21. februar 2016

Huset ved stranden 4

Ut med alt!
Da er det på tide å finne fram presisjonsintrumentene! :)
Disse skal få kjørt seg de neste ukene. Det skal nok vi også.

Fra forrige prosjekt så lærte vi at det ikke er noe vits i å pirke. Sving slegga med en gang.  
Første sleggetak. Noe som heter det?

Velkommen inn på kjøkkenet. 
Veggen mellom kjøkken og stue fjerner vi helt. Lys og luft må til!
Første veggen nede. Det feires med kaffe i lekker positur. #ootd
Kjøkkeninnredningen er det neste som ryker.
Her har vi et skikkelig tidsvitne fra byggeåret. Det er varmekabler i alle gulv og her er bryterpanelet og måler som viser forbruk. Dette stolt plassert på kjøkkenet til alles beundring. :)
Her ser du den semi åpne løsningen mellom kjøkken og vaskerom. Ikke en løsning for 2016. Blir litt som å kombinere restaurant og frisør.
Mye skremmende å finne under kjøkkenbenken. Hårete P.P. pastill anyone?
Bertil kaster ikke bort tiden. Her i gang med å fjerne lister rundt lillesøsters vindu.
Fram til nå har det jo vært gøy. Knuse, brekke, knekke, og kaste er moro for hele familien. 
Nå skal teppene ut og det viste seg å ikke være like moro. Her var det flere lag og og et eget lite økosystem som ble forstyrret.
Det hotteste fra 1972. Grønn nålefilt i hele huset! En forferdelig jobb å få bort. Vi måtte kutte opp teppet i 30 cm lange strimler for å kunne få det bort. Noen ganger måtte vi dra sammen for å løsne de. De sparte visst ikke på limet den gang!
Come to the dark side!
Dette ser nok ut som en overdrivelse, men det kan jeg love deg at det ikke var! Trygve jobbet noen timer uten og måtte hyppige turer ut for å puste. Min mann er ikke av den følsomme typen, men han hang over gjerdet og brakk seg etter en runde i ringen mot nålefilten.
Mmmmm. Man blir tørst av å jobbe. Trygve trodde han hadde fått et mikrobryggeri på kjøpet da han åpnet kranen. Not so...
"Spaghetti" overalt. Vi bytter ut alt det elektriske. Her var det kjøkken.
Peisen var også litt overvektig i forhold til dagens standard. Den slapp heller ikke unna slegga. Med litt fiks har jeg tro på at denne kan bli koselig!
Vi river  alle veggene inne bortsett fra en bærevegg. De av dere som har revet i et gammelt hus kan vel kjenne lukten bare ved å se på bildene. Her bad, toalett og gang. Stue lenger bort.
Her er "fotavtrykket" til badet, gjestetoalett og gangen sett fra stua. Lengst inn blir vårt soverom.

Det blir litt skrot av et rivingsprosjekt som dette. Fire nøye pakkede containere hittil. 
Mange flere blir det fremover.
Ingenting skjer på huset uten mat. Ikke for meg i alle fall. ;) 

Det er ikke mye som tyder på hvilken årstid dette foregår. Vi har vært veldig heldige med været. En detalj avslører... Svar kan sendes til nissesmørkniv@gmail.com.

Nå er vi igang og det føles bra! Neste runde blir bare rør...

Overtagelse, planlegging, gjennomføring, hverdag, riving, oppbygging, stilendring, modernisering og innflytting. Bli med på reisen! :)

Her kan du lese "Huset ved stranden 5".
Her kan du lese Huset ved stranden 3.


6 kommentarer:

 1. Gosh, så utrolig dyktige dere er!!! Morro å følge med på huset "rett nedi gata"! Skjønner ikke åssen dere har overskudd, energi og tid til å gjøre alt selv med barn og det hele - jeg er imponert!!!

  Ønsker dere lykke til på "reisen" - gleder meg til å følge dere videre!

  Beste hilsen fra Kristine "oppi gata" :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Kristine! Nei, jeg skjønner det ikke helt selv og innimellom orker vi ikke. Da er vi helt utslitt. Vi kjører på nå, slik at vi kan flytte inn til sommeren. Da kan vi "hvile" oss, da bor vi i hvert fall der. :)

   Slett
 2. Dette var skikkelig inntil beinet! Men så kan dere også tenke nytt ift arealbruk.

  Er sikker på at det har vært mange som har blitt imponert over gulvvarmepanelet da huset var nytt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Åshild! Faktisk så blir rominndelingen veldig lik som før. Tilpasser litt til oss. En arkitekt som har tegnet en smart løsning på 70-tallet! Ja, jeg tror panelet imponerte stort! ;)

   Slett
 3. I heiane så dere står på, jammen litt av en jobb. Synes gulvvarmepanelet var litt tøft jeg, det bør dere jo ta vare på å hengevtil pynt et sted.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja her er det fullt kjør. Vi flytter inn til sommeren og da er det jo kjekt om vi har bad og kjøkken og slikt. ;) Jeg så at Trygve hadde tatt var på knottene til panelet. ;)

   Slett