligere år samlet jeg pakkene i en kurv. Se mer her. I år skrev jeg ingenting på pakkene. De fikk velge og noen ganger fikk de likt, noen ganger ulikt. Det fungerte helt fint. Jeg pakket også inn noen få små leker til de. Og den ene dagen fikk de hver sin fine lille flaske med drikke. (Tror det var Superman og Frozen). Veldig populært!

Kurv it is i denne heimen! Jeg har tidligere hatt planer om å henge opp eller ordne kalenderen på en annen måte men dette fungerer så fint at nå er det tradisjon. :) Merker også at barna synes det er veldig spennende å hente kurven og velge pakke.

Vi har blitt enige om nyttårsmeny. Tenkte skrive den ned i morgen så vi blogges da! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar