26. april 2017

Endelig kjøkkenhage!


Hei!

Nå skjer det så mye her hjemme og jeg har masse å fortelle! For en herlig tid! Skulle noen ganger ønske at et innlegg ble til bare jeg tenkte på at jeg skulle lage det. Da hadde det blitt mange innlegg per dag her på bloggen! 😅

Slik så det ut her i helgen. Vi har endelig fått på plass en kjøkkenhage! Jeg vet ikke i hvor mange år jeg har snakket om dette og likevel så har våren og sommeren gått uten at det har blitt noe av. Nå endelig! Jeg gikk bananas blant frøposene på Plantasjen på søndag. Og en flott rosmarinplante ble med hjem også. Må jo ha noe grønt å se på med en gang! 

Jeg storkoser meg med planlegging i hageboken. Jeg noterer hvor jeg planter de forskjellige grønnsakene og blomstene. Greit å ha fremover, nå og neste år.
Trygve jobbet som en helt med pallekarmene. Han har hatt ferie i en periode og har fått gjort masse her hjemme! Noe nytt hver dag jeg har kommet hjem fra jobb. For en luksus, det går fremover! 

Vi kjøpte inn tre karmer som vi har beiset med det vi hadde hjemme. Den mørkebrune beisen er den vi brukte til lasteplanet på Bertils seng. Barna hjalp til så det er litt mer beis noen steder enn andre. 😆 Nå har vi i hvert fall gitt treet et strøk slik at det ikke råtner på noen år. 

Vi la duk i bunnen og Trygve stiftet plast langs kantene for å beskytte treet enda mer fra å råtne. Vi gikk til innkjøp av lokk med en gang (plast). Både fordi det skal bli varmt nok til å spire og gro og fordi vi har et rikt dyreliv i hagen. Tipper rådyrene vil like noe av det som kommer opp etter hvert. Ser for meg at vi lukker om natten.

Som du ser har Trygve lagt brostein i mellom karmene. Det er stein vi har funnet rundt omkring huset  og i hagen siden vi tok over. De har liksom dukket opp av gresset og litt her og der. Steinen har nok vært fine detaljer en gang for mange år siden, men har etter hvert blitt overvokst av gress. Vi har selvfølgelig tatt vare på alle vi har funnet og nå fikk vi brukt dem. Brostein er jo så vakkert!

Vi tenkte legge grus først, men dette er jo enda bedre å gå på barbeint selvfølgelig!
Slik ser det ut. Vi klinte pallekarmene helt inntil terrassen. Planen var først å ha de helt i andre enden av hagen, men etter å ha lest en hel del og tenkt oss om litt gjorde vi helt motsatt. Grønnsaker og snittblomster skal selvfølgelig være lett tilgjengelig. Det skal være lett og hyggelig å stelle, vanne og å plukke inn etter hvert. 👍
Dette bildet tok jeg litt senere om kvelden. Du vet når du må ut å kikke én gang til på det du har gjort i løpet av dagen. 😊 I karmen helt til høyre har jeg kun sommerblomster. Tenkte at det blir hyggelig å se dem fra terrassen og et perfekt sted å plukke inn buketter fra. I midten har vi grønnsaker, urter og krydder og helt til venstre blir det jordbær. 

Jeg har sett én minispire og gleder meg stort til resten!! 🌱

(Vi har noe annet artig på terrassen nå også. Et prosjekt som ble til på noen timer. Så artig! Blogginnlegg kommer snart. 😉)

                                                                             ⤗ Følg meg gjerne på Instagram: @ekte_interior ⬼ 

6 kommentarer:

 1. Så flotte bilder og koselig med ting man har sådd selv. Dette er tredje året jeg har sådd sommerblomstene mine selv. Det er så gøy å se det vokse og bli nydelige blomster som varer hele sommeren. Det er så kjekt at man kan gjøre dette uten masse fancy og dyrt utstyr. Jeg har bare balkong så pallekarmer har jeg dessverre ikke plass til. Dette skal bli gøy å følge med på utover sommeren. Han er flink han mannen din. :-) Hilsen Maren

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Maren! Så det funker med sommerblomster altså! Så hyggelig å høre. Håper, håper vi får det til her også. :) Så koselig du likte bildene, prøver å poste litt ærlige og ustylede bilder innimellom. Det viser jo litt mer av livet. Trygve er superflink! Tusen takk, ha en fin helg! :) /Jessica

   Slett
  2. Hei igjen. Jeg ordla meg litt feil. Jeg sår sommerblomstene inne om vinteren med noen ikea lamper slik at de får lys, på soverommet der det er kaldest. Så herder jeg dem i et lite plast drivhus ute før jeg planter dem. Men der er mange blomster du kan så direkte på vokseplassen og da er jo disse pallekarmene helt perfekt. Alt står på frøpakken så det er bare å prøve. Jeg liker bildene dine rett og slett fordi de er koselige og ikke overstylet og tekstene er alltid positiv selv om dere har mye å gjøre:-) Riktig god helg til dere og. :-) Maren

   Slett
  3. Oi det hørtes avansert ut! Du har grønne fingre du Maren. Ja, de jeg har kjøpt kan jeg så direkte ute og så blir det jo litt varmere med lokk på karmene. Håper på lykke. Det er gøy å pynte og rydde til bilder noen ganger og så blir det litt mer ekte andre ganger. Slik livet er jo. :) :)

   Slett
 2. Å, dette har jeg også lyst til å prøve på! Kjøpte du både pallekarmer og lokk på Plantasjen? Og kan jeg spørre hva slags sommerblomster du har plantet?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja pallekarmer og lokk fra Plantasjen. Jeg har kjøpt blomkarse. Nydelige blomster som virkelig blir frodige og gir mye. Anbefales! De kan også spises og er veldig godt i salat! Der er det noen forskjellige blomster å velge i mellom. Så har jeg kjøpt blomster som jeg tenkte bruke til snitt blant annet. Ta inn til buketter. Jeg har kjøpt en blå blanding av nydelige blomster. De heter rett og slett sommerblomster. Også her kan du velge fargeskala på blomstene og så får du mange forskjellige frøsorter i en pose. Så prøver jeg meg på prydløvemunn. De er skikkelig høye og flotte. Her kan du også velge farge. Håper det kommer noe. Alle disse navnene finner du som frøposer hos Plantasjen! :) /Jessica

   Slett