24. juli 2017

Campingturen, slik den virkelig var!


Hei!

Vår lille campingtur i Sverige bød på så mange opplevelser, på godt og vondt, at det måtte bli et eget innlegg. :)

Vi hadde booket fire overnattinger. De første to på Ramsvik camping. Vi hadde gledet oss masse til å komme dit og starte ferien. Det første som møtte oss var en stor, eller skal jeg si "liten" skuffelse... Hytta vi hadde booket var ekstremt liten. Én ting er å se bilder, en helt annen ting er det å oppleve hvor liten den faktisk er. Både jeg og Trygve kjente noe som lignet på panikk innfor å stappe familien på fire inn der. 

I tillegg var det null utsikt fra den lille verandaen, bortsett fra over til nabohyttens veranda. Sjekk bilde over hvor nære hyttene ligger. Vi fikk tildelt en av hyttene til høyre, som i tillegg lå helt i skygge fra morgen til kveld. 
Disse samlede inntrykkene ble rett og slett for ille og skuffelsen ble for stor. Jeg snakket lenge med de ansatte i resepsjonen. Mens jeg stor der kom det en dame som hadde fått tildelt en tomannshytte med akkurat like dårlig beliggenhet. Hun kom i samme ærende som meg og ville bytte hytte. Tipper at vi hverken er de første eller siste som har blitt veldig skuffet. 

Jeg fikk først beskjed om at det var helt fullt og at det ikke var noe de kunne gjøre. Etter hvert var det en annen jente i resepsjonen som tok over og som gjorde alt for at vi skulle bli fornøyde. Hun fant til slutt en campingvogn til oss. Servicen var topp fra resepsjonen som ordnet dette. De kan jo ikke noe for hvor hyttene ligger og hvor store de er. Vi fikk tildelt en ren og pen campingvogn med veldig bra beliggenhet og vi hadde et par fine dager i Ramsvik. 

Det er likevel én ting til jeg må trekke frem som var meget dårlig. Deres BBQ aften. Vi meldte oss på en restaurantkveld med buffé andre dagen vi var der. Vi gledet oss til god mat rett fra grillen med utsikt over havet. Utsikten fikk vi, men maten som ble kalt BBQ hadde dessverre aldri vært på en grill. Den sto der til pynt ved siden av buffeen, men hadde garantert ikke vært tent på en godt stund. Maten som var kjedelig, kom rett fra en dampovn. Pølser, kjipe kyllingklubber og dårlige ribs helt uten stekeoverflate. Fyttirakkeren for en skuffelse. Kostbart var det også. 295,- per person for verste typen av kantinemat. 
Jeg skal også skryte av det som var bra med Ramsvik camping. De hadde en flott strand, med en kul flåte å svømme ut til og mange forskjellige båttyper til utleie. Vi gikk en tur i nærområdet etter første natten og fant denne badeviken som vi hadde helt for oss selv. Der var det nydelig og vi koste oss med boller Trygve hadde kjøpt med fra butikken ved campingen. 

Etter to dager med blafrende fortelt (vi hadde knallvær, men med masse vind) dro vi videre til Fjällbacka camping.
Fjällbacka camping var noe for seg selv. 70-tallet ringte og ville ha tilbake sanitæranlegget for å si det sånn... ;) Vil nok si at det var et eldre klientell her, hvorav de fleste bodde fast ved denne campingen.

Det første vi fikk beskjed om var at hyttene skulle betales kontakt. Hmmm. Det endte med faktura for vår del. Det sto ikke noe sted at man måtte ha med seg kontanter og vi gadd rett og slett ikke å bruke av ferietiden til å kjøre inn til byen igjen, for så å lete opp minibank for så å kjøre tilbake igjen og ja du vet. 70-tallet ringte igjen og ville ha tilbake betalingsmetoden sin... 😂
Hyttene var møkkete og slitte. Vi var tross alt veldig fornøyde. De hadde knallfin beliggenhet oppe på svabergene over campingen og hadde fin størrelse. Vi hadde knallvær og grillet, spiste og satt ute til langt på natt. Det at vi kun skulle sove én natt i denne hytta gjorde at det gikk helt greit. Hadde det blitt lenger hadde jeg blitt litt bekymret for muggsoppallergi. Det var hyttenaboen vår også, siden det kom et lite sveip av mugglukt til tider. 

Campinglivet er herlig dere! Bør nevne at denne hytta kostet halvparten av prisen per natt i forhold til den på Ramsvik camping.

Det var en koselig strand ved Fjällbacka camping.
Det ble en knall avslutning på campingturen på Daftö Camping. For et supert opplegg for barnefamilier! Moderne og freshe fasiliteter og alt er tilrettelagt for barn.

Vi hadde en kjempefin første dag inne på Daftöland blant karuseller og pirater. Det var kjedelig at Lisa på 4 ikke fikk lov til å være med på så mange attraksjoner vi hadde ønsket. Hun var for lav og de var veldig strenge på et par cm.

Høydepunktet var badelandet på Daftö. Et utendørs poolområde med et stort og et litet basseng. Her avsluttet vi første dagen og vi var også her mange timer dag to. Vi hadde knallvær så det kunne like gjerne ha vært på Rhodos slik vi opplevde det. 

Vi koste oss på solsenger helt intill bassengkanten når vi ikke badet. I forbindelse med bassengområdet ligger også restauranten. Vi dro på oss t-skjorter og shorts og spiste lunsj på uteserveringen. Barnemeny med pannekaker, kjøttboller, pommes frites og alt de digger til 79,-. Daftö resort har skjønt hva familier trenger for at også voksne skal kunne nyte av ferien. :)
Vi overnattet i en av trehyttene som ligger helt inntil Daftöland og som man må gå på hengebroer for å nå. Veldig koselig opplegg. Hyttene var rett og slett en firkantet boks med senger. Det visste vi på forhånd og de var helt greie. Hyttene var freshe og overraskelsen var TV på rommet. :)

Vi hadde dette gode inntrykket fra vi kom til vi dro. Når vi da i tillegg møtes av en fyr med kurv som samlet inn nøkler på vei ut av campingen, ble det gullstjerne i kanten. Når man endelig har kommet seg ut av hytta, fått stappet bagasje og barn inn bilen og oppdager at man slipper stå i kø for utsjekk, da blir man glad! 


Håper du som har lest dette kan ha nytte av informasjonen! 🌞🌴

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...