30. desember 2015

Nyttårsmeny!God morgen!

Hva skal dere spise på nyttårsaften? Vi får et vennepar med barn på besøk og har satt sammen en liten meny. Det er jo hyggelig med noe ekstra denne festkvelden. Håper vi slipper unna brent mat og mislykket saus.

Til forrett lager vi toast med hete reker. Da blander vi sammen olje, chili, tomatpuré og kanskje noe annet hvis det trengs. Smaker oss frem til en god marinade som vi varmer og nesten bare dypper rekene i før vi legger de på toasten.

Til hovedrett blir det elgfilé med hasselbackpoteter. Vi var så heldige og fikk elg av svigermor rett før jul. Det skal bli veldig spennende å prøve. Er jammen usikker på om jeg har spist vilt i det hele tatt tidligere. Til dette blir det kantareller vi plukket i sommer, mammas tyttebærsyltetøy og sprø salat. Jeg synes det er så godt å kappe opp stangselleri, vårløk og andre ting sammen slik at salaten blir skikkelig knasende. Til dette skal jeg selvfølgelig prøve meg på å lage en god saus også. (Med tørkede traktkantareller evt.) :)

Til dessert tar vi vaniljeis og så varmer jeg jordbær fra i sommer (kanskje også blåbær) til en saus. Fant en oppskrift hvor man blander i noen få ingredienser for å få til en varm "lyxig" bærsaus. ;)

Hva tror dere, dette blir vel riktig så bra? Hvor fantastisk er det ikke å plukke bær og sopp i naturen for så bare å ta frem etter hvert? Nydelig. Da blir det ekstra gøy å lage mat!

Til barna har vi rett og slett kjøpt inn pølser og brød. Håper noen av dem vil smake på vår mat men erfaringen tilsier at en egen barnemeny blir hyggeligst for alle parter...Glass og servise heter Åsas jul hvit og kommer fra firkloveren.no. Les mer om serviset her.

Et par siste bilder av julens festbord blir det i dag. I morgen blir det hyggelig å dekke nyttårsbordet. Har ikke funnet mye blått. Men jeg skal ha en skikkelig blå kjole. ;) Må en liten tur ut for å kjøpe blomster i dag. Finnes det blå blomster tro? 
Ha en fin dag, vi blogges senere! 

4 kommentarer:

 1. What a nice menu!!
  Happy new year!
  Monique

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you, hope we succeed. ;) Happy new year Monique! :)

   Slett
 2. Hørtes nydelig godt ut!!
  Så flink du er:)
  Digg med egenplukket tilbehør.

  Finnes blå orkideer i allefall :) Og hvis du putter blå konditorfarge i vannet til hvite roser skal de visst bli blå (vet ikke hvor lang tid det tar da, og heller ikke om det stemmer, hehe:))

  Ha en fin fin lillenyttårsaften i dag, og godt nytt år :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Er det sant! Hvor kult hadde ikke det vært, å farge hvite blomster!? Det må jeg prøve en gang. Fant ingen blå blomster i dag. Ha en riktig fin feiring i morgen! :)

   Slett